RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

وزیر اقتصاد از منافع سهامداران فولاد دفاع کند

۱۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۷/۲۹کد خبر: 311340
ایستانیوز:آخرین تصمیمات وزارت صمت و مدیران شرکت‌های فولادسازی خبر از دستوری کردن قیمت فولاد و فروش ریالی این محصول دارد، این تصمیم کافی بود تا سهام شرکت‌های فولادی را به صفوف سنگین فروش هدایت کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،سعید جعفری، کارشناس بازار سرمایه در مورد علت قیمت‌گذاری های دستوری که توسط دولت انجام می‌شود، به فارس گفت: از آنجا که دولت نمی‌تواند از راه اصولی و درست مشکل تورم را حل کند، اقدام به فشار بر قیمت‌های تولیدی می‌کند و چون مدیران این شرکت ها خصولتی هستند پذیرش چنین دستوری برایشان سخت نیست.
 
جعفری افزود: قیمت های دستوری مصرف کننده را منتفع نمی کند و منافع آن نصیب دلال و واسطه می شود. این نکته نیز حائز اهمیت است که منافع دلال ها و واسطه ها برای دولت زیاد است؛ متاسفانه چنین شرایطی سهامداران را روزها قفل در صف فروش می کند در جایی که ممکن است حتی دلیل این قفل شدن را ندانند.
 
به اعتقاد این کارشناس بازار سرمایه در چنین شرایطی شورای عالی بورس و شخص وزیر اقتصاد می تواند ورود کند و جلوی این وضعیت را بگیرد. برای مثال براساس قانون، فولاد حتما باید در بورس کالا عرضه شود و لازمه عرضه محصولات در بورس، خروج از نظام قیمت گذاری است؛ پس اگر وزیر اقتصاد ایستادگی کند، وزارت صمت نمی تواند دستوری قیمت فولاد را تعیین کند. 
 
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری معیار با بیان اینکه دستوری کردن قیمت فولاد باعث پر کردن جیب دلال ها و قاچاق فولاد به خارج از کشور می شود، توضیح داد: واسطه ها قدرتمند هستند و رسانه و بخش دولتی را در اختیار دارد. در این میان عموم مردم و سهامداران خرد باید بدانند که در این خصوص حق و حقوقی دارند. همانطور که دولت مردم را به این بازار کشانده است درست نیست که از منافع آنها کم کند و به منافع دلال ها اضافه کند. اگر هم هزینه های دولت زیاد است باید هزینه هایش را از راه بودجه ای که به وزارتخانه ها می دهد کم کند.
 
جعفری در پایان گفت: باید کانون نهادهای سرمایه گذاری به نمایندگی از شرکت ها و سهامداران وارد یک دعوای حقوقی شود تا کسانی که چنین تصمیماتی می گیرند و منافع سهامداران را به خطر می اندازند پاسخگو باشند. تشکیل کانون سهامداران حقیقی از مهم ترین اقداماتی است که باید انجام شود تا از طریق طرح شکایت وارد عمل شویم؛ به این ترتیب اگر سهامداران اهرمی برای اقدام قانونی داشته باشند، وزارت صمت دیگر نمی‌تواند قانون را زیرپا گذاشته و قیمت محصولات شرکت های تولیدی را به صورت دستوری تعیین کند.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *