RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

مصاحبه بلومبرگ با سبدگردان اروپایی فعال در بازار سرمایه ایران

۱۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۱کد خبر: 299441
ایستانیوز:اخیراً بلومبرگ مصاحبه‌ بسیار جذابی را با یکی از سبدگردانان فعال اروپایی به نام «ماچه وویتال» (Maciej Wojtal)، که در بازار سرمایه ایران فعالیت دارد، انجام داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، وی از سال ۲۰۱۶ تاکنون مدیر ارشد سرمایه‌گذاری و موسس شرکت «سرمایه آمتلون (Amtelon Capital)» است و ۱۲ سال سابقه در صنعت مالی دارد. شروع فعالیت آقای وویتال به عنوان تحلیلگر اوراق بهادار در «موسسه تحقیقاتی سرمایه‌گذاری سیتی گروپ» بود و در سال ۲۰۰۶ به موسسه «جی پی مورگان» در لندن پیوست. در آن زمان تیم او مدیریت یک میلیارد دلار اوراق بهادار را بر عهده داشت. سپس در سال ۲۰۰۹ به همراه کلیه اعضای همان تیم به شرکت «مدیریت دارایی KS» ملحق شد و نقش مدیر پرتفوی آن را بر عهده گرفت. در سال ۲۰۱۱ نیز به شرکت “Investors TFI” پیوست و یک پرتفوی بازده واقعی را برعهده گرفت.
 
به گزارش سنا، وویتال پس از امضای برجام در سال ۲۰۱۵ و اجرایی شدن آن در سال ۲۰۱۶ به دلیل فعالیت در بخش بازارهای در حال توسعه مانند کنیا، ویتنام و چین به بازار ایران علاقمند شد. وی با مشاهده قابلیت‌های بالقوه مانند جمعیت ۸۰ میلیونی که عمدتا تحصیل کرده هستند و دستمزدی کمتر از کشور ویتنام دارند، همچنین وجود تنوع اقتصادی، بزرگترین منبع نفت و گاز دنیا و از همه مهمتر کشوری که سال‌ها تحت شدیدترین تحریم‌ها بوده است، تصمیم به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایران گرفت. اما چیزی که به عنوان یک سبدگردان بدان نیاز داشت، بسیار فراتر از داده‌های کلان اقتصادی بود. مواردی همچون حضور بیش از ۶۰۰ شرکت پذیرفته شده با ارزش بازار ۱۳۰ میلیارد دلار و میانگین حجم معاملات روزانه ۱۵۰ میلیون دلار.
 
«ماچه وویتال» در این باره می‌گوید: «در حالی که سرمایه‌گذاران خارجی بورس ایران تنها حدود نیم درصد را شامل می‌شوند، سود این بازار حدود ۴ برابر بازارهای بین‌المللی است. پس از اینکه با چند کارگزار قرار کاری گذاشتم، یک حساب بانکی برای خودم افتتاح کردم که موفقیت‌آمیز بود. سپس با توجه به تمام اطلاعات مناسبی که بدست آورده بودم، متوجه شدم که نباید این فرصت استثنایی در بازار سرمایه ایران را از دست بدهم».
 
در پاسخ به پرسش مربوط به تحریم‌ها در مورد صنایع و شرکت‌های پذیرفته شده، وی ضمن تایید این نکته گفت که بیشترین فعالیت در این زمینه، مربوط به کارهای قانونی و حقوقی مرتبط بوده است، و پس از آن مشکلی برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد.
 
در پاسخ به پرسش خبرنگار بلومبرگ در مورد مشتریان او و نیازهای آنها، آقای «وویتال» گفت که در سال گذشته بورس تهران بهترین عملکرد را در بین بورس‌های دنیا داشت و شاخص آن از لحاظ دلاری دو برابر، دقیقا ۹۹.۵ درصد رشد کرد. متاسفانه به دلیل تحریم‌ها، داده‌های بورس تهران در سایت بلومبرگ مشاهده نمی‌شود. در یک کلام، بازده سرمایه در بازاری وجود دارد که هیچکس آنرا مشاهده نمی‌کند.
 
به اعتقاد وی، ریسک سرمایه‌‌گذاری برای بازاری که سود ۴ برابری دارد، بالا نیست، بلکه ریسک ژئوپولیتیک آن بالا است که این تنها به ایران مربوط نمی‌شود، بلکه این ریسک کل کشورهایی است که در منطقه خاورمیانه قرار دارند. سود حاصل در مقایسه بااین ریسک بسیار بالا است، برای اسناد خزانه دولتی که البته مشمول تحریم است این رقم حدود ۲۰ درصد است، سود تقسیمی شرکت‌ها نیز گاهی اوقات به ۲۰ درصد می‌رسد. علاوه بر آن، شرکت‌های صادراتی، بازار بالقوه صادراتی نیز دارند. به بیان دیگر، با وجودی که نفت مستقیما یکی از صنایع بورسی نیست، اما پتروشیمی یکی از صنایع پرطرفدار بوده و محصولات آن به دلیل نرخ پایین و رقابتی ایران، بازار مناسبی دارند. سال گذشته وقتی به دلیل تحریم‌ها، ارزش ریال ۷۰ درصد سقوط کرد، وضعیت صادرات دشوارتر شد و حتی واردات محصولات ارزان چینی نیز ارزش خود را از دست داد، اما نکته مهم این است که شرکت‌های داخلی توانستند بیش از تورم سودآوری داشته باشند.
 
در ادامه به دلیل عدم وجود داده‌های آماری در بلومبرگ و سایر منابع بین‌المللی، آقای «وویتال» اشاره کرد که از منابع داخلی که به زبان انگلیسی هستند، برای استفاده تحلیلی استفاده می‌کند.
 
وی افزود: شرکت‌های ایرانی موظفند گزارش‌های حسابرسی شده شش ماهه و سالانه منتشر کنند و با وجودی که از سیستم حسابرسی داخلی استفاده می‌کنند، شباهت‌های زیادی به سیستم‌های بین‌المللی داشته و البته در جهت بین‌المللی کردن آن نیز گام برداشته‌اند. مهمترین نکته قابل توجه، الزام شرکت‌ها به ارائه گزارش تولید و فروش ماهانه است. گزارش سوددهی شرکت‌ها و تخصیص سود در مجامع هم که کاملا مشخص است. از این رو، با توجه به وجود گزارش‌های متنوع، متعدد و اینکه عمده سرمایه‌گذاران در این بازار، سرمایه‌گذاران جزء داخلی هستند که توجهی به این اطلاعات ندارند، فعالیت ما بعنوان تحلیلگر بسیار ساده است.
 
در مورد تبدیل ریال به سایر ارزها و خروج ارز، وی مهمترین مشکل را نه تبدیل ریال به سایر ارزها - علیرغم وجود نرخ‌های متعدد تبدیل (ارز دولتی، نیما و بازار) - بلکه خروج ارز از ایران عنوان کرد. وی گفت: علیرغم تحریم‌های شدید صنعت مالی، هنوز نهادهای مالی خصوصی وجود دارند و این کار را انجام می‌دهند.
 
در مورد نگرانی از احتمال عدم انتقال سرمایه به خارج در آینده، وی اظهار داشت که قبل از برجام در سال ۲۰۱۶، کل سیستم مالی ایران در تحریم کامل بود، اما سالانه ۸۰ میلیارد دلار مبادله تجاری بین ایران و کشورهای دیگر صورت می‌گرفت. لذا «پول راه خود را پیدا می‌کند» و وجود صدها بلکه هزاران شرکت واسطه‌گری مالی مؤید همین نکته است. همچنین «رمز ارز» گزینه پیش رو است، و علیرغم دشوارهای موجود، می‌دانم ایران در این زمینه اقداماتی انجام داده است.
 
"در زمان افزایش تنش‌ها بین آمریکا و ایران، به دلیل نبود پایانه اطلاعات مربوط به بورس تهران در سایت بلومبرگ، هیچ اطلاعاتی در دسترس نبود. سپس خبرنگار بلومبرگ واکنش سرمایه‌گذاران و به طور کلی عملکرد بازار ایران در آن برهه زمانی را مورد پرسش قرار داد. "
 
وی گفت: اصولا من معامله‌ای در آن ایام انجام نداده ام و تنها نظاره‌گر معاملات بودم. در روز اول، نهایت نوسان بازار، یعنی حدود ۵ درصد بازار ریزش کرد. اما نکته مهم این بود که نیمی از فروشندگان، سرمایه‌گذارانی بودند که در ۹ ماه گذشته حساب باز کرده بودند و به اصطلاح سرمایه‌گذاران مبتدی و تازه ‌وارد بودند. روز دوم حدود 1.5 تا ۲ درصد، بسته به شرکت و صنعت این روند کاهشی ادامه یافت. در حالیکه سرمایه‌گذاران نهادی خریدار بودند. بنابراین در کل کمتر از ۱۰ درصد بازار ریزش داشت و شما آگاهید که در چنین شرایط مشابه، بازارهای دنیا به شدت آسیب‌پذیر بوده و احیانا سقوط زیادی را تجربه می‌کنند.
 
 در مورد بهترین سناریوی ممکن، وی گفت که این هفته، هفته مهمی است. از آنجا که بازار تهران روزهای پنجشنبه و جمعه (۱۹ و ۲۰ دی) تعطیل است، فرصت واکنش به سخنان ترامپ از روز شنبه مشهود خواهد بود. S&P واکنش مثبتی به سخنان اخیر ترامپ داشت. به هرحال آمریکا بزرگترین مقام نظامی ایران را مورد سوء قصد قرار داد و انجام واکنش از سوی ایران، حق طبیعی آن کشور بود. از زمان ترامپ، من در بازار سرمایه ایران حضور داشته و سرمایه‌گذاری کرده‌ام، در زمانی که رابطه دو کشور هر سه ماه یکبار بدتر می‌شد، و به این سرمایه‌گذاری ادامه خواهم داد. من معتقدم در بلند مدت شرایط رو به بهبود خواهد گذاشت.
 
برای مشاهده پادکست این مصاحبه، اینجا کلیک کنید:

s-market-now-podcast
 

ترجمه: اداره امور بین الملل سازمان بورس و اوراق بهادار

 


خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *