RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ریال یکماهه ۲۵ درصد بی ارزش شد

نشست مدیر عامل بیمه آسیا با مسئولان سرپرستی استان اصفهان

عمر کروکی های کاغذی به پایان رسید

انتصابات در بانک ایران زمین

بانک ملی ایران باید به یک سوپرمارکت خدمات مالی تبدیل شود

بازار سرمایه با چالش مالیاتی در لایحه بودجه مواجه شده است؟

غول بدهی جهان را می‌بلعد؟

خروج بافت را از بن‌بست اشتغال

ساخت ۱۴۰ هزار و ۴۴۲ واحد مسکونی با تسهیلات بانک مسکن

بازدید مدیرعامل بانک توسعه صادرات از شرکت صادر‌کننده نمونه کشوری

مولدسازی مبهم سرخابی‌ها

نرخ سود بین‌بانکی صعودی شد

روش دریافت وام ۲۰۰ میلیونی میعاد بانک سینا

سقوط طبقه پردرآمد به متوسط و متوسط به فقیر

بیمه تعاون مبنای تحول در صنعت بیمه

دلیل افزایش عجیب قیمت طلا مشخص شد

بیمه آتش سوزی را با تخفیف ۴۵ درصدی از بیمه ملت بخرید

افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از ماه آینده اعمال می‌شود

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

روز سرنوشت‌ساز بیت کوین

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

شرکتهای بازار پایه در دوران گذار قرار دارند

هدف قوانین بازار پایه دستیابی به بازاری کارا و سالم است

۱۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۶/۱۰کد خبر: 284573
ایستانیوز:مدیرعامل فرابورس ایران در برنامه زنده روی خط خبر شبکه خبر با بیان اینکه وظیفه ساماندهی شرکت های بازار پایه و اجرای دستورالعمل بازار پایه فرابورس از سوی قانون‌گذار به فرابورس سپرده شد، گفت: با هدف ارتقای حاکمیت شرکتی و شفافیت هرچند سال یک بار قوانین این بازار مورد بازنگری قرار می‌گیرد که قطعا مقاومت‌هایی به همراه دارد؛ اما هدف قانون‌گذار این بوده که در یک دوران گذار، شرکت‌هایی که خارج از تابلوهای اصلی بورس هستند، در یک تابلو خود انتظام سهامشان معامله شود و هدف نهایی از تغییر قوانین، دست‌یابی به بازاری سالم، کارا و اثربخش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) ، امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران با معرفی بورس‌های کشور و زمینه فعالیت آن‌ها افزود: در فرابورس ایران که ۱۰ سال از آغاز فعالیت آن می‌گذرد، این بورس به سرعت مسیر رشد و توسعه را طی کرده و اکنون در مقطعی قرار دارد که ارزش معاملات روزانه در این بورس ارقامی بیش از یک هزار میلیارد تومان است.
 
هامونی با بیان اینکه حضور ذی‌نفعان در فرابورس بسیار متنوع است و قابل مقایسه با بورس‌های منطقه نیست، گفت: از طریق انواع اوراق بهادار در فرابورس شامل اسناد خزانه اسلامی، انواع صکوک، اوراق تسهیلات مسکن و ... تا کنون به تامین مالی طیف وسیعی از ذی‌نفعان شامل دولت، شرکت‌ها، پیمانکاران، صنایع مختلف اقتصادی، مردم کمک شده است.
 
وی با اشاره به اینکه در بازار سرمایه کشور شاهد ۱۱ میلیون کد سهامداری هستیم و این در حالیست که در کشورهای توسعه‌یافته این تعداد به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار کد می‌رسد، بیان کرد: این موضوع در عین حال که می‌تواند یک فرصت برای بازار سرمایه کشورمان باشد، اما در صورتی که روی بحث افزایش سواد مالی دارندگان این کدها فعالیتی صورت نگیرد می‌تواند به مثابه یک تهدید عمل ‌کند.
 
به گفته وی با پیگیری سازمان بورس و اوراق بهادار و تلاش‌های این سازمان در راستای ارتقای سواد مالی مردم، برنامه اضافه کردن درس بورس و سرمایه به کتب درسی مدارس در دستور کار قرار دارد که آثار آن در میان‌مدت تا بلندمدت خود را نمایان خواهد کرد.
 
مردم در قدم اول غیرمستقیم وارد بورس شوند
 
مدیرعامل فرابورس ایران تاکید کرد: افرادی که آموزش ندیده و تجربه سرمایه‌گذاری در بورس را ندارند، از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری و نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس وارد بازار شوند؛ چراکه سرمایه‌گذاری در بازار سهام نیازمند تجربه و سطح دانش بالاست و ممکن است افراد در قدم اول با ورود مستقیم به بازار، تحت تاثیر هیجانات تصمیماتی بگیرند که عامل زیان باشد.
 
هامونی با اشاره به اینکه ۱۰۸ کارگزاری، ۱۰ تامین سرمایه، ۱۰ مشاوره سرمایه‌گذاری و ۸ شرکت پردازش اطلاعات مالی عضو فرابورس داریم، گفت: این شرکت‌ها می‌توانند در زمینه سرمایه‌گذاری صحیح به مردم مشاوره ارائه کنند و با توجه به اینکه دارای مجوز و تحت نظارت هستند، در مورد مشاوره‌هایی که می‌دهند، مسئولند.
 
وی یکی از چالش‌های بازار سرمایه کشور را فعالیت کانال‌های غیرمجاز و شبکه‌های اجتماعی غیر قانونی دانست و تاکید کرد: این کانال ها مشاوره غلط و سیگنال به مردم می‌دهندو از مردم خواست که آگاهانه نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس اقدام کنند.
 
چرایی تشکیل و تغییر بازار پایه
 
مدیرعامل فرابورس ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگوی تلویزیونی در مورد تاریخچه شکل‌گیری بازار پایه گفت: قبل از سال ۹۰ شرکت‌های بورسی که معیارهای پذیرش را از نظر فعالیت‌های مالی، عملیاتی و اقتصادی از دست می‌دادند، از تابلو بورس و فرابورس لغو پذیرش شده و اخراج می‌شدند که مردم مجبور بودند خارج از بورس به صورت غیررسمی سهام آن‌ها را معامله کنند. بر این اساس در ماده ۹۹ قانون پنجم برنامه توسعه مصوب شد که تابلویی طراحی شود با هدف اینکه شرکت‌ها از بازار سرمایه اخراج نشوند و سهام‌شان در این تابلو معامله شود. همچنین شرکت‌های سهامی عامی که پیش از آن بیرون از بازار سرمایه سهامشان در بین مردم فروخته می‌شد، نیز در این تابلو حضور یابند و سهامشان معامله شود. در حال حاضر ۱۰۲ شرکت داریم که سهامی عام و خارج از بازار سرمایه بودند و ۸۰ شرکت نیز که از بورس یا فرابورس لغو پذیرش شده‌اند.
 
مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه این وظیفه از سوی قانون‌گذار به فرابورس سپرده شد که وضعیت بازار ساماندهی شود، اظهار کرد: با هدف ارتقای حاکمیت شرکتی و شفافیت هرچند سال یک بار قوانین این بازار مورد بازنگری قرار می‌گیرد که قطعا مقاومت‌هایی به همراه دارد؛ اما هدف قانون‌گذار این بوده که در یک دوران گذار، شرکت‌هایی که خارج از تابلوهای اصلی بورس هستند، در یک تابلو خود انتظام سهامشان معامله شود و هدف نهایی از تغییر قوانین، دست‌یابی به بازاری سالم، کارا و اثربخش است.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:فرابورس
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *