RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

نسبت «تسهیلات به ارزش ملک» نیازمند ترمیم است

۱۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۶/۲۰کد خبر: 286068
ایستانیوز: معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه نسبت «تسهیلات به ارزش ملک» نسبت به سال‌های ۹۳ تا ۹۵ کاهش پیدا کرده است، تاکید کرد: این نسبت نیازمند ترمیم است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، محمدعلی دهقان دهنوی در گفتگو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، با اشاره به مفهوم نسبت تسهیلات به ارزش دارایی ملکی که تحت عنوان «LTV» و معادل واژه «Loan To Value» از آن یاد می‌شود، اظهار داشت: تجربه جهانی حاکی از این است که این نسبت در کشورهای دارای نظام مالی توسعه یافته بسیار بالاست.
 
وی ادامه داد: در این کشورها نظام اجرایی قراردادها وضعیت مناسبی دارد و بانک‌ها می توانند با سرعت و انعطاف پذیری کافی روی قراردادها اقدام کرده و به این ترتیب منافع خود را تامین کنند. به همین خاطر نسبت تسهیلات به ارزش در این کشورها بالا و اغلب بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است.
 
دهقان دهنوی با بیان اینکه در مقاطعی حتی این نسبت در کشورهای توسعه یافته به بیش از ۱۰۰ درصد رسیده است، افزود: به عنوان مثال در آمریکا پیش از وقوع بحران مالی ۲۰۰۸، نسبت تسهیلات به ارزش ملک به ۱۱۰ رسید و برای این موضوع توجیهاتی هم وجود داشت. به عنوان نمونه بانک‌ها هزینه بازسازی بنا و جابه‌جایی را نیز در سرجمع هزینه‌های خانه‌دار شدن متقاضیان لحاظ می‌کردند و با این توجیه تسهیلات پرداختی آنها حتی از قیمت ملک فراتر می‌رفت.
 
معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در کشورهای در حال توسعه معمولا نسبت تسهیلات به ارزش پایین‌تر است، اظهار داشت: در کشور ما نیز با توجه به اینکه تغییرات قیمت مسکن معمولا یکباره و به شکل جهش رخ می‌دهد، این نسبت بسیار متغیر است.
 
وی ادامه داد: در ایران عموما سیکل‌های رکود - رونق چند ساله در بازار مسکن رخ می‌دهد و این یعنی همزمان با دوره رونق معاملات، شاهد جهش قابل توجه قیمت مسکن ظرف مدت کوتاهی هستیم. به نسبت متغیر بودن قیمت مسکن، نسبت تسهیلات به ارزش نیز در بازار ملک پایین‌تر و در بهترین حالت در شهرهای بزرگ حول و حوش ۴۰ تا ۵۰ درصد است. با این حال نسبت مذکور بین سقف و کف در طول دوره‌های رونق و رکود مسکن متغیر است.
 
دهقان دهنوی با بیان اینکه در چند ماه اخیر به کف نسبت تسهیلات به ارزش رسیده‌ایم بر ضرورت بهبود این نسبت تاکید کرد و گفت: این نسبت باید به سرعت ترمیم شود. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر این نسبت حتی برای تسهیلات زوجین خانه‌اولی که بالاترین سقف را در میان انواع تسهیلات مسکن دارد، برای خرید یک واحد آپارتمان متوسط متراژ در شهر تهران به شدت کاهش یافته و به همین خاطر عده ای از خانه اولی ها ناگزیر هستند آپارتمان هایی را با این تسهیلات خریداری کنند که شاید برای سکونت بلندمدت آنها مناسب نباشد؛ هرچند ممکن است این نسبت در دیگر شهرهای کشور وضعیت بهتری داشته باشد.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *