RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

حضور ۱۸۲ شرکت در بازار پایه فرابورس

عدم اعلام مظنه قیمت در تابلوی بازار پایه

۱۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۳/۲۶کد خبر: 279055
ایستانیور: مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۲ شرکت در بازار پایه فرابورس حضور دارند، گفت: آنچه در تابلوی بازار پایه اعلام نمی‌شود، مظنه قیمت است و بعد از نهایی شدن خرید و فروش قیمت سهام اعلام می‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،تعدادی از کاربران سامانه «فارس من» با انتقاد از مخفی شدن قیمت پیشنهادی و تعداد تقاضای سهام قبل از خرید و فروش در بازار پایه فرابورس از خبرنگار فارس ، در اینجا +قوانین جدید معاملات بازار پایه فرابورس+ و اینجا +ایجاد ابهام در بازار پایه فرابورس ایران و فرار سرمایه+ و اینجا+مسئولین محترم از اجرای غیرکارشناسی قوانین جدید بازار پایه جلوگیری کنید+ درخواست کردند این موضوع را از مسئولان مربوطه پیگیری کنند.
 
در این زمینه محسن خدابخش مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد گلایه مخاطبان فارس من، گفت: موارد مطرح‌شده در مورد عدم درج قیمت سهام در بازار پایه فرابورس دو نکته داشت که اول بحث شبهه غیرشرعی بودن این کار بود که خوشبختانه کمیته فقهی سازمان بورس با برگزاری جلسه‌ای اعلام کرد؛ این معاملات در بازار پایه فرابورس از نظر شرعی مشکلی ندارد. بحث دوم در مورد خرید و فروش و کسب و کار است که آن هم ان‌شاءالله در جلسه اول شورای عالی بورس که احتمالا هفته آینده یا به زودی برگزار خواهد شد، در مورد آن تصمیم‌گیری خواهد شد.
 
مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس در مورد این‌که چرا قیمت پیشنهادی سهام در بازار پایه فرابورس معلوم نیست، اعلام کرد: ‌کمیته فقهی بین دو مفهوم مظنه نرخ و قیمت نهایی تفاوت قائل است. آنچه که در بازار پایه افشا نمی‌شود، همان مظنه یا گمانه‌زنی برای قیمت است، وگرنه وقتی تقاضای واقعی برای یک سهم ارائه می‌شود، پیشنهاد معامله‌گر برای خرید سهام معلوم است؛ ‌مثلاً ۲۰۰ تومان به ازای هر سهم پیشنهاد داده و وقتی معامله انجام شد، معلوم است به چه قیمتی خریداری شده است؛ بنابراین کمیته فقهی سازمان بورس اعلام کرد، بین مظنه و قیمت تفاوت وجود دارد و نباید این دو را با هم اشتباه گرفت و وقتی معامله نهایی شد، اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد.
 
خدابخش افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: داشتن اطلاع توسط یک معامله گر از سفارشات خرید دیگران به هیچ وجه از مواد مشمول در صحت یک معامله به شمار نمی‌رود، اما وقتی معامله قطعی شد، قیمت اعلام می‌شود که مثلاً فلان سهم به چه قیمتی خرید و فروش شده است.
 
وی در مورد این‌که آیا اعلام نشدن مظنه و سفارش‌های خرید یا فروش سهام در بازار پایه برای جلوگیری از سفته‌بازی است، گفت: بله به خاطر جلوگیری از تبانی و سفته‌بازی است، از طرفی بین شرکت‌های «درج‌شده» در تابلوی پایه فرابورس و شرکت‌های «پذیرفته‌شده» در تابلوی اصلی فرابورس تفاوت وجود دارد؛ یعنی اگر شرکتی در تابلوی اصلی پذیرفته شده است، به این معناست که شرایط سازمان بورس را رعایت کرده، اما شرکتی که در مراحل اولیه پذیرش است و اصلاً پذیرفته نشده؛ یعنی این شرکت فقط در «تابلوی بازار پایه درج شده» است.
 
مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس در مورد شرکت‌های حاضر در بازار پایه فرابورس گفت: شرکت‌های درج‌شده در بازار پایه مشمول مخفی بودن مظنه‌های خرید و فروش سهام می‌شوند، اما شرکت‌هایی که به صورت کامل در بورس یا فرابورس پذیرش می‌شوند، همه موارد آن در تابلوی اصلی بورس یا فرابورس به صورت شفاف وجود دارد و این جزو موارد قانون شرکت‌ها نزد سازمان بورس است که باید اوراق مالی شرکت‌ها ثبت شود و آنها درخواست پذیرش به سازمان بورس بدهند و وقتی یک شرکت پذیرفته شد، از تابلوی بازار پایه خارج شده و به تابلوی اصلی بازار در بورس یا فرابورس منتقل می‌شود.
 
* حضور 180 شرکت در بازار پایه فرابورس
 
خدابخش در پاسخ به این پرسش که تاکنون چند شرکت در بازار پایه فرابورس ایران حضور دارند، گفت: ۱۸۲ شرکت در بازار پایه فرابورس حاضر هستند که از این تعداد ۷۸ شرکت قبلاً در بازار اصلی فرابورس پذیرش شده بودند، اما چون برخی از شرایط را از دست دادند، لغو پذیرش شده و به بازار پایه برگشت خوردند و اگر دوباره این شرکت‌ها همان مراحل پذیرش در بورس یا فرابورس را طی کنند، دوباره به تابلوی اصلی برمی‌گردند.
 
این مدیر سازمان بورس در پاسخ به این سوال که آیا شرایط پذیرش یک شرکت سخت در نظر گرفته شده است، افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: شرایط سخت نیست. طبق قانون سازمان بورس است. بستگی به نوع سودآوری، تعداد سهام و صورت‌های مالی یک شرکت می‌تواند در بازار اصلی پذیرش شود.
 
وی ادامه داد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ باید شرکت‌ها اطلاعات مهم مالی خود را به موقع به مقام ناظر بازار ارائه کنند. ترازنامه، صورت‌های سود و زیان و موارد پذیرش را باید رعایت کنند.
 
مدیر نظارت بر بورس‌ها در مورد قانون الزام شرکت‌های سهامی عام در بورس گفت: بر اساس ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه که اکنون تبدیل به ماده ۳۶ قانون دائمی قانون برنامه‌های توسعه شده است، این الزام وجود دارد که شرکت‌های سهامی عام باید نزد سازمان بورس ثبت شوند و اطلاعات خود را ارائه کنند.
 
* برخورداری از معافیت مالیاتی به شرط حضور در بورس
 
خدابخش در مورد این‌که چه مزیت‌هایی برای ثبت یک شرکت سهامی عام نزد سازمان بورس وجود دارد، گفت: ثبت یک شرکت پذیرش‌شده سهامی عام باعث می‌شود، بتواند از امتیاز معافیت‌های قانونی مالیاتی برخوردار شود، اما اگر یک شرکت سهامی عام در بورس پذیرفته نشود، معافیت مالیاتی نیز شامل حال آن شرکت نمی‌شود و شرکت‌های سهامی عام ملزم هستند اطلاعات خود را به موقع، دقیق و شفاف به سازمان بورس ارائه کنند.
 
به گزارش فارس، وی در مورد ارائه اطلاعات شرکت‌ها در سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران (کدال) گفت: شرکت‌های حاضر در بازار پایه ملزم هستند اطلاعات خود را به کدال بدهند و اگر پذیرفته شوند، در تابلوی اصلی و اگر شرایط پذیرش را نداشته باشند، در بازار پایه فرابورس که بدترین حالت برای وضعیت یک شرکت است، درج می‌شود.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *