RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران عنوان کرد

بازگشایی گره ارزی با برقراری مکانیزم واردات در برابر صادرات

۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۷/۲کد خبر: 310620
ایستانیوز:جمشید نفر، دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران، معتقد است برقراری مکانیزم واردات در برابر صادرات هم گره از پای صادرکنندگان برای ایفای تعهدات ارزی‌شان باز می‌کند و هم با رونق گرفتن تجارت خارجی به کاهش نرخ ارز در بازار کمک می‌کند. او می‌گوید مشکلات صادرکنندگان در رفع تعهد ارزی بسیاری بیشتر از این که در مهلت تعیین شده از سوی سازمان توسعه تجارت قابل رسیدگی باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، با صدور اطلاعیه‌ای از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، صادرکنندگانی که هنوز نسبت به رفع تعهد ارزی خود اقدام نکرده‌اند تا 10 آبان ماه امسال فرصت دارند، پرونده بررسی مشکل عدم بازگشت ارز صادراتی را در کارگروه پایش رفتار تجاری که در این سازمان تشکیل شده است، به جریان انداخته و مشکلات خود را برای بررسی مطرح کنند.
 
آن‌طور که در این اطلاعیه آمده، به وضعیت واحدهای تولیدی که تعهدات ارزی خود را ایفا نکرده‌اند نیز در این کارگروه رسیدگی خواهد شد. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد که 10 آبان ماه امسال، آخرین مهلت تعیین شده برای صادرکنندگانی است که هنوز بر سر بازگرداندن ارز صادراتی با دولت به توافق نرسیده‌اند. با این حال، دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران معتقد است که حجم درخواست‌ها و پرونده‌های رسیدگی به مشکلات ارزی صادرکنندگان آن‌قدر زیاد است که تا 10 آبان ماه به همگی آنها رسیدگی نخواهد شد و این فرصت ناگزیر باید تمدید ‌شود.
 
جمشید نفر در گفت‌و‌گو با روابط عمومی اتاق تهران، دامنه مشکلات و چالش‌های صادرکنندگان را گسترده دانست به طوری که بسته به نوع کالای صادراتی و بازار هدفی که محصول ایرانی به آن صادرات شده، متفاوت است.
 
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران، به طور نمونه به پسته به عنوان کالای سنتی صادراتی ایران اشاره کرد و با بیان اینکه این محصول تا چندی پیش به ازای هر کیلوگرم معادل 9 دلار فروش می‌رفت اما در حال حاضر به 5 دلار کاهش یافته، گفت: جغرافیای صادراتی نیز چالش‌های خاص خود را برای صادرکننده ایرانی به همراه دارد و در حالی که صادرات به کشورهایی مانند عراق و افغانستان، ریالی است و همین اتفاق به عاملی برای اختلافات میان فعالان اقتصادی و بانک مرکزی بر سر بازگشت ارز صادراتی به کشور بدل شده، با دیگر کشورهای همسایه از جمله پاکستان و کشورهای مشترک‌المنافع شمالی نیز مبادلات پولی صرفا بر پایه ارز ملی آن کشور صورت می‌گیرد و این نیز خود به گره بزرگی برای صادرکنندگان تبدیل شده‌است.
 
او با این حال، چالش اصلی و تاکنون حل نشده صادرکنندگان در رابطه با رفع تعهد ارزی را مربوط به نرخ ارز صادراتی دانست و افزود: بسیاری از کالاهای صادراتی، به نرخ ارز بازار آزاد خریداری و صادر می‌شود در حالی که هزینه جابه‌جایی و انتقال پول نیز برای صادرکنندگان در حدود 10 درصد تمام می‌شود و با این اوصاف، صادرکننده چگونه می‌تواند بپذیرد که ارز صادراتی را به نرخ نیما بفروشد.
 
به گفته جمشید نفر، این معضل تاکنون حل نشده میان صادرکنندگان و بانک مرکزی، به نظر می‌رسد که در شرف برطرف شدن است و سرانجام بانک مرکزی پذیرفته است که سقف نرخ ارز در نیما را باز بگذارد و به این ترتیب، بخشی از دغدغه صادرکنندگان ممکن است برطرف شود.
 
این فعال اقتصادی با این حال، معتقد است که بهترین راه‌حل برای رفع مشکل ارزی صادرکنندگان و البته بانک مرکزی، این است که مکانیزم واردات در مقابل صادرات از سوی دولت فعال و آزاد شود تا صادرکنندگان و واردکنندگان بتوانند به طور مستقیم برای تبادل ارز میان خود اقدام کنند و بازار ارز در داخل کشور به روال طبیعی خود بازگردد.
 
نفر بر این باور است که با این روش، قیمت ارز در داخل نیز کاهش خواهد یافت چرا که گره از پای صادرکنندگان باز شده و با توسعه صادرات، امکان ورود ارز بیشتر به چرخه اقتصادی کشور را فراهم می‌کنند.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *