RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

اشتغال حدود ۴۰۰ هزار کودک در ایران

۱۱:۷ - ۱۳۹۸/۳/۲۸کد خبر: 279204
ایستانیوز: در سال ۱۳۹۶ حدود ۴۹۹ هزار کودک فعال (شاغل و در جستجوی کار) در کشور داشتیم که از این میزان ۳۷۸ هزار و ۱۱۹ کودک شاغل بودند که ۸۲.۳ درصدشان پسر و ۱۷.۷ درصد دختر بودند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،براساس تعریف حقوق کودک سازمان ملل متحد، فردی که کمتر از ۱۸ سال سن دارد کودک تعریف می‌شود و سازمان بین المللی کار (ILO) وضعیت شغلی تمام افراد گروه سنی پنج تا ۱۷ سال را به عنوان جامعه هدف برای اندازه گیری کار کودک بررسی می کند.
 
براساس آخرین گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۶ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۷۱۲ نفر در گروه سنی ۶ تا ۱۹ سال در ایران هستند و روند افزایش جمعیت طی سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ در این رده سنی افزایشی بوده است.
 
این گزارش که وضعیت فعالیت کودکان ۱۰ تا ۱۷ ساله کشور را بررسی کرده نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۶ از ۹ میلیون کودک حدود ۴۹۹ هزار کودک فعال (شاغل و در جستجوی کار) هستند که نسبت به سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ به ترتیب ۹.۶ درصد و ۶ درصد رشد داشته است. از میان این کودکان حدود ۳۷۸ هزار کودک شاغل بوده‌اند در این میان سهم پسران بیشتر از دختران است.
 
۸۲ درصد کودکان شاغل پسر هستند
 
مطابق برآورد سال ۱۳۹۶، از ۳۷۸ هزار و ۱۱۹ کودک شاغل در گروه سنی ۱۰ تا ۱۷ ساله کشور ۸۲.۳ درصد پسر و ۱۷.۷ درصد دختر بودند در این تحقیق یکی از عللی که معمولاً در مورد کمتر بودن تعداد دختران فعال در بازار کار نسبت به پسران فعال در بازار کار عنوان می‌شود این است که کودکان دختر وجودشان در منزل ضروری‌تر است و فرهنگ و سنت خانواده‌ها مانع حضور کودکان دختر در مکان‌های عمومی می‌شود.
 
۲۹ درصد کودکان در بخش کشاورزی فعالیت می‌کنند
 
بررسی‌های جداول آماری این گزارش بیانگر این است که «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» با ۲۹.۳ درصد و استخراج معدن ۰.۰۳ درصد به ترتیب بیشترین و کمترین گروه فعالیت اقتصادی کودکان کار است. همچنین ۱۹.۵ درصد کودکان در تولید صنعتی (ساخت)، ۱۲.۷ درصد در ساختمان، ۰.۵ درصد در آبرسانی، مدیریت پسماند فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه، ۰.۰۸ درصد در تامین برق، گاز بخار و تهویه هوا و ۳۷.۸ درصد در سایر گروه‌های اقتصادی کار می‌کردند.
 
۱۴۱ کودک پسر در معدن کار می کردند
 
براساس استانداردهای سازمان بین المللی کار استخراج معدن و ساختمان جزو مشاغل پر خطر هستند. سال ۱۳۹۴ در بخش استخراج معدن ۵۵۱ پسر مشغول بودند و دختری در این حوزه فعالیت نمی‌کرد و این رقم در سال بعد از آن صفر می‌شود اما در سال ۱۳۹۶ با وجود آنکه دختری در این حوزه مشغول نبود ۱۴۱ کودک پسر در این بخش کار می کردند.
 
طی سال ۱۳۹۶ در گروه ساختمانی نیز ۵۲ هزار و ۲۸۹ کودک فعال بودند که ۵۲ هزار و ۱۰۵ نفر آنها دختر و ۱۸۴ نفر پسر بودند.
 
همچنین بررسی جداول سال ۱۳۹۶ مرکز آمار نشان می‌دهد که کودکان در سن ۱۰ تا ۱۷ سال علاوه بر کارگری ساده به فعالیت‌هایی همچون تکنسین و دستیار، کارکن خدماتی و فروشندگی، کارکن ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری، صنعتگری و مشاغل مرتبط و مونتاژکار ماشین آلات و دستگاه‌های رانندگان وسایل نقلیه نیز مشغول بودند.
 
صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوط با ۱۲۴ هزار و ۶۷۹ نفر و کارگری ساده با ۹۴ هزار و ۹۵۶ نفر رتبه اول و دوم گروه عمده شغلی هستند.
 
بررسی وضعیت کودکان کار در دنیا و ایران
 
سازمان بین المللی کار علاوه بر معیار شرایط کار، فعالیت اقتصادی، نوع شغل و ساعت کار هفتگی را نیز ملاک عمل قرار می‌دهد. مطابق این معیار در گروه سنی پنج تا ۱۷ سال، اشتغال کودکان به شکل کار کودک و کار پرخطر کودکان نیز مشاهده می‌شود.
 
سال ۲۰۱۶ جمعیت کودکان شاغل در جهان ۲۱۸ میلیون و ۱۹ هزار نفر بود که ۱۵۱ میلیون و ۶۲۲ هزار نفر مشمول کار کودک بودند و ۷۲ میلیون و ۵۲۵ هزار نفر دارای کار پرخطر بودند.
 
در جهان برای گروه سنی پنج تا ۱۷ ساله از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ کاهش در سه بخش کودکان شاغل، کودکان کار و کودکان دارای کار پرخطر دیده می‌شود. سهم کودکان شاغل از ۱۶.۷ درصد در سال ۲۰۱۲ به رقم ۱۳.۸ درصد رسیده است. همچنین کودکان مشمول کار کودک از ۱۰.۶ به ۹.۶ درصد کاهش داشته است.
 
سال ۲۰۱۶ در آسیا و اقیانوسیه سهم کودکان شاغل ۱۵.۵ درصد بود و این رقم تا سال ۲۰۱۶ با ۴.۸ درصد کاهش به ۱۰.۷ درصد رسید. در ایران در سال ۱۳۹۱، سهم کودکان شاغل ۵.۵ درصد است و این رقم در چهار سال بعد چهار درصد کاهش یافته است.
 
در آسیا و اقیانوسیه کودکان دارای کار پرخطر سهم ۴.۱ درصدی را در سال ۲۰۱۲ به خود اختصاص داده‌اند و تا سال ۲۰۱۶ با کاهش ۰.۷ درصدی به ۳.۴ درصد رسیده‌اند. در ایران طی سال ۱۳۹۱ سهم کودکان ژرخطر ۲.۲ درصد است و این رقم به ۱.۴ درصد در سال ۱۳۹۵ کاهش پیدا کرده است.
 
در سال ۲۰۱۶ به طور متوسط توزیع کار کودک ۹.۶ درصد بود. قاره آفریقا با ۱۹.۶ درصد با اختلاف زیادی نسبت به میانگین در رتبه اول قرار دارد. همچنین توزیع کار کودک در آسیا و اقیانوسیه ۷.۴ درصد است و ایران با ۲.۳ درصد، از کشورهای عربی، آمریکا، اروپا و آسیای مرکزی بیشتر است و میزان کار کودک در ایران از میانگین جهان، قاره آفریقا و آسیا اقیانوسیه پایین‌تر است.
 
۱۵۲ میلیون کودک کار در جهان
 
بررسی نمودارها نشان می‌دهد که از ۱۵۲ میلیون کودک کار در جهان ۵۸ درصد (معادل ۸۸ میلیون) پسر و ۴۲ درصد (معادل ۶۴ میلیون) دختر است. بیشتر کودکان کار در جهان در بخش کشاورزی (۷۰.۹ درصد) و ۱۱.۹ درصد در بخش صنعت و ۱۷.۲ درصد در حوزه خدمات فعال هستند.
 
به گزارش ایرنا، ساختار سنی کودکان کار حاکی از آن است که ۴۸ درصد در گروه سنی پنج تا ۱۱ سال، ۲۸ درصد در رده ۱۲ تا ۱۴ سال و ۲۴ درصد در رده ۱۵ تا ۱۷ سال سن قرار دارند.
برچسب‌ها:کودک کار
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *