RSS
امروز سه شنبه ، ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

نا اطمینانی ها، برنامه ریزی بنگاه های اقتصادی را سخت کرد

مصائب تعطیلی پنجشنبه‌ها

شرایط و نحوه دریافت وام بدون سود بانک سپه

ارز ۲۸۵۰۰تومانی پرداخت نشود، تورم افزایش می‌یابد

توسعه خدمات بیمه‌ای ملت در سال ۱۴۰۳

جلسه مهم فعالان بازار با رئیس سازمان بورس

تأمین مالی ۳۵۰ همتی با استفاده از ابزارهای نوین

پرداخت ما‌به‌التفاوت سود قطعی و علی‌الحساب بانک سامان

مالیات خودروهای لوکس اعلام شد

ذخایر خارجی بانک مرکزی رشد کرد

جزییات تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ بانک‌ها هم تعطیل می‌شوند؟

ریزش بیت کوین ادامه دارد؟

رای پرونده رمز ارز جعلی «کینگ‌مانی» صادر شد

حقوق وزارت کار ۱۴۰۳ بالاخره چقدر است؟

“گروه مالی شهر” زیرمجموعه خود را راهی فرابورس می‌کند

پیش بینی بورس از نگاه ارزش دلاری

قیمت طلا دوباره گران شد

روش های استعلام اعتبار صاحب چک

چرا بانک‌ها به زمین چسبیده‌اند؟

گام‌های بانک مرکزی برای مهار تورم

۱۵:۵ - ۱۳۹۹/۴/۶کد خبر: 307852
ایستانیوز:یک صاحبنظر پولی و بانکی گفت: بانک مرکزی مسیر درستی را برای مهار تورم در پیش‌ گرفته و اقدامات امیدوارکننده‌ای را در این راستا انجام داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،کامران ندری ، درباره هدف‌گذاری بانک مرکزی برای تورم در سال ۹۹ اظهار داشت: هدف‌گذاری تورم یک چارچوب سیاست‌گذاری است که در بسیاری از کشورها اجرا شده و جواب داده است. در ایران نیز این سیاست قابل اجراست. البته لوازم و مقدماتی را نیاز دارد اما به این معنا نیست که در شرایط فعلی نمی‌توانیم به سمت هدفگذاری تورم حرکت کنیم.
 
وی درباره بازه ۲۰ تا ۲۴ درصد اعلام شده برای نرخ تورم سال ۹۹ نیز گفت: متوسط نرخ تورم کشور در چهار دهه گذشته بالا بوده و به طور میانگین نرخ تورم حدود ۲۰ درصد را در ۴ دهه گذشته تجربه کرده‌ایم. امروز نیز که اقتصاد ما در شرایط خاصی به ویژه از ناحیه فشارهای تحریمی قرار گرفته نمی‌توان انتظار داشت که نرخ تورم هدف در سال ۹۹ با توجه به شرایط اقتصادی سطحی پایین‌تر از بازه اعلام شده باشد.
 
این صاحبنظر پولی و بانکی تصریح کرد: شوک‌هایی که در سال ۹۹ از ناحیه تحریم‌ها و همچنین شیوع کرونا داشتیم، روی عرضه کل در اقتصاد اثر گذاشته و محدودیت‌هایی را در سمت عرضه کالا و خدمات شاهد هستیم و این کاهش ظرفیت تولید بر اثر شوک‌های وارد شده به طور طبیعی آثار تورمی را ایجاد می‌کند و در این شرایط اینکه انتظار داشته باشیم نرخ تورم را بیش از این پایین بیاوریم، هدفی غیر واقع‌بینانه خواهد بود.
 
ندری ادامه داد: به نظر من بازه ۲۰ تا ۲۴ درصد برای سال ۹۹ بازه معقول و منطقی به نظر می‌رسد اما برای سال‌های آینده باید تلاش کنیم که نرخ تورم در سطوح پایین‌تری قرار گیرد و در یک بازه زمانی مثلا ۵ ساله بانک مرکزی باید نرخ تورم هدف را بسیار پایین‌تر از این ارقام در نظر بگیرد و به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که نرخ تورم در بلندمدت در محدوده ۵ تا ۶ درصد به صورت پایدار تنظیم شود.
 
وی افزود: همچنین ما به صورت تاریخی نرخ رشد بالای نقدینگی داشته‌ایم و پایین آوردن نرخ رشد نقدینگی به یکباره میسر نیست. بنابراین از یک طرف شوک عرضه را داریم و از طرف دیگر رشد بالای نقدینگی که در کنار کسری بودجه دولت موجب می‌شود، پیش‌بینی نرخ‌های پایین‌تر از ۲۰ درصد برای سال ۹۹ واقع‌بینانه نباشد.
 
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اینکه بانک مرکزی برای اولین بار در طول تاریخ خود تصمیم گرفته هدفی را برای تورم در نظر بگیرد و تمام امکاناتی که در اختیار دارد را برای رسیدن به آن هدف مورد استفاده قرار دهد اقدامی قابل قبول از طرف بانک مرکزی است اما لوازم و مقدماتی دارد که به نظر می‌رسد بانک ‌مرکزی از یک تا ۱.۵ سال قبل گام‌هایی در زمینه فراهم کردن بستر لازم برای هدف‌گذاری تورمی برداشته است.
 
ندری یادآور شد: بخشنامه عملیات بازار باز که در سال گذشته به تصویب شورای پول و اعتبار رسید یکی از اقدامات در راستای هدف‌گذاری تورمی بود، همچنین اعلام کریدور نرخ سود با کف ۱۲ درصد و سقف ۲۲ درصد در بازار بین بانکی اقدام دیگری است که نشان می‌دهد بانک مرکزی در راستای عملیاتی کردن چارچوب سیاستی هدف‌گذاری تورمی گام‌هایی را برداشته است. اصلاح نسبت ذخیره قانونی نیز اقدام دیگری است که نشان می دهد بانک مرکزی گام به گام به سمت یک بانک مرکزی مدرن که وظیفه کنترل تورم را دارد حرکت می‌کند.
 
وی با بیان اینکه ممکن است هنوز ابهاماتی در زمینه هدف‌گذاری تورمی وجود داشته باشد اما بالاخره باید از یک نقطه شروع کرد، افزود: در مقایسه با گذشته که ما هدف تورمی نداشتیم و چیزی به عنوان کریدور نرخ سود بین بانکی و عملیات بازار باز در ادبیات بانکداران مرکزی در کشور ما مطرح نبود متوجه می‌شویم که قدم‌هایی به سمت بهبود سیاست‌گذاری پولی در کشور برداشته شده است.
 
این صاحبنظر پولی و بانکی تاکید کرد: ممکن است ما هنوز در نقطه آغازین این مسیر باشیم اما به مرور زمان این تجربه می‌تواند کامل شود و بانک مرکزی در آینده به لوازمی که برای رسیدن به این هف تورمی لازم است، مسلط شود اما نفس کاری که تا به اینجا انجام شده در مقایسه با گذشته نشان می‌دهد که چندین قدم به جلو در بانک  مرکزی برداشته شده است.
 
به گزارش ایبنا ،ندری ادامه داد: اینکه اکنون بازاری برای اوراق خزانه دولتی شکل گرفته که در این بازار بانک‌ها، شرکت‌های بیمه، شرکت‌های تامین سرمایه و شرکت‌های سرمایه‌گذاری حضور دارند و به عنوان بازیگران کلیدی این اوراق را خریداری می‌کنند موجب می‌شود در آینده در ترازنامه بانک‌ها دارایی‌هایی قرار گیرد که هم ریسک پایینی دارند و هم از درجه نقدپذیری بالایی برخوردار هستند.
 
وی افزود: در آینده به احتمال زیاد اگر بانک مرکزی مشکلات فنی را حل کند می‌توان یک بازار بدهی سازمان‌یافته و توسعه‌یافته در کشور داشت و نرخ‌های بهره در اقتصاد می‌توانند بازار مشخصی برای خود داشته باشند و تصمیم گیری‌ها در اقتصاد منطقی‌تر شود و این‌ها به مرور زمان کمک می‌کند که بانک مرکزی تسلط بیشتری روی تورم و کنترل سطح قیمت‌ها پیدا کند.
 
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه اکنون در آغاز مسیر هستیم اما امیدوارکننده است، گفت: نمی‌توان گفت بانک مرکزی صددرصد به هدفی که دارد دست پیدا می‌کند اما گام‌های اولیه را برداشته و روز به روز گام‌های جدیدی در راستای تحول سیاست‌گذاری پولی برمی دارد.
 
ندری  با اشاره به شرایط موجود، گفت: بانک مرکزی می خواهد هدف‌گذاری تورمی را انجام دهد که با در نظر گرفتن این شرایط اقدامات بانک مرکزی مثبت است و می‌توان امیدوار بود در آینده این قدم‌ها تکمیل شود و ما هم در زمره کشورهایی با تورم پایین قرار بگیریم.
 
وی تصریح کرد: ما تنها کشوری هستیم که نزدیک به چهار دهه تورم بالای دورقمی داشتیم اما قدم‌هایی که برداشته شده امیدوارکننده است و باید کمک کرد تا موانع و مشکلاتی که بانک مرکزی در این مسیر با آن مواجه است حل شود، چراکه مسیری که بانک مرکزی در نظر گرفته مسیر درستی است.
 
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه حدود ۹۵ درصد کشورهای دنیا در حل معضل تورم موفق عمل کرده‌اند و به جز چند کشور بقیه کشورها با پدیده تورم بالا مواجه نیستند، تصریح کرد: شاید همه مشکلات اقتصادی را در کشور به راحتی نتوان حل کرد اما مهار تورم شدنی است و مسیر آن نیز همین است که بانک مرکزی در حال طی کردن آن است.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *