RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

اتحاد دلارزدایی اروپا و چین

۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۴/۱۸کد خبر: 308397
ایستانیوز:خارجی‌ها بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار اوراق قرضه دولت آمریکا را در ۳ ماه دوم فروخته‌اند و شاید یک سوم آن توسط نهادهای چینی فروخته شده باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)؛ از سال ۲۰۰۱ میلادی، هنگامی که به چین اجازه ورود به سازمان تجارت جهانی داده شد، این کشور نقش مهمی در پشت صحنه بالا بردن ارزش پول ایالات‌متحده و سرکوب بازدهی اوراق قرضه ایالات‌متحده ایفا کرده است.
 
در طول دو دهه، سهم چین از نقدینگی جهانی ۱۴۰ هزار میلیارد دلاری که به عنوان کل پس‌انداز به اضافه اعتبار تعریف شده است؛ از حدود ۶ درصد به بیش از ۲۵ درصد رسید. چین کالاها را به دلار آمریکا فاکتور می‌کند، به دلار آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کند و تقویت به موقع سیاست مالی و پولی را برای اقتصاد محتاج به دلار خود فراهم می‌کند.
 
جریانات از چین در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ آغاز شد، هنگامی که یک اقدام ضد فساد از سوی رئیس‌جمهور شی، سرمایه‌ها را ناچار به خروج از کشور کرد و منجر به افزایش نرخ دلار و سقوط در بازدهی خزانه داری شد.
 
اما فراتر از این تخمین زده می‌شود که بخش عمده‌ای نزدیک به ۳۰ درصد افزایش پول ایالات‌متحده از اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی و حدود سه چهارم کاهش بازده اوراق قرضه ایالات‌متحده را می‌توان به اثرات چین نسبت داد.
 
اگر چین در دراز مدت از پتانسیل خود استفاده کند، باید از قلاب دلار خارج و به صادرکننده اصلی ارز خود تبدیل شود. اما مشکل اساسی کشور این است که بازارهای مالی داخلی آن خیلی توسعه نیافته‌اند تا جریان سرمایه بین مرزی واسطه‌ای داشته باشد. خارجی‌ها هنوز دسترسی محدود به اوراق قرضه چین دارند. برای بانک‌های ملت هیچ بازار اعتباری تجاری مبتنی بر رنمینبی (یوآن یا پول ملی خلق چین) وجود ندارد و خود ارز به‌طور گسترده در خارج از چین معامله نمی‌شود. این دولت چین را مجبور می‌کند از طریق اداره امور‌ داخلی ارز، که اکنون حداقل هزار میلیارد دلار از خزانه‌داری ایالات‌متحده با حساسیت سیاسی برخوردار است، سعی در مدیریت ذخایر بین‌المللی کند. با این وجود، چین، با تهدیدهای مهار اقتصادی و مبارزات طولانی مدت بر سر تجارت، سرمایه و فناوری روبه‌رو است و این قدرت را دارد که بازارها را مختل کند.
 
حتی یک جابه‌جایی جزئی از دلار آمریکا باید به یورو یعنی ارز جهانی شماره دو کمک کند. بانک مرکزی اروپایی آماده است از طریق برنامه تسکین همه‌گیر خود با فدرال رزرو آمریکا در گسترش ترازنامه مطابقت داشته باشد. در این زمینه، یک کاتالیزور روشن برای جلب این دارایی‌های سرخورده چین به سمت اروپا می‌تواند برنامه‌های اتحادیه اروپا برای صدور ۷۵۰ میلیارد یورو با عنوان یوروباند شود.
 
مهم‌تر از آن، فرانسه می‌تواند هزینه‌های مالی خود را با ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی از طریق کاهش مالیات و کمک‌های دولتی افزایش دهد، در حالی که آلمان به دنبال افزایش ۴۵ درصدی است که با فروش اوراق قرضه تامین می‌شود. به عبارت دیگر، خزانه‌داری ایالات‌متحده دیگر تنها دارایی امن نیست.
 
دارایی‌های ایمن برای سلامت سیستم مالی بسیار حیاتی است. به‌رغم فشار عمده تنظیم‌کنندگان برای وادار کردن موسسات مالی برای نگهداری اوراق بهادار محتاط‌تر پس از بحران مالی ۲۰۰۸، عرضه این قبیل دارایی‌ها در سال‌ها‌ی پس از آن دست کم ۳۸ درصد افزایش یافته است.
وضعیت طلا در تابستان
 
از ابتدای سال جاری قیمت طلا بیش از ۱۴ درصد رشد کرده و طلا را به یکی از با ارزش‌ترین کالا‌های سرمایه‌ای تبدیل کرده است. آیا قیمت طلا همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد؟ قیمت طلا هم اکنون در حال تجربه شرایطی متلاطم و پر از نوسان در زیر سطح ۱۸۰۰ دلار است و می‌توان یکی از دلایل اصلی آن را مقاومت طلا در سطح ۱۸۰۰ دلار دانست. استراتژیست‌های بازار معتقدند که عملکرد طلا در فصل تابستان خوب خواهد بود و قیمت آن رشدی پایدار خواهد داشت. از نظر آنها طلا در ۱۷۷۰ دلار دارای حمایت خوبی است و رشدی بیش از پیش از خود نشان خواهد داد.
 
به گزارش دنیای اقتصاد ،با وجود انتشار گزارش‌ها مبنی بر بهبود اقتصاد ایالات‌متحده، همچنان قیمت طلا رشد کرده و انتظار می‌رود که به رشد خود ادامه دهد. با وجود داده‌های شغلی قوی که در گزارش هفته پیش ایالات‌متحده آمریکا منتشر شد همچنان نرخ رشد دستمزد‌ها پایین است و مشارکت نیروی کار نیز در پایین‌ترین حد خود قرار دارد. حل این مشکلات نیازمند محرک‌های اقتصادی و تزریق پول بیشتر به اقتصاد است که در نتیجه آن طلا گران‌تر از پیش خواهد شد.
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *