RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

در پی فروش موفق اولین ملک بانکی رقم خورد؛

حمایت تمام قد وزیر راه از عرضه املاک در بورس کالا

۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۶/۲۸کد خبر: 310463
ایستانیوز:در پی دومین عرضه موفق املاک در بورس کالا، وزیر راه و شهرسازی با دفاع تمام قد از عرضه املاک در این بازار از برنامه های این وزارتخانه برای بهره گیری از ابزارهای مالی نوین بورس کالا در حوزه مسکن شامل اوراق سلف موازی استاندارد، انتشار اوراق خرید دین مصالح ساختمانی، صندوق‌های املاک و مستغلات، راه اندازی بازار تهاتری ملک و تابلوی مصالح خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ بورس کالا در حالی طی روز جاری میزبان عرضه نخستین املاک بانکی روی تابلوی املاک و مستغلات بود که پیش از این نیز یک ملک تجاری در شهر جدید پردیس عرضه شد که این ملک نیز با موفقیت مورد معامله قرار گرفت و به نظر می رسد با موفقیت فروش این دو ملک در بورس، راه برای عرضه سایر املاک به ویژه از سوی ارگان های دولتی و سایر بانک ها در بورس کالا روشن تر و هموارتر شده است. 
ضمن اینکه بهره گیری از پتانسیل بازار سرمایه در حوزه مسکن همواره یکی از مهم ترین مباحث روز اقتصادی است که به یکی از دغدغه های جدی سیاست گزاران اقتصادی و مسوولان تبدیل شده است.
با توجه به اقبال گسترده مردم نسبت به بازار سرمایه و تبعیت بازارهای مختلف اقتصادی از نتایج مثبت روند رو به رشد ورود نقدینگی به بازار سرمایه، با محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در خصوص عرضه املاک در بورس کالای ایران به گفتگو پرداخته ایم که در ادامه می خوانید.
 
 وزارت راه و شهرسازی برای استفاده از ظرفیت بازار سرمایه جهت کمک به حل چالش مسکن، چه بررسی‌هایی انجام داده؟ کدام یک از طرح‌های موردبررسی را دارای ظرفیت اجرایی بیشتری می‌دانید؟
ابزارهای مختلفی برای تأمین مالی بخش مسکن از طریق بازار سرمایه، در مرحله بررسی هستند که ازجمله این ابزارها در بورس کالا می توان از اوراق سلف موازی استاندارد، انتشار اوراق خرید دین مصالح ساختمانی، صندوق‌های املاک و مستغلات و بازار تهاتری ملک و راه اندازی تابلوی مصالح، نام برد که استفاده از این ابزارها در حال بررسی است و در آینده‌ای نزدیک، به‌ویژه، اوراق سلف موازی استاندارد مسکن، عملیاتی خواهند شد.
 
 طرح فروش متری مسکن و انتشار اوراق سلف موازی استاندارد مسکن در بورس کالا، درمجموع، با استقبال کارشناسان مواجه شد، باوجود برخی پیچیدگی‌ها در این زمینه، آیا فروش متری مسکن را طرحی برای پوشش ریسک سرمایه‌گذاری و کمک به خانه‌دار شدن مردم می‌دانید؟
اوراق سلف موازی استاندارد مسکن دارای مزایا و کارکردهای متعددی است که ازجمله آن‌ها، امکان تأمین مالی برای فعالان ساخت‌وساز و اطمینان از فروش، امکان خرید مسکن پیش از ساخت در یک بازار رسمی برای خانوارها، دسترسی به انجام معاملات از سراسر کشور، امکان سرمایه‌گذاری به‌صورت متری در مسکن و تضمین اجرای تعهدات سازندگان توسط شرکت بورس کالا بوده است که خرید مسکن پیش از ساخت در بازار رسمی و امکان خرید متراژهای متفاوت از واحدهای مسکونی، ریسک افزایش قیمت مسکن برای افرادی که توان خرید واحد مسکونی کامل را ندارند، پوشش خواهد داد.
 
 ارزیابی شما از میزان آمادگی دستگاه‌های متولی مسکن برای فراهم کردن شرایط ورود سازندگان به بازار اوراق سلف موازی استاندارد مسکن چیست؟
همان‌گونه که اشاره کردم، انتشار این اوراق هم برای خریداران (خانوارها) و هم برای سازندگان مزایای متعددی به همراه دارد. ازجمله این مزایا برای سازندگان تأمین مالی پروژه‌ها و همچنین اطمینان از فروش واحدهای در دست تولید آن‌هاست و به نظر می‌رسد جذابیت کافی برای ورود سازندگان به این بازار وجود دارد.
 
 به اوراق خرید دین بر پایه معاملات نسیه مصالح ساختمانی به‌عنوان یکی از طرح‌های در دست بررسی وزارت راه و شهرسازی اشاره کردید. بررسی این ابزار، اکنون در چه مرحله‌ای است؟
دستورالعمل‌ها و ضوابط لازم برای اجرایی شدن این ابزار توسط شرکت بورس کالا تهیه‌شده است که پس از اعلام نظر و تصویب نهایی آن توسط هیئت‌مدیره سازمان بورس عملیاتی خواهد شد. مزایای این اوراق، تأمین مالی تولیدکنندگان مصالح، عبور از رکود با جذب سرمایه‌های عمومی و کمک به خریداران و همچنین افزایش نقدشوندگی مطالبات است.
 
 راه‌اندازی صندوق املاک و مستغلات به مرحله جمع‌بندی عملیاتی رسیده؟ سازوکار فعالیت این صندوق چگونه خواهد بود؟
به‌منظور عملیاتی شدن صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات، بر اساس ماده ۲۳ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، مقرر شده که سازمان بورس و اوراق بهادار ضوابط و مقررات موردنیاز برای راه‌اندازی این صندوق‌ها را تهیه و تصویب کند. در همین چارچوب، پیش‌نویس این ضوابط توسط سازمان بورس تهیه‌شده اما هنوز به تصویب نهایی نرسیده است.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *