RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

۳ تصویر صندوق بین‌المللی پول از آینده ایران

۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۷/۲۸کد خبر: 290021
ایستانیوز:صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود از چشم‌انداز ۳شاخص کلیدی رشد اقتصادی، نرخ تورم و نرخ بیکاری در جهان و البته کشورهای منطقه خاورمیانه و آسیای میانه، اعلام کرد نرخ رشد اقتصادی ایران در پایان سال‌جاری میلادی به منفی ۹.۵درصد می‌رسد ولی نرخ تورم کاهش و بیکاری افزایش می‌یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، این نهاد بین‌المللی پیش‌‌بینی کرده اقتصاد ایران در سال‌2020 میلادی دیگر رشد منفی اقتصادی را تجربه نخواهد کرد. چند روز پیش بانک جهانی اعلام کرده بود هرچند در پایان سال ۲۰۱۹ اقتصاد ایران رشد منفی تجربه خواهد کرد، اما می‌تواند نخستین رشد مثبت خود پس از تحریم‌های اخیر را در سال‌ آینده میلادی تجربه کند.
 
اقتصاد ایران از لنز IMF
صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود، نرخ رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده برای ایران را کاهش داد. این نهاد با اشاره به تشدید تحریم‌های آمریکا پیش‌بینی کرد رشد اقتصادی ایران در سال‌۲۰۱۹ منفی ۹.۵‌درصد باشد که ۳.۵‌درصد بیشتر از پیش‌بینی قبلی آن است. صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود اعلام کرده بسیاری از کشورهای نوظهور نظیر ایران، ترکیه و آرژانتین کماکان با مشکلات شدید کلان اقتصادی دست به گریبان خواهند بود. این نهاد نرخ تورم در ایران را تا پایان امسال ۳۵.۷‌درصد پیش‌بینی اما اعلام کرده با تداوم روند نزولی نرخ تورم، در سال ۲۰۲۰ شاهد تورم ۳۱‌درصدی در ایران خواهیم بود.
 
روایت دولت از اقتصاد
این برآوردها در حالی منتشر شده که مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در تابستان امسال را 10.5درصد تخمین زده که نسبت به تابستان سال قبل 1.8درصد کاهش یافته است. البته برای محاسبه نرخ اشتغال و بیکاری برای نخستین‌بار، مرکز آمار ایران، شاخص جمعیت فعال اقتصادی را از 10سال به 15سال افزایش داده است. بر این اساس جمعیت بیکار ایران در تابستان امسال 2میلیون و 894هزار و 298نفر برآورد شده است. پیش از این هم عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه در بهار امسال، بخش غیرنفتی که بخش مولد اقتصاد است، ۰.۴ درصد نسبت به‌مدت مشابه سال قبل رشد داشته است، گفته‌ هر‌چند این رشد کمتر از توان بالقوه است، ولی با توجه به رشد منفی 3فصل قبل از آن و در کنار شروع کاهش تورم، امیدوار‌کننده است. حسن روحانی، رئیس‌جمهور هم با بیان اینکه حتی در عرصه اقتصاد نیز موفقیت‌های خوبی به‌دست آورده‌ایم، گفت: بعد از 18‌ماه فشار اقتصادی دائم و بی‌سابقه، شاهد کاهش نرخ تورم و رشد مثبت اقتصادی در کشور هستیم.
 
وداع با رشد نفتی
دولت ایران تلاش می‌کند با نجات بودجه جاری سالانه خود از درآمدهای نفتی، جلوی شوک ناشی از نوسان قیمت نفت و البته اثرپذیری از تحریم‌های نفتی را کاهش دهد و مانع از تأثیر شاخص رشد اقتصادی از این شاخص شود؛ کاری سخت و پیچیده که استمرار آن به سیاست‌های سال‌های پیش‌روی دولت بستگی دارد. برآورد‌های بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول از شاخص رشد اقتصادی ایران عمدتا بر مبنای صادرات روزانه 1.2میلیون بشکه‌ای نفت قرار دارد و احتمال مثبت‌شدن رشد اقتصاد کشورمان درصورت کاهش فشارها بر صادرات نفت ایران در آینده دور از انتظار نیست. برخی شاخص‌های اخیر ازجمله اعلام رشد مثبت اقتصاد، کاهش نرخ بیکاری و تورم نشانه‌هایی از بهبود نسبی وضعیت اقتصادی دارد و فعالان اقتصادی ایران هم می‌گویند شاخص کسب‌و‌کار در تابستان امسال نسبت به 3فصل قبل آن اندکی بهتر شده است. با این حال، برای اطمینان از خروج اقتصاد ایران از تله رکود اقتصادی، دست‌کم باید رشد مثبت اعلام شده در فصل تابستان، پاییز و زمستان امسال تداوم داشته باشد. افزون بر اینکه سیاستگذاران اقتصادی برای نجات اقتصاد کشور از تله رکود تورمی، راهی سخت در پیش دارند.
 
 نرخ رشد اقتصادی ایران امسال به منفی 9.5درصد و سال آینده میلادی به صفر درصد می‌رسد
 پیش‌بینی می‌شود نرخ تورم ایران از 35.7درصد سال‌2019 به 31درصد در سال‌2020 کاهش یابد
 ایران پس از سودان، رتبه دوم تورم را در بین کشورهای خاورمیانه و آسیای میانه دارد
 کشورهای سودان، ایران، ترکمنستان، مصر و ازبکستان در سال‌جاری میلادی با تورم دورقمی مواجه می‌شوند
 نرخ بیکاری ایران از 16.8درصد در سال‌2019 به 17.4درصد در سال‌2020 میلادی افزایش می‌یابد
چشم‌انداز اقتصاد کشورهای منتخب منطقه از نگاه صندوق بین‌المللی پول

   
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *