RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

دلیل اصلی رشد اجاره بهای مسکن چیست؟

مهدی سلطان محمدی، تحلیل گر بازار مسکن
۱۶:۳ - ۱۳۹۸/۴/۵کد خبر: 279824
ایستانیوز:وزیر اقتصاد و دارایی در روز گذشته از این گفت که برای حمایت از اقشار آسیب پذیر صندوقی راه اندازی می شود که مستاجران بتوانند با دریافت وام، رهن لازم را تهیه کنند. این تصمیم چه اثری بر بازار اجاره خواهد داشت؟ مهدی سلطان محمدی پاسخ می دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،طرح های حمایتی از اقشار آسیب پذیر برای تامین نیازهای زندگی اگر دارای یک چارچوب روشن و تعریف شده باشد، وضعیت بازار را تحت تاثیر قرار نخواهد داد. طبیعی است که هر جامعه ای گروهی از مردم نتوانند در فرایند طبیعی عرضه و تقاضای بازار نیاز خود راتامین کنند. خانواده های بدون سرپرست و زنان سرپرست خانوار، خانواده های دارای توان یاب که لازم است نزدیک به مراکز درمانی مشخصی زندگی کنند اما توان پرداخت اجاره بها را ندارند، از جمله گروهی به شمار می روند که باید در یک چارچوب منطقی توان آن ها را افزایش داد. این وظیفه همه دولت هاست و میزان اثرگذاری آن هم بستگی به منابع مالی و اولویت هایی است که برای حمایت قائل می شوند.
 
اما ایجاد یک صندوق به منظور حمایت از همه مستاجران  درست نیست چراکه  دولت منابع لازم برای حمایت از همه مستاجران را در اختیار ندارد بنابراین نباید شعار حمایت مالی از آن ها را هم داده یا سازوکار بی منطقی را در این زمینه فراهم کند. در نهایت ایجاد چنین سازوکاری تبدیل به عرصه رانت بازی برای افرادی می شود که نزدیکی بیشتری به قدرت دارند.
 
راهکارهای کوتاه مدت و ترمیمی برای کاهش میزان اجاره بها به طور معمول اجرا می شود اما ریشه مشکلات در جای دیگری است و آب از سرچشمه گل آلود است. میزان اجاره بهای مسکن بستگی به قیمت مسکن دارد. قیمت مسکن تابعی از تورم است و تورم تابعی از نقدینگی و نقدینگی پیامد سیاست های پولی و مالی دولت هاست. اگر دولت هزینه هایش را کنترل کند و با انضباط و نظم بیشتر مالی رفتار کند، تورم کنترل شده و تمام بازارها را تحت تاثیر قرار می دهد. کنترل تورم کار عجیبی نیست. حتی کشورهایی مثل یمن و سوریه که درگیر جنگ شده اند  هم تورمی که اکنون ما تجربه می کنیم را در اقتصادشان ندارند. تا زمانی که سیاست های مالی دولت انضباط بیشتر را ایجاد نکند، نه فقط بازار اجاره بها و مسکن، بلکه همه بازارها از جمله خودرو، مصنوعات فلزی، لوازم خانگی و .... به تعادل نمی رسد. وقتی دولتی تلاش می کند  نرخ خدمات خود را متناسب با تورم افزایش دهد و حقوق کارکنانش را نه به اندازه تورم بلکه تا میزانی برای تناسب با آن رشد دهد، یعنی دولت در تلاش است به جای اثرگذاری با تورم خود را با آن منطبق کند. تا زمانی که سیاست این است، بازار اجاره بها و مسکن و .. متلاطم خواهد بود.
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:اجاره مسکن
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *