RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

محمود نجفی عرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران

همه داروهای کرونا را تامین می کنیم

۱۴:۲۶ - ۱۳۹۹/۴/۲۳کد خبر: 308619
ایستانیوز:چرخه تامین مالی در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو پیش از همه گیری کرونا دچار مشکلات جدی بود. این روزها که کشور درگیر کووید-۱۹ شده، چرخه اقتصاد سلامت چگونه به کار خود ادامه می دهد؟ محمود نجفی عرب از پنج چالش در چرخه اقتصاد سلامت می گوید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،چالش  اول، نیاز جدی شرکت ها به نقدینگی است. 2.5  میلیارد دلار ارز 4200 تومانی و بیش از یک میلیارد دلار ارز نیمایی در سال جاری به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته است.  این یعنی  نسبت به گذشته، سهم این بخش از ارز 4200 تومانی کمتر شده و بیش از یک میلیارد دلار باید از محل ارز نیمایی با تفاوت قیمت چهاربرابری تهیه شود و شرکت ها برای تامین ارز مورد نیاز به نقدینگی بیشتری نیاز دارند. این درحالی است که شرکت ها در حوزه سلامت دچار کمبود در منابع جاری اند و کسری بودجه و مشکلات اقتصادی دولت باعث شده بیمارستان ها و سازمان های بیمه ای دولتی نتوانند مطالبات شرکت ها را به موقع پرداخت کنند. وصول معوقات شرکت ها از این بخش ها پیش از این هم با تاخیر انجام می شد و اکنون این تاخیر بیشتر شده است. باتوجه به این مسئله، یکی از جدی ترین چالش های امروز حوزه سلامت تامین نقدینگی برای امور جاری است.
 
چالش دوم، اصل تخصیص ارز نیمایی و دولتی است. به دلیل چالش های مالی دولت، ارز به اندازه کافی در دسترس دولت نیست و همین باعث شده از آغاز سال جاری، تخصیص ارز به حوزه سلامت با کندی انجام شد. از میزان ارز مصوب،  شاید یک چهارم یا یک پنجم از سوی بانک مرکزی تامین شده است.
 
چالش سوم، مشکل انتقال ارز است. بخشی از ارز از عراق و بخشی دیگر از عمان منتقل می شود. محدودیت های انتقال ارز  چالش های جدی را برای صنایع و بازرگانان کشور ایجاد کرده است.
 
چالش چهارم، همه گیری بیماری کروناست که روند تولید و بازرگانی حوزه دارو تجهیزات پزشکی را کند کرده است و پنجمین نکته  تورم سرسام آور در بخش های تولیدی و سایر بخش هاست که به معضلی جدی تبدیل شده است. باوجود افزایش قیمت تمام شده محصولات در صنایع دارویی، وزارت بهداشت به عنوان مکلف در حوزه تعیین قیمت دارو  و اصلاح آن از شرکت ها حمایت نکرده است و تغییرات مدیریتی در سازمان های مرتبط از جمله سازمان غذا و دارو هم به کاهش سرعت عمل در تصمیم گیری ها دامن زده است. همه این عوامل دست به دست هم داده و به نگرانی ها در حوزه تامین دارو و کالاهای سلامت محور دامن زده است.
 
خوشبختانه کشور در تامین داروی مربوط به بیماری کرونا مشکلی ندارد هرچند داروهایی که در پروتکل های درمانی در اروپا وجود دارد، هنوز وارد فهرست دارویی کشور ما برای تولید و واردات نشده است. متاسفانه بعضی سوداگران در بازار هم با فروش اجناس تقلبی به مردم به رنج خانواده بیماران اضافه می کنند که باید در این باره به مردم آگاهی داد. همه داروهای موجود در پروتکل درمانی کرونا در کشور ما تامین می شود و اگر داروی جدیدی از پروتکل های درمانی اروپا هم در پروتکل های درمانی کشورمان قرار بگیرد، تولیدکنندگان ما آمادگی تولید و واردکنندگان آمادگی واردات آن را دارند.
 
برچسب‌ها:داروهای کرونا
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *