RSS
امروز چهارشنبه ، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

نظرسنجی ایسپا این سؤال را مطرح می‌کند:

چند نفر خواستار حذف یارانه ثروتمندان هستند؟

۱۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۷/۲۱کد خبر: 289793
ایستانیوز:نتایج نظرسنجی نشان می‌دهد در مواجهه با سؤال «اگر جای دولت بودید، برای پرداخت یارانه نقدی در شرایط فعلی، کدام‌یک از سیاست‌های زیر را اجرا می‌کردید؟» ۴۹.۳ درصد پاسخگویان گزینه «حذف یارانه خانوارهایی که در ماه درآمد زیادی دارند» را انتخاب کرده‌اند و ۱۷.۲ درصد نیز اعلام کرده‌اند «یارانه همه افراد جامعه به‌جز افرادی که شدیداً نیازمندند» باید حذف شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،نتایج نظرسنجی ملی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که اواخر شهریور امسال انجام شد نشان می‌دهد ۶۷ درصد مردم خواستار حذف یارانه ثروتمندان هستند.
 
به گزارش روابط عمومی ایسپا، این نظرسنجی به سفارش پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی، توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، به‌صورت ملی و با حجم نمونه ۴۵۰۹ نفر در نقاط شهری و روستایی کشور انجام‌شده و قابل‌تعمیم به کلیه شهروندان بالای ۱۸ سال سراسر کشور است.
 
۵۱ درصد نمونه مرد و ۴۹ درصد زن بوده‌اند. 30.8 درصد پاسخگویان در رده سنی ۱۸ تا ۲۹ ساله، 42.5 درصد در رده سنی ۳۰ تا ۴۹ ساله و 26.6 درصد نیز در رده سنی بالای ۵۰ سال بوده‌اند.
 
نتایج نظرسنجی نشان می‌دهد در مواجهه با سؤال «اگر جای دولت بودید، برای پرداخت یارانه نقدی در شرایط فعلی، کدام‌یک از سیاست‌های زیر را اجرا می‌کردید؟» 49.3 درصد پاسخگویان گزینه «حذف یارانه خانوارهایی که در ماه درآمد زیادی دارند» را انتخاب کرده‌اند و 17.2 درصد نیز اعلام کرده‌اند «یارانه همه افراد جامعه به‌جز افرادی که شدیداً نیازمندند» باید حذف شود.
 
29.5 درصد نیز معتقدند روند فعلی باید ادامه پیدا کند و «یارانه به همه افرادی که الان یارانه می‌گیرند باید داده شود». ۴ درصد پاسخگویان نیز پاسخ مشخصی به این سؤال نداده‌اند.
 
نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد بین نظر ساکنان روستاها با ساکنان شهرها تفاوت چندان زیادی وجود ندارد به‌این‌ترتیب که 29.3 درصد شهری‌ها و 30.3 درصد روستایی‌ها خواهان این هستند که یارانه به همه افراد پرداخت شود. همچنین 48.2 درصد شهری‌ها و 52.3 درصد روستایی‌ها معتقدند یارانه خانوارهایی که درآمد زیادی دارند باید حذف شود و درنهایت ۱۸ درصد شهری‌ها و 14.9 درصد روستایی‌ها معتقدند باید یارانه همه به‌جز افرادی که شدیداً نیازمندند حذف شود. همچنین تفاوت معناداری بین نظر کسانی که سرپرست خانوار بوده‌اند و کسانی که سرپرست خانوار نبوده‌اند در این زمینه وجود ندارد.
 

 

 

در ادامه نظرسنجی در یک سؤال باز (بدون ارائه گزینه) از پاسخگویان پرسیده شده است: «اگر قرار باشد یارانه پولدارها قطع شود، به نظر شما خانوارهای چهار نفره ای که درآمد آن‌ها بیش از چند میلیون تومان باشد باید حذف شوند؟» این سؤال با دو سناریوی «درصورتی‌که مالک منزل مسکونی باشد» و «درصورتی‌که مستأجر باشد» از پاسخگو سؤال شده است.

نتایج نظرسنجی حاکی از آن است که در سناریوی دارای منزل مسکونی، 2.2 درصد گفته‌اند اگر خانواده‌ای دو میلیون یا کمتر در ماه درآمد داشته باشد یارانه‌اش باید قطع شود.

6.7 درصد درآمد بین ۲ تا ۳ میلیون، 11.4 درصد درآمد بین ۳ تا ۴ میلیون، 19.3 درصد درآمد بین ۴ تا ۵ میلیون، ۱۲ درصد درآمد بین ۵ تا ۶ میلیون، 9.6 درصد درآمد بین ۶ تا ۷ میلیون، 9.2 درصد درآمد بین ۷ تا ۸ میلیون، 1.8 درصد درآمد بین ۸ تا ۹ میلیون، 14.9 درصد درآمد بین ۹ تا ۱۰ میلیون، و ۸ درصد درآمد بالای ۱۰ میلیون تومان را به‌عنوان معیار حذف یارانه پردرآمدها بیان کرده‌اند. 1.3 درصد نیز گفته‌اند یارانه‌ها اصلاً نباید قطع شود و 3.6 درصد نیز به این سناریو پاسخ مشخصی نداده‌اند.

میانگین نظر پاسخگویان در این سناریو ۷۳۳۵۰۰۰ تومان و میانه نظر پاسخگویان ۶ میلیون تومان است به‌عبارت‌دیگر نیمی از پاسخگویان عددی کمتر از ۶ میلیون و نیمی دیگر عدد بالاتر از ۶ میلیون را به‌عنوان مبنای حذف یارانه پردرآمدها در سناریویی که فرد دارای منزل مسکونی باشد اعلام کرده‌اند.

در سناریوی دوم یعنی «درصورتی‌که خانوار مستأجر باشد» 0.9 درصد گفته‌اند اگر خانواده‌ای دو میلیون یا کمتر در ماه درآمد داشته باشد یارانه‌اش باید قطع شود. ۲ درصد درآمد بین ۲ تا ۳ میلیون، 6.2 درصد درآمد بین ۳ تا ۴ میلیون، ۱۱ درصد درآمد بین ۴ تا ۵ میلیون، 11.8 درصد درآمد بین ۵ تا ۶ میلیون، 12.6 درصد درآمد بین ۶ تا ۷ میلیون، 11.4 درصد درآمد بین ۷ تا ۸ میلیون، 5.3 درصد درآمد بین ۸ تا ۹ میلیون، 11.3 درصد بین ۹ تا ۱۰ میلیون و 20.4 درصد درآمد بالای ۱۰ میلیون تومان را به‌عنوان معیار حذف یارانه پردرآمدها بیان کرده‌اند. 1.5 درصد نیز گفته‌اند یارانه‌ها اصلاً نباید قطع شود و 5.6 درصد نیز به این سناریو پاسخ مشخصی نداده‌اند.

میانگین نظر پاسخگویان در این سناریو ۹۰۹۹۰۰۰ تومان و میانه نظر پاسخگویان ۸ میلیون تومان است به‌عبارت‌دیگر نیمی از پاسخگویان عددی کمتر از ۸ میلیون و نیمی دیگر عددی بالاتر از ۸ میلیون را به‌عنوان مبنای حذف یارانه پردرآمدها در سناریویی که فرد دارای منزل مسکونی باشد اعلام کرده‌اند.

 


خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:یارانه، ثروتمندان
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *