RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ریال یکماهه ۲۵ درصد بی ارزش شد

نشست مدیر عامل بیمه آسیا با مسئولان سرپرستی استان اصفهان

عمر کروکی های کاغذی به پایان رسید

انتصابات در بانک ایران زمین

بانک ملی ایران باید به یک سوپرمارکت خدمات مالی تبدیل شود

بازار سرمایه با چالش مالیاتی در لایحه بودجه مواجه شده است؟

غول بدهی جهان را می‌بلعد؟

خروج بافت را از بن‌بست اشتغال

ساخت ۱۴۰ هزار و ۴۴۲ واحد مسکونی با تسهیلات بانک مسکن

بازدید مدیرعامل بانک توسعه صادرات از شرکت صادر‌کننده نمونه کشوری

مولدسازی مبهم سرخابی‌ها

نرخ سود بین‌بانکی صعودی شد

روش دریافت وام ۲۰۰ میلیونی میعاد بانک سینا

سقوط طبقه پردرآمد به متوسط و متوسط به فقیر

بیمه تعاون مبنای تحول در صنعت بیمه

دلیل افزایش عجیب قیمت طلا مشخص شد

بیمه آتش سوزی را با تخفیف ۴۵ درصدی از بیمه ملت بخرید

افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از ماه آینده اعمال می‌شود

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

روز سرنوشت‌ساز بیت کوین

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران تحلیل کرد

آینده روابط ایران و چین چگونه است؟

۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۲/۳کد خبر: 305424
ایستانیوز:فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران، معتقد است مستندی برای رد یا اثبات پنهان‌کاری چینی‌ها در مورد کرونا وجود ندارد اما تاخیر و اهمال دولت‌ها در اقدامات مقابله‌ای از جمله کاهش مراودات با چین آشکار است و انگشت اتهام به سوی خود آنهاست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران ‌می‌گوید، احتمالا روند کاهشی مراودات تجاری ایران و چین که به واسطه اعمال تحریم‌ها از حدود دو سال پیش آغاز شده بود، با شیوع کرونا تشدید شود.
 
فریال مستوفی در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران، با بیان اینکه اقتصاد چین پس از شیوع ویروس کرونا حدود 6.8 درصد کوچک شده است، توضیح داد: گزارش‌ها حکایت از آن دارد که صادرات و واردات چین در سایه شیوع ویروس کرونا طی ماه‌های گذشته با افت شدیدی رو به رو شده است. افول 6.8 درصدی اقتصاد چین طی ماه‌های گذشته، مؤید کاهش تقاضا در این کشور است. در این صورت قابل پیش‌بینی است که چین واردات مواد اولیه از کشور‌هایی نظیر ایران را کاهش خواهد داد. در عین حال به واسطه شرایط پیش آمده، صادرات این کشور به ایران نیز دستخوش تغییراتی خواهد شد. از این رو انتظار ‌می‌رود از میزان مراودات تجاری ایران و چین در سال 2020 نسبت به سال 2019 نیز کاسته شود.
 
او با اشاره به اینکه طی 40 سال گذشته روابط استراتژیکی میان ایران و چین برقرار بوده است، ادامه داد: چین در سال‌های گذشته در شمار حامیان ایران قرار داشته و در بزنگاه‌های مختلف از ایران پشتیبانی کرده است. این کشور حتی پس از اعمال تحریم‌ها، مراودات تجاری خود با ایران را حفظ کرده و اکنون به شریک نخست تجاری ایران تبدیل شده است.
 
 مستوفی با اشاره به اتهاماتی که مقامات برخی کشور‌ها در مورد صحت اطلاعات ارائه شده از سوی چین مطرح ‌می‌کنند، گفت: در هفته‌های اخیر، این اتهام به مقامات چینی وارد شده است که در مورد همه‌گیری کرونا اطلاعات صحیحی ارائه نکرده یا پنهان‌کاری پیشه کرده‌اند. مساله این است که ما مستنداتی برای رد یا تایید این اتهامات در اختیار نداریم. آنچه بدیهی است، سرعت بالای شیوع این بیماری است و مصالح سیاسی و اقتصادی نباید نسبت به سلامت مردم در ارجحیت قرار ‌می‌گرفت و همه کشور‌ها باید به سرعت روابط خود با این کشور را برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری محدود ‌می‌کردند. این انتقاد به ایران و ایرلاین‌های داخلی برای تاخیر در ایجاد این محدودیت‌ها نیز وارد است. بنابراین کشورها و به‌ویژه دولت‌ها باید پیش از وارد دانستن این‌گونه اتهامات به کشور چین، به نوع مواجهه خود با این بیماری بنگرند.
 
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه روابط دوستانه و اقتصادی و سیاسی ایران و چین تداوم خواهد داشت، افزود: روابط دیرینه این دو کشور اگرچه در برخی مقاطع متحمل آسیب‌هایی شده است اما این رابطه استراتژیک باید ادامه پیدا کند. حتی با وجود تحریم‌ها که چین ناگزیر به رعایت آنهاست. بنابراین انتظار ‌می‌رود، کاهش مناسبات تجاری ایران و چین که از سال 2017 با بازگشت تحریم‌ها آغاز شده با شیوع ویروس کرونا ادامه پیدا کند.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *