RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

بورس کالا راهگشای ساماندهی بازار محصولات کشاورزی

۱۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۵/۲۲کد خبر: 282581
ایستانیوز: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برای ساماندهی بازار محصولات کشاورزی نیاز به فکر نو و اقدامات جدید داریم که در این زمینه بورس کالا می‌تواند راهگشا باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،سید ناصر موسوی لارگانی افزود: در ماه های اخیر از عرضه زعفران و زیره در بورس کالا و راه اندازی انواع قراردادهای روی این دو محصول می شنویم، این در شرایطی است که به مرور با آشنایی کامل کشاورزان و تولیدکنندگان با معاملات بورس شاهد بهبود روندها، واقعی شدن قیمت ها و رسیدن سود واقعی به کشاورزان خواهیم بود.
 
به گفته موسوی لارگانی، کشاورزان که با هزینه های زیاد و صرف زحمت فراوان اقدام به تولید محصول می کنند همواره از اقشار ضعیف جامعه هستند و در این بین واسطه ها و دلالان با کمترین زحمت در رفاه مادی هستند. اما در صورتیکه بورس کالا به عنوان بازاری شفاف برای انجام معامله مطرح باشد و امکانی فراهم شود تا کشاورز به طور مستقیم محصولش را روی تابلوی بورس ببرد، بدون شک تحولی مثبت در بخش کشاورزی به وجود می آید.
 
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: وقتی کالایی در بورس عرضه می شود، در وهله نخست شفافیت حاصل می شود به این معنا که محصول با اعلام جزییات و کیفیت روی تابلو می رود مصرف کنندگان نیز می توانند براساس شرایط بازار، نسبت به اعلام قیمت درخواستی اقدام کنند. همچنین در وهله دوم محصول در تقابل عرضه و تقاضا کشف قیمت می شود و کشاورز می داند که برمبنای عدالت و در کوتاه ترین زمان به پولش می رسد.
 
وی گفت: اینجاست که اگر شاهد رونق عرضه محصولات کشاورزی در بورس باشیم به دلیل روشن شدن قیمت فلان محصول، دیگر امکان سوء استفاده در بازارهای آزاد نخواهیم بود و مردم نیز با نرخی عادلانه نیاز خود را تامین می کنند.
 
وی معتقد است که کمرنگ شدن اینگونه فعالیت واسطه ها باعث رونق تولید و افزایش انگیزه کشاورزان می شود که به بیان دیگر، سازوکار بورس باعث کوتاه شدن فاصله کشاورزان و خریداران شده و این اتفاق در پایان به سود مردم است. 
 
موسوی لارگانی در ادامه به لزوم آموزش همگانی کشاورزان در خصوص مزایای بورس اشاره کرد و گفت: باید طی آموزش های مستمر به کشاورزان اعلام کنیم که هر چقدر به بورس نزدیک تر شوید، مشکلات شما کمتر می شود و محصول باکیفیت تر شما با قیمتی بهتر و در زمانی کوتاه تر به فروش می رسد. 
 
به گزارش ایرنا، این نماینده مجلس افزود: در صورتیکه بتوانیم به مرور تمام کشاورزان را نسبت به عرضه محصولاتشان در بورس ترغیب کنیم، علاوه بر اینکه کار دولت در این حوزه به مراتب آسان تر و صرف جویی عظیمی در مباحث مالی می شود، می توانیم شرایط را برای صادرات محصولات کشاورزی در بستر بورس نیز فراهم کنیم که این رویدادها دور از دسترس نیست و به همتی جدی نیاز دارد.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *