RSS
امروز سه شنبه ، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

آینده بازارهای بورس، طلا، ارز و خودرو

۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۱کد خبر: 297934
ایستانیوز:در هفته گذشته درپی ترور سردار قاسم سلیمانی و افزایش سطح تنش‌ها بین ایران و آمریکا قیمت‌ها در بازارهای سکه، طلا، ارز و خودرو سیر صعودی به خود گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، از سوی دیگر بورس تهران سیر نزولی تاریخی را تجربه کرد، روندی که تا امروز نیز ادامه پیدا کرده، حال باید دید این افزایش قیمت‌ها تا چه زمانی تداوم خواهد داشت. هر چند که بازار سرانجام طلا و ارز در اواخر هفته و پس از بیانیه ترامپ کمی آرام شد.
ارز همچنان سیر صعودی دارد
وحید شقاقی شهری کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه قیمت ارز از چند مولفه تاثیر می‌پذیرد، به فرارو اظهار داشت: اولین مولفه وضعیت تراز تجاری کشور است، میزان صادرات و واردات است که تا حدودی وضعیت ارزی کشور را تعیین می‌کنند، در حال حاضر باید از یک سو محدودیت‌ها برای کنترل واردات ادامه یابد و کالاهایی که ارز بری بالایی دارند، واردات آن‌ها همچنان ممنوع باشد، از سوی دیگر باید صادرات نفتی و غیر نفتی نیز کماکان ادامه پیدا کند.
 
وی افزود: با توجه به برنامه‌هایی که برای صادرات نفت به صورت غیر رسمی وجود دارد، این امر باید با جدیت بیشتری صورت گیرد، در حوزه صادرات غیر نفتی نیز باید با شرکای راهبردی تجاری از جمله عراق، ترکیه، افغانستان، روسیه، چین و امارات همچنان تبادلات تجاری به خصوص صادرات غیر نفتی انجام شود تا تزاز تجاری کشور همواره مثبت باشد.
 
شقاقی با اشاره به اینکه دومین مولفه اثر گذار در تعیین نرخ دلار مسائل سیاسی است، گفت: با توجه به شهادت سردار سلیمانی از سوی آمریکا و تنش‌هایی که در چند روز اخیر وجود داشته، این امر بر روی بازار ارز تاثیرگذار بوده و باعث افزایش قیمت‌ها شده است، ترامپ با این اقدام خود روزنه‌های حداقلی که برای مذاکره وجود داشت را از بین برد و این بر روی قیمت ارز و مسیر صعودی آن بسیار تاثیرگذار است.
 
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه با توجه به لغو تمامی تعهدات هسته‌ای ایران عملا برجام نیز به پایان رسیده، بیان داشت: این اخبار همگی بر روی بازار ارز تاثیر گذار بوده و موجبات رشد قیمت دلار و یورو را در بازار فراهم آورده، از سویی به نظر می‌رسد تا زمانیکه این تنش‌ها و التهابات وجود داشت باشد، چشم‌انداز قیمت‌ها نیز همچنان صعودی خواهد بود.
 
وی با اشاره به اینکه اگر سیاست‌های پولی، ارزی و تجاری با هم هماهنگ باشد می‌توان نرخ ارز را کنترل کرد، اضافه کرد: در این شرایط اگر بانک مرکزی بتواند سیاست‌های ارزی را در مسیری هدایت کند که بازار مدیریت شود و از سوی دیگر نیز سیاست‌های پولی در جهت انظباط مالی و کاهش هزینه‌های غیر ضروری باشد، قیمت ارز می‌تواند مدیریت شود، اما اگر وضعیت تراز ارزی نیز بهم بخورد و واردات دوباره افزایش یابد، منایع ارزی از کشور خارج شده و در داخل با کمبود مواجه خواهیم شد.
 
شقاقی ادامه داد: در شرایطی که فضای نا اطمینانی، بی ثباتی و عدم مشخص بودن آینده اقتصادی وجود داشته باشد، نرخ ارز با افزایش روبرو خواهد بود، حال الان نیز نمی‌توان به طور قطع گفت که چه اتفاقاتی خواهد افتاد، بنابراین تا زمانی که تنش‌ها ادامه یابد نرخ ارز نیز آرام نخواهد گرفت، این در حالیست که اگر آن سه سیاستی که گفته شد با هم هماهنگ باشد می‌توان امید داشت جهش نرخ ارز موقتی باشد و ادامه دار نباشد، اما اگر اجرای این سیاست‌ها به مشکل بربخورد، آن زمان احتمال جهش‌های خارج از قاعده ارز وجود دارد و باید به این نکته بسیار توجه کرد.
 
حمایت ناموفق از بازار سهام
حمیدمیرمعینی کارشناس بازار سهام با تاکید بر اینکه ریسک سیاسی و نظامی همیشه در بورس وجود داشته است، به فرارو اظهار داشت: اما در بین اینکه میزان ریسک چه میزان باشد، همیشه در بین فعالان بازار در مورد آن اختلاف نظر وجود داشته است، از سویی همیشه احتمال تنش و درگیری و احتمال تاثیر آن بر بورس وجود داشته، منتهی تاثیر این موضوع و شدت عمل آن همواره محل بحث بوده است.
 
وی با اشاره به اینکه واکنش سرمایه‌گذاران به اتفاقات اخیر و صف‌های فروشی که ایجاد شد چندان غیر طبیعی نبود، گفت: در بازارهای جهانی از جمله فلزات گرانبها همچون طلا، بازار نفت و بورس‌های جهانی شاهد بودیم که قیمت‌ها با تلاطم روبرو شدند، این در حالیست که در مورد چنین واکنشی باید دو نکته را مد نظر قرار داد، اول اینکه باید به عمق تحلیل بازار نسبت به قیمت سهم‌ها توجه کرد، سپری شدن سه روز منفی و ضرر ۱۵ درصدی در این ایام نشان می‌دهد که اهالی بازار به تحلیل‌های گذشته خود دیگر اطمنان ندارند و عمق تحلیل‌ها بسیار سطحی است.
 
میر معینی افزود: نکته دوم نیز مربوط به حمایت متولیان امر برای حمایت از بازار در شرایط ریزش و التهابات موجود است، که به نظر من با موفقیت همراه نبود و به دلیل عدم هماهنگی‌ که بین دستگاه‌های مختلف وجود داشته، عملا این حمایت از بورس ناکارآمد بود، با این اقدام عملا کسانی که شک و تردید داشتند که در بازار بمانند یا بروند نیز ترغیب شدند که سهام خود را عرضه کنند و این امر شدت جریان فروش را تشدید کرد.
 این کارشناس بازار سهام با تاکید بر اینکه بسیاری از اهالی بازار از این نحوه حمایت مایوس شدند، بیان داشت: اگر قرار باشد حمایتی صورت گیرد، این حمایت باید خیلی قاطع باشد، نه به این شکلی که این روز‌ها اجرا شد، از سویی در حال حاضر ارزش کل بازار سهام بالغ بر ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان است، که اگر ۲۵ درصد این رقم را سهام شناور در نظر بگیریم، این سهام شنارو حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان می‌شود، برای حمایت نیز متولیان بازار سهام ۱۰ درصد این سهام شناور یعنی ۴۰ هزار میلیارد تومان را باید کنار می‌گذاشتند تا از بازار حمایت کنند.
 
وی اضافه‌کرد:، اما طی روز شنبه شاهد بودیم تنها با ۴، ۵ هزار میلیارد تومان این حمایت صورت گرفت که عملا هیچگونه اثری نداشت، این روند امروز نیز ادامه پیدا کرد به طوری که شاخص هم وزن با کاهش ۳ درصدی و شاخص کل نیز با کاهش ۲ درصدی روبرو شدند، در این جا لازم است این هشدار داده شود، در صورتیکه مسئولان و متولیان بازار سهام بخواهند همین روند را ادامه دهند و حمایت قاطعی از بورس به عمل نیاورند، طی آینده نزدیک شاهد ایجاد بحران در بازار سهام خواهیم بود که جمع کردن آن به آسانی نخواهد بود.
 
میرمعینی اذعان داشت: این بحرانی که امکان رخ دادن آن در سایه تعلل مسئولان سازمان بورس وجود دارد، ممکن است به بازارهای مواری از جمله سکه، طلا، ارز، خودرو و مسکن نیز سرایت کند و شرایطی را به وجود آورد که کنترل آن بسیار سخت باشد، بنابراین باید متولیان از همین امروز دست به کار شده و شرایط را برای حمایت قاطع از بورس تهران فراهم آورند.
 
بازار خودرو از مدتی قبل درگیر افزایش قیمت‌ها است
فربد زاوه کارشناس بازار خودرو با اشاره به اینکه بازار خودرو از روزهای قبل از به شهادت رسیدن سردار سلیمانی با افزایش قیمت روبرو بود، گفت: این اتفاق جرقه‌ای بود که باعث شد قیمت‌ها سیر شتابان تری برای صعود در پیش بگیرند، درحال حاضر دولت و بانک مرکزی باید اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهند تا نقدینگی که در جامعه وجود دارد مهار شود، در غیر این صورت بازارهای مختلف از جمله خودرو دویاره عصیان خواهند کرد.
 
وی افزود: نقدینگی طی سالجاری نسبت به سال گذشته با افزایش بیست و هفت درصدی روبرو بوده، بنابراین اگر این نقدینگی کنترل نشود، موج تورمی جدیدی به راه خواهد افتاد و قیمت‌ها با صعود همراه خواهد کرد، از سوی دیگر با توجه به اخبار یک روز اخیر مبنی بر اینکه احتمال فعال کردن مکانیزم ماشه از سوی اروپایی ها وجود دارد، این امر بازار خودرو را بیشتر با التهاب روبرو کرد.
 
زاوه اظهار داشت: از سوی دیگر به نظر می‌رسد با توجه به فضایی که وجود دارد FATF نیز به تصویب نرسید که این امر اوضاع را بغرنج‌تر خواهد کرد، در چنین صورتی هزینه مبادله در کشور با افزایش روبرو خواهد شد و کسب و کارهای متوسط و بزرگ نیز با مشکلات به مراتب بیشتری روبرو می‌شوند، که نتیجه این اقدام کاهش تولید خودرو و قطعه در کشور خواهد بود که در نهایت این مسئله به افزایش قیمت‌ها دامن خواهد زد.
 
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: در حال حاضر نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از آینده قیمت‌ها انجام داد، اما به صورت کلی می‌توان گفت تا زمانیکه این تنش‌ها و ریسک‌های سیاسی در بازار وجود داشته باشد، طبعا قیمت‌ها نیز آرام نخواهند گرفت، چرا که تقاضا برای کالاهای با ارزش و بادوام از جمله خودرو افزایش می‌یابد و مردم می‌خواهند پول نقد خود را به کالای با دوام تبدیل کنند تا ارزش آن حفظ شود، بنابراین در چنین شرایطی باید انتظار افزایش بیشتر قیمت‌ها را داشت.
 
کوچک‌ترین خبر حتی به صورت کلامی بر بازار سکه و طلا اثر گذار است
عباد محمد ولی کارشناس بازار سکه و طلا با اشاره به اینکه زمانیکه ریسک‌های سیاسی و بین المللی افزایش می‌یاید، قیمت طلا و سکه در بازار داخل نیز با رشد همراه می‌شود، اظهار داشت: این افزایش قیمت طلا و سکه در بازار داخل طبیعی بود، از سوی دیگر دیروز و امروز نیز بازار فشار افزایش قیمت بیشتری را تحمل کرد.
 
وی با تاکید بر اینکه قیمت‌ها در بازار این روزها به شدت تحت تاثیر اخبار سیاسی و بین الملل است، گفت: کوچک‌ترین خبر حتی به صورت کلامی نیز بر بازار سکه و طلا اثر گذار خواهد بود و موجبات افزایش قیمت‌ها را فراهم می‌آورد، بنابراین تا زمانیکه این تنش‌ها و التهابات ادامه داشته باشد، قیمت‌ها نیز آرام نخواهد گرفت.
 
این کارشناس بازار سکه و طلا با تاکید بر اینکه در حال حاضر بازار ملتهب است، افزود: باید بانک مرکزی به مدیریت بازار ارز اقدام کند تا ارز آرام گیرد، در چنین صورتی اگر افزایش قیمت دلار نیز متوقف شود، آن زمان نیز می‌توان انتظار داشت سکه و طلا نیز از رشد بایستند، اما در حال حاضر و در طی روزهای آینده نمی‌توان انتظار داشت که قیمت‌ها ثبات پیدا کنند.
 
محمد ولی با اشاره به اینکه پیش‌بینی قیمت‌ها به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست، بیان داشت: به دلیل اینکه در حال حاضر جو هیجانی بر بازار حاکم است و با انتشار هر خبری ممکن است قیمت‌ها بالا و پائین شود، بنابراین در چنین شرایطی نمی‌توان بازار را پیش‌بینی کرد، حال باید منتظر ماند تا شرایط و فضا آرام شود، تا بعد از آن بتوان به اظهارنظر دقیق‌تری در مورد آینده بازار سکه و طلا پرداخت.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *