RSS
امروز چهارشنبه ، ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

نا اطمینانی ها، برنامه ریزی بنگاه های اقتصادی را سخت کرد

مصائب تعطیلی پنجشنبه‌ها

شرایط و نحوه دریافت وام بدون سود بانک سپه

ارز ۲۸۵۰۰تومانی پرداخت نشود، تورم افزایش می‌یابد

توسعه خدمات بیمه‌ای ملت در سال ۱۴۰۳

جلسه مهم فعالان بازار با رئیس سازمان بورس

تأمین مالی ۳۵۰ همتی با استفاده از ابزارهای نوین

پرداخت ما‌به‌التفاوت سود قطعی و علی‌الحساب بانک سامان

مالیات خودروهای لوکس اعلام شد

ذخایر خارجی بانک مرکزی رشد کرد

جزییات تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ بانک‌ها هم تعطیل می‌شوند؟

ریزش بیت کوین ادامه دارد؟

رای پرونده رمز ارز جعلی «کینگ‌مانی» صادر شد

حقوق وزارت کار ۱۴۰۳ بالاخره چقدر است؟

“گروه مالی شهر” زیرمجموعه خود را راهی فرابورس می‌کند

پیش بینی بورس از نگاه ارزش دلاری

قیمت طلا دوباره گران شد

روش های استعلام اعتبار صاحب چک

مهم ترین شرکای تجاری ایران در روزهای سخت کدام کشورها هستند؟

همسایگان شرکای اقتصادی روزهای تحریم

۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۹/۱۶کد خبر: 295547
ایستانیوز:۷۴درصد از کل صادرات ایران در ۷‌ماه نخست امسال به ۶کشور چین ۲۵درصد، عراق ۲۱درصد، امارات ۱۲درصد، ترکیه ۱۱ درصد و افغانستان ۵درصد اختصاص داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در شرایطی که بیش از یک سال از خروج آمریکا از برجام می گذرد و اتحادیه اروپا چندماهی است اعلام می کند سازوکار اینستکس را برای ایجاد کانال اقتصادی بین شرکت های اروپایی و ایرانی ایجاد کرده ولی بررسی آمارهای تجاری ایران از ابتدای سال تاکنون نشان می دهد هیچ کشور اروپایی شریک مهم و تراز اول اقتصادی کشورمان محسوب نمی شوند و عملا تحریم های آمریکا روی تجارت اروپایی ها با ایران اثر بسیار مستقیم و واضحی گذاشته است. در گذشته در بین کشورهای مهم طرف تجاری با ایران نام هایی مانند آلمان و فرانسه دیده می شدند ولی حالا این کشورها را دیگر نمی توان به عنوان شرکای مهم اقتصادی کشورمان به حساب آورد تاجایی که اسحاق جهانگیری معاول اول رئیس جمهور گفته است:« صادرات ایران به کشور افغانستان از صادرات به کل اتحادیه اروپا بیشتر است.»
 
تحریم های شدید بانکی و مالی و همچنین ناکارآمد بودن و اجرایی نشدن ساز و کار مالی اتحادیه اروپا مشهور به اینستکس به اعتقاد کارشناسان مهم ترین دلیلی است که میزان تجارت ( صادرات و واردات ) ایران به کشورهای اتحادیه اروپا به کمترین میزان خود رسیده و بیشتر روی کشورهای همسایه متمرکز شده است؛ نکته ای که هفته گذشته حلاج معاون امور بین الملل اتاق تهران هم در شورای بین المللی گواهی مبدا به آن اشاره کرد و گفت:« اگرچه تعداد کلی صدور گواهی مبدأ با توجه به مشکلات پیش آمده برای تجارت خارجی کشور اندکی کاهش داشته اما صدور این گواهی برای صادرات کالا به کشورهای همسایه ایران روندی افزایشی در پیش گرفته است.»
 
74درصد از کل صادرات ایران در 7‌ماه نخست امسال به 6کشور چین 25درصد، عراق 21درصد، امارات 12درصد، ترکیه 11 درصد و افغانستان 5درصد اختصاص داشته است رحالی‌که در 7ماه نخست سال قبل 70درصد صادرات ایران محدود به کشورهایی چون عراق 21درصد، چین 20درصد، امارات 17درصد، افغانستان 7درصد و هند30 بود. این آمارها و مقایسه آن با اطلاعات سال گذشته نشان می دهد در 7 ماهه ابتدایی امسال سهم بازار چین از 20 درصد به 25 درصد رسیده است. البته سهم صادرات ایران به عراق روی عدد 21 درصد ثابت بوده و سهم صادرات ایران به امارات هم از 17 درصد به 12 درصد کاهش یافته است. همچنین آمارهای صادراتی 7 ماهه ابتدایی امسال بیانگر آن است که کشور ترکیه، جای هند را در بین 6 کشوراول مقصد صادراتی ایران گرفته است. در 7 ماهه امسال 7 درصد از کل صادرات ایران مربوط به هند بوده است.
 
اما در مقابل صادرات؛ کشورهای اصلی که کالا از آن ها به ایران وارد شده شامل چین 26 درصد، امارت 18 درصد، ترکیه 12 درصد، هند 9 درصد و آلمان 5 درصد؛ بوده است. این آمارها در حالی مربوط به 7 ماهه ابتدایی امسال است که در 7 ماه قبل کره جنوبی یکی از شرکای اصلی ایران در صادرات کالا به کشورمان محسوب می شد ولی حالا جایگاهی ندارد. در 7 ماهه ابتدایی سال قبل چین 25 درصد، امارات 15 درصد، کره‌جنوبی 6درصد، هند 6درصد و آلمان 5 درصد از  واردات کالا به ایران سهم داشته اند. این آمارها نشان می دهد  ترکیه اصلی‌ترین گزینه در تجارت خارجی ایران پس از افزایش فشار تحریم‌ها بوده و 12درصد از کل کالاهای وارداتی به ایران از این کشور انجام شده است.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *