RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

نشست مدیر عامل بیمه آسیا با مسئولان سرپرستی استان اصفهان

عمر کروکی های کاغذی به پایان رسید

انتصابات در بانک ایران زمین

بانک ملی ایران باید به یک سوپرمارکت خدمات مالی تبدیل شود

بازار سرمایه با چالش مالیاتی در لایحه بودجه مواجه شده است؟

غول بدهی جهان را می‌بلعد؟

خروج بافت را از بن‌بست اشتغال

ساخت ۱۴۰ هزار و ۴۴۲ واحد مسکونی با تسهیلات بانک مسکن

بازدید مدیرعامل بانک توسعه صادرات از شرکت صادر‌کننده نمونه کشوری

مولدسازی مبهم سرخابی‌ها

نرخ سود بین‌بانکی صعودی شد

روش دریافت وام ۲۰۰ میلیونی میعاد بانک سینا

سقوط طبقه پردرآمد به متوسط و متوسط به فقیر

بیمه تعاون مبنای تحول در صنعت بیمه

دلیل افزایش عجیب قیمت طلا مشخص شد

بیمه آتش سوزی را با تخفیف ۴۵ درصدی از بیمه ملت بخرید

افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از ماه آینده اعمال می‌شود

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

روز سرنوشت‌ساز بیت کوین

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

توسعه تجارت ایران و عراق با محوریت بورس کالا

۱۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۵/۹کد خبر: 281913
ایستانیوز: در نشست ریاست کمیسیون اوراق بهادار عراق و هیات همراه با مدیر عامل و مدیران ارشد بورس کالای ایران که روز جاری در محل بورس کالای ایران برگزار شد، در خصوص راهکارهای موجود بر سر توسعه همکاری های تجاری و بازرگانی میان دو کشور ایران و عراق به منظور تسهیل مبادلات تجاری دو کشور و ایجاد بازاری شفاف، مطمئن و کاهش ریسک و هزینه های مبادلاتی ایران و عراق، بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، در ابتدای این نشست، ساختار کلی بازار سرمایه و بورس ها در ایران برای ریاست کمیسیون اوراق بهادار عراق و هیات همراه تشریح و ضمن معرفی مزایای تامین مالی از بستر بورس کالا، انواع بازارهای معاملاتی و محصولات قابل معامله در آن معرفی شد.
 
حامد سلطانی نژاد در این نشست ضمن خوشامدگویی به رییس کمیسیون اوراق بهادار عراق و هیات همراه به پتانسیل های بالای ایران و بورس کالا در زمینه توسعه تجارت با عراق اشاره کرد و گفت: بورس کالای ایران طی چند سال اخیر بررسی های زیادی در زمینه توسعه تجارت با عراق انجام داده است که در این حوزه مواردی همچون تسویه وجوه، استمرار معامله و تحویل و استاندارد کالاها از اصلی ترین مشکلات تجار عراقی شناسایی شدند.
 
مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: ما معتقدیم که از طریق بورس های کالا می توان مشکلات را مرتفع کرد و به تجار و خریداران عراقی که مشتری محصولات ایرانی هستند این اطمینان داده شود که به دلیل وجود اتاق تسویه و پایاپای و همچنین تحویل پول و کالا به شکل تضمین شده در بورس کالا، دیگر مشکلات گذشته را در تجارت با ایران نخواهند داشت.
 
وی اظهار داشت: البته ما به دنبال یک ارتباط یکطرفه و تنها صادرات کالاهای ایرانی به عراق نیستیم بلکه واردات محصولات مورد نیاز ایران نیز می تواند در بستر بورس کالا انجام شود تا دادوستد به شکل شفاف و نظام مند رقم بخورد.
 
به گفته سلطانی نژاد تاسیس بورس کالای مشترک ایران و عراق در عراق از راهکارهایی است که می تواند به توسعه تجارت و رفع مشکلات ذکر شده کمک شایانی کند. وی افزون بر موضوع راه اندازی بورس کالای مشترک ایران و عراق در کشور عراق، پیشنهاد امکان تبادل اطلاعات و استفاده از تجربیات بورس کالای ایران برای راه اندازی بورس کالای عراق را مطرح کرد.
 
بهره گیری از تجربیات بورس کالای ایران
 
در ادامه علاء عبدالحسین الساعدی رییس کمیسیون اوراق بهادار عراق ضمن تشکر از میزبانی بورس کالای ایران برای برگزاری این نشست، گفت: ما در بین سال های ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۲ تحت فشار برخی تحریم ها بودیم و در این بازه زمانی نتوانستیم بازار سرمایه فعالی را داشته باشیم اما از این زمان به بعد در تلاش هستیم تا کمیسیون اوراق بهادار و بازار سهام عراق را با تقویت زیرساخت ها و تغییر برخی قوانین متحول کنیم.
 
الساعدی افزود: در ادامه این تحول ما مشتاق ارتباط با بورس کالای ایران هستیم تا از تجربیات این بورس در زمینه تجارت کالاها بهره ببریم. در این میان در شرایطی که تجار عراقی با تجار و تولیدکنندگان ایرانی در ارتباط هستند باید تلاش کنیم تا تجار عراقی با سازوکار بورس کالای ایران و مزایای معامله از این مسیر آشنا شوند.
 
وی اظهار داشت: همان طور که ذکر شد استانداردسازی محصولات و تحول وجه و کالا، استمرار عرضه ها و هزینه به مراتب کمتر معامله در بورس به نسبت معامله آزادانه حتما برای تجار عراقی جذاب خواهند بود که در این حوزه و به منظور راه اندازی بورس کالای مشترک به زودی دیدگاه نهادهای بالادستی تصمیم گیر عراق را جویا خواهیم شد.
 
در ادامه این دیدار، چالش های موجود بر سر راه تجارت بین ایران و عراق مورد بحث و بررسی دو طرف قرار گرفت که در این رابطه، مباحث مربوط به قوانین و مقررات گمرکات کشور عراق، انتخاب نوع ارز ریال یا دینار و یا سایر ارزها برای فرآیندهای مربوط به تسویه معاملات بین دو کشور و لزوم ایجاد نظم در روابط بین تجار دو کشور جهت مبادلات کالایی با کیفیت و قیمت مطلوب از مهم ترین این چالش ها بود که مقرر شد برای حل آنها بررسی های بیشتر صورت گیرد. همچنین، محصولات فولادی، سیمان و پلاستیک سه گروه اصلی از کالاهایی بودند که در خصوص امکان صادرات آنها از بورس کالای ایران به کشور عراق به آنها اشاره شد.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *