RSS
امروز سه شنبه ، ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

نا اطمینانی ها، برنامه ریزی بنگاه های اقتصادی را سخت کرد

مصائب تعطیلی پنجشنبه‌ها

شرایط و نحوه دریافت وام بدون سود بانک سپه

ارز ۲۸۵۰۰تومانی پرداخت نشود، تورم افزایش می‌یابد

توسعه خدمات بیمه‌ای ملت در سال ۱۴۰۳

جلسه مهم فعالان بازار با رئیس سازمان بورس

تأمین مالی ۳۵۰ همتی با استفاده از ابزارهای نوین

پرداخت ما‌به‌التفاوت سود قطعی و علی‌الحساب بانک سامان

مالیات خودروهای لوکس اعلام شد

ذخایر خارجی بانک مرکزی رشد کرد

جزییات تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ بانک‌ها هم تعطیل می‌شوند؟

ریزش بیت کوین ادامه دارد؟

رای پرونده رمز ارز جعلی «کینگ‌مانی» صادر شد

حقوق وزارت کار ۱۴۰۳ بالاخره چقدر است؟

“گروه مالی شهر” زیرمجموعه خود را راهی فرابورس می‌کند

پیش بینی بورس از نگاه ارزش دلاری

قیمت طلا دوباره گران شد

روش های استعلام اعتبار صاحب چک

جزییات راه اندازی بازار گواهی ظرفیت

ورورد برقی‌ها به بورس انرژی

۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۸کد خبر: 301404
ایستانیوز:بازار گواهی ظرفیت که سندی است قابل مبادله که با اجازۀ وزارت نیرو مبتنی بر ایجاد ظرفیت نیروگاهیِ قابل اتکاء جدید یا کاهش قدرت قراردادی مشترکین موجود صادر می‌شود، امروز راه‌اندازی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، بازار گواهی ظرفیت، امروز طی مراسمی رسمی در پژوهشگاه نیرو با حضور مدیران ارشد بازار سرمایه و مدیران صنعت برق کشور راه اندازی شد. در این مراسم سید علی حسینی، مدیرعامل بورس انرژی  با اشاره به اینکه راه اندازی  بازار گواهی ظرفیت، اقدامی ارزشمند در اقتصاد ملی است، افزود: گواهی ظرفیت سندی است قابلِ مبادله که با اجازۀ وزارت نیرو مبتنی بر ایجاد ظرفیتِ نیروگاهیِ قابل اتکاءِ جدید یا کاهشِ قدرتِ قراردادیِ مشترکین موجود صادر می شود؛ واحد گواهی ظرفیت کیلووات است که معرفِ تعهدِ تدارکِ یک کیلووات ظرفیت مطمئن نیروگاهی به‌مدت نامحدود باشد. واگذاری اشتراک جدید در شبکه سراسری برق کشور یا افزایش قدرت قراردادی مشترکین مستلزم ارائه میزانِ متناسبی از گواهی ظرفیت است.
 
وی با بیان اینکه اوراق گواهی ظرفیت به دو نوع نقدی و آتی قابل تقسیم است، ادامه داد: اوراق گواهی ظرفیت سر رسید شده یا نقدی در قالب بازار نقدی معامله می شود و از طریق نیروگاه های موجود یا مشترکینی که مایل به کاهش قدرت قراردادی هستند منتشر می شود. معمولا خریداران این اوراق متقاضیان اتصال به شبکه یا افزایش قدرت قراردادی بالای پنج مگاوات، نیروگاه‌های مواجه با افت ظرفیت و بازنشستگی وسرمایه گذاران عادی هستند. درحال حاضر پیش نیاز حضور متقاضیان جدید با قدرت قراردادی بالای پنج مگاوات خرید بسته های ظرفیت از بازار گواهی ظرفیت بوده و پس از آن می توانند انرژی مورد نیاز خود را از بازار برق بورس انرژی ایران خریداری کنند.
 
حسینی به اوراق گواهی ظرفیت سررسید دار(آتی) نیز اشاره کرد و افزود: این اوراق بر مبنای تعهد نیروگاه مبنی بر ایجاد ظرفیت مطمئن نیروگاه برای تاریخ مشخصی درآینده منتشر می‌ شود. با توجه به این موضوع، اوراق گواهی ظرفیت مذکور را می‌توان به صورت سررسیددار و در قالب قراردادهای سلف موازی استاندارد منتشر کرد. در این حالت نیروگاهی که متقاضی تامین مالی جهت احداث نیروگاه‌ و تامین ظرفیت در آینده است با این اوراق تامین مالی کرده و در سررسید ظرفیت تعهدی را تامین می کند.
 
بر این اساس و به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه، مدیر عامل بورس انرژی ایران مزایای ایجاد بازار گواهی ظرفیت و مزایای اقتصادی آن را برشمرد و گفت: کشف صحیح قیمت هزینه برقراری انشعاب بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا در بازار، ارایه چشم انداز مناسب به تصمیم گیران دولتی و سیاست گذاران جهت توسعه ظرفیت تولید و ارسال سیگنال اقتصادی به سرمایه گذاران بخش خصوصی، حصول  اطمینان از تناسب افزایش ظرفیت تولید برق با رشد مصرف در کشور تسهیل و تسریع تأمین مالی صنعت برق،   تسهیل ورود بخش خصوصی به صنعت برق و سرمایه گذاری در آن،   کاهش دغدغه وزارت نیرو جهت توسعه ظرفیت تولید جدید و احداث نیروگاههای جدید، کاهش  بروکراسی و طی روال اداری به منظور دریافت انشعاب برق توسط مشترکین جدید و جمع آوری و کاهش ظرفیت موجود توسط مشترکین فعلی، افزایش نقدشوندگی و سیالیت بازار به واسطه عرضه ظرفیت بلااستفاده برق توسط متقاضیان کاهش قدرت قراردادی،   تخصیص بهینه منابع و کاهش هزینه ها از مهمترین مزایای  راه اندازی این بازار جدید است.
 
بر اساس این گزارش، پیش از این حسینی با تاکید بر اینکه اوراق گواهی ظرفیت برای کمک به تامین مالی ساخت نیروگاه‌ها پیش‌بینی شده است، به ایسنا گفته بود: افرادی که درحال سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه هستند، با اخذ مجوزهایی از وزارت نیرو و معرفی آن‌ها از سوی این وزارتخانه می‌توانند ظرفیت برقی را که در آینده به بهره‌برداری خواهد رسید را از حالا در بازار عرضه و تامین مالی کنند. خریدار آن‌ها عمدتا شرکت‌های صنعتی هستند که می‌خواهند به بهره‌برداری برسند و نیاز به ظرفیت برق دارند. این شرکت‌ها هم برای اینکه بتوانند از تامین برق برخوردار شوند باید اقدام به خرید گواهی ظرفیت کنند. 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بورس انرژی
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *