RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ریال یکماهه ۲۵ درصد بی ارزش شد

نشست مدیر عامل بیمه آسیا با مسئولان سرپرستی استان اصفهان

عمر کروکی های کاغذی به پایان رسید

انتصابات در بانک ایران زمین

بانک ملی ایران باید به یک سوپرمارکت خدمات مالی تبدیل شود

بازار سرمایه با چالش مالیاتی در لایحه بودجه مواجه شده است؟

غول بدهی جهان را می‌بلعد؟

خروج بافت را از بن‌بست اشتغال

ساخت ۱۴۰ هزار و ۴۴۲ واحد مسکونی با تسهیلات بانک مسکن

بازدید مدیرعامل بانک توسعه صادرات از شرکت صادر‌کننده نمونه کشوری

مولدسازی مبهم سرخابی‌ها

نرخ سود بین‌بانکی صعودی شد

روش دریافت وام ۲۰۰ میلیونی میعاد بانک سینا

سقوط طبقه پردرآمد به متوسط و متوسط به فقیر

بیمه تعاون مبنای تحول در صنعت بیمه

دلیل افزایش عجیب قیمت طلا مشخص شد

بیمه آتش سوزی را با تخفیف ۴۵ درصدی از بیمه ملت بخرید

افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از ماه آینده اعمال می‌شود

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

روز سرنوشت‌ساز بیت کوین

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

جاده پرپیچ‌وخم بنگاه‌ها برای رسیدن به وام کرونا

استقبال سرد از وام کسب و کار کرونا

۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۶/۲۹کد خبر: 310469
ایستانیوز:دریافت وام ۱۲ درصدی با بازپرداخت‌های ماهیانه میلیونی و به‌شرط اینکه هیچ کارگری اخراج و تعدیل نشود؛ پیش‌شرط‌های دریافت وام کرونا برای کسب‌وکارهاست و بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند آن‌ها در شرایط سخت اقتصادی توان بازپرداخت وام جدید و تعهد جدید بانکی را اصلاً ندارند و از همین رو برای دریافت وام کرونا هم اقدامی را انجام نداده‌اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در شرایطی که دولت بیش از 5 ماه است وامی تحت عنوان «تسهیلات به بنگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا» را مصوب کرده است ولی طبق اعلام مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکنون تنها 5 هزار و 550 واحد کسب‌وکار و درمجموع 575 میلیون تومان وام دریافت کرده‌اند. اعدادی که به‌خوبی نشان می‌دهد در شرایطی که وضعیت اقتصادی بسیاری از کسب‌وکارها خوب نیست و تعداد زیادی از آن‌ها حتی ورشکست شده‌اند؛ کمتر فعال اقتصادی و تولیدکننده‌ای به دنبال گرفتن وام کرونایی بوده است.
 
ازجمله تسهیلاتی که دولت برای مقابله با اثرات شیوع ویروس کرونا بر کسب‌وکارها در نظر گرفت، ارائه وام به بنگاه‌ها با نرخ سود ۱۲ درصد بود؛ بر اساس برنامه‌ریزی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار بود درمجموع ۴۹ هزار میلیارد تومان به ۱۴ رسته شغلی شامل ۵۰۰ زیر رسته که بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش‌فرمایی هستند، تسهیلات پرداخت شود که مطابق با بررسی‌های انجام‌شده این وزارتخانه ۳ میلیون واحد این ۱۴ رسته شغلی شناسایی شدند که از این تعداد ۱.۳ میلیون واحد دارای کد بیمه بودند و شامل این طرح می‌شدند. اما از این تعداد 1.3 میلیون کارگاه چرا تنها 5 هزار و 550 واحد تولیدی وام دریافت کرده‌اند؟ سؤالی که از دو جنبه و زاویه می‌توان به آن پاسخ داد. اول اینکه کارگاه‌ها تمایلی به دریافت وام  و توان بازپرداخت ندارند و دوم پیچیده بودن مراحل دریافت وام و بروکراسی‌های متعدد و گیج‌کننده اداری و بانکی.
 
دریافت وام 12 درصدی با بازپرداخت‌های ماهیانه میلیونی و به‌شرط اینکه هیچ کارگری اخراج و تعدیل نشود؛ پیش‌شرط‌های دریافت وام کرونا برای کسب‌وکارهاست و بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند آن‌ها در شرایط سخت اقتصادی توان بازپرداخت وام جدید و تعهد جدید بانکی را اصلاً ندارند و از همین رو برای دریافت وام کرونا هم اقدامی را انجام نداده‌اند. همچنین این فعالان اقتصادی معتقدند کسب‌وکارها در فضایی به سر می‌برند که تقاضا به کمترین میزان رسیده و با این وضعیت هیچ امیدی به آینده نزدیک برای خروج از رکود فعالی ندارند و بنابراین قدرت ریسک‌پذیری آن‌ها به‌شدت کاهش پیداکرده و نمی‌توانند وام جدید آن‌هم با سود بالای 12 درصد بگیرند. از طرف دیگر بخشی از کسب‌وکارها هم که باوجود همه مشکلات به دنبال گرفتن وام بوده‌اند با چالش‌های متعددی روبه‌رو شده‌اند. نداشتن چک برگشتی بانکی، نداشتن بدهی بانکی معوق، داشتن ضامن و ضمانت‌نامه‌های لازم و دهه‌ها نکته دیگر همچون سدی پیش روی فعالان اقتصادی است تا دست آن‌ها را از دریافت وام کرونا برای کسب‌وکارها کوتاه کند. به اعتقاد بسیاری از فعالان اقتصادی اگر بنگاهی همه شرایط مناسب را داشته باشد، بدهی بانکی و معوق نداشته باشد و... اصلاً نیازی به وام ندارد و درواقع شرایط پرداخت وام به‌گونه‌ای است که کمتر بنگاهی بتواند از آن بهره ببرد به‌خصوص بنگاه‌های آسیب‌دیده.  



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *