RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

مدیر حقوقی و امور قراردادها بیمه کوثر خبر داد:

ابطال مصوبه دریافت عوارض از قراردادهای بیمه‌ای

۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۶/۱۶کد خبر: 285924
ایستانیوز: همکاران مدیریت حقوقی و امور قراردادهای شرکت بیمه کوثر با بهره‌مندی از وکلای دادگستری، مصوبه «عوارض صدور قراردادهای بیمه‌ای» شورای شهر شیراز در هیات عمومی دیوان عدالت اداری را ابطال کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، در چند سال اخیر همه شرکت‌های بیمه با مطالبه غیرقانونی عوارض در برخی شهرداری‌ها از جمله شهرداری‌های قزوین، شیراز و مشهد مواجه شده‌اند. سعداله فغان‌نژاد با بیان اینکه شهرداری‌های یادشده، مطالبه عوارض صدور قراردادهای بیمه‌ای را به مصوبه‌های قدیمی شورای شهر مستند می‌کنند، افزود: شهرداری‌ها با این ادعا که سازمان آتش‌نشانی هر شهر در کاهش خسارت حوادث آتش‌سوزی تاثیر دارد و فعالیت این سازمان موجب می‌شود تا شرکت‌های بیمه خسارت کمتری بپردازند و به‌طور غیرمستقیم منتفع شوند، بنابراین شرکت‌های بیمه نیز باید در قبال صدور هر قرارداد بیمه‌ای به شهرداری عوارض بپردازند.
 
سعداله فغان‌نژاد تاکید کرد: مصوبه‌هایی از این قبیل در شورای‌های اسلامی هر شهر مربوط به «قانون تجمیع عوارض» مصوب 1381 است که برای هر یک از رشته‌های بیمه‌ای، عوارض صدور بیمه‌نامه تعیین کرده در حالی‌که این قانون تا زمان تصویب «قانون مالیات بر ارزش افزوده» مصوب 1387 معتبر بوده است.
 
وی گفت: در ماده «38» قانون مالیات بر ارزش افزوده، عوارض سه درصدی برای فروش خدمات حق‌بیمه به‌نفع شهرداری‌ها وضع شده است و این عوارض، نسبت به حق‌بیمه بیمه‌نامه‌های صادره در صنعت بیمه محاسبه و از بیمه‌گران وصول می‌شود.
 
مدیر حقوقی و امور قراردادهای بیمه کوثر تاکید کرد: یک‌سوم این عوارض که در حال حاضر به 9درصد افزایش یافته، متعلق به شهرداری‌ها است.
 
 وی در ادامه با بیان اینکه در فروش هر کالا و خدماتی، فقط یک‌بار دریافت عوارض مجاز است، افزود: از آنجایی که در قانون مالیات بر ارزش افزوده نسبت به خدمات بیمه‌ای عوارض کلی و سراسری به‌نفع شهرداری‌ها وضع شده است، شوراهای شهر نمی‌توانند در زمینه حق‌بیمه عوارض دیگری وضع کنند.
 
فغان‌نژاد تاکید کرد: متاسفانه با توجه به باطل شدن قانون تجمیع عوارض طبق ماده«52» قانون مالیات بر ارزش افزوده، شهرداری‌ها به استناد مصوبه شورای شهر و براساس آن قانون منسوخ، اقدام به محاسبه و دریافت عوارض از صدور بیمه‌نامه می‌کنند.
 
وی با اشاره به اینکه شهرداری شیراز به استناد مصوبه 24394-1385/11/14 اقدام به تعیین عوارضی معادل سه‌درصد کل حق‌بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی کرده بود، افزود: شورای شهر مشهد نیز طبق مصوبه سال 84 این شورا، چنین عوارضی را محاسبه و دریافت کرده است.
 
مدیر حقوقی و امور قراردادها بیمه کوثر در ادامه اظهار کرد: با توجه به هزینه میلیاردی این مصوبه برای شرکت‌های بیمه‌ای، این مدیریت با بهره‌مندی از وکلای دادگستری، مصوبه یادشده را در هیات عمومی دیوان عدالت اداری باطل کرد و این هزینه چند میلیاردی را از دوش صنعت بیمه کشور برداشت.
 
وی تاکید کرد: شهرداری مشهد تاکنون عوارض هنگفتی را از شرکت‌های بیمه مطالبه و دریافت کرده است. بر اساس این ، مدیریت حقوقی بیمه کوثر در نیمه اول سال 98 مبلغ 25میلیارد تومان از مطالبه شهرداری مشهد بابت عوارض قرارداد مالی سال‌های 93 تا 97 شرکت بیمه کوثر را کسر کرده است.
 
فغان‌نژاد اظهار امیدواری کرد که شهرداری‌ها با اطلاع و تمکین از قانون مالیات بر ارزش افزوده، از مطالبه عوارض غیر قانونی از شرکت‌های بیمه خودداری کنند، چرا که این عوارض گزاف، فعالیت اقتصادی شرکت‌های بیمه را در استان‌های مختلف با مشکل روبه‌رو می‌کند و همچنین با همکاری مدیران حقوقی صنعت بیمه کشور مصوبه شورای شهر مشهد نیز ابطال شود. 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *