RSS
امروز چهارشنبه ، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

با بررسی متغیرهای ویژه صورت گرفت :

ارزیابی صندوق بین المللی پول از چشم انداز اقتصاد ایران

۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۲/۱۳کد خبر: 275033
ایستانیوز:صندوق بین المللی پول با بررسی متغیرهای ویژه، چشم انداز اقتصادی ایران را ارزیابی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی، گزیده ای از شاخص های اقتصادی ایران براساس آخرین پیش بینی صندوق بین المللی پول را منتشر کرده است که براساس آن ذخایر رسمی ناخالص ایران از سوی صندوق بین المللی پول ۱۰۳.۲ میلیارد دلار پیش بینی شده است که ۵.۱ میلیارد دلار کمتر است. نسبت بدهی خارجی ناخالص به GDP ایران نیز مانند ۲ سال قبل از آن ۲.۰ درصد پیش بینی شده است.
 
در این گزارش رشد حقیقی اقتصاد از منفی ۳.۹ درصد در سال ۲۰۱۸، منفی ۶ درصد برای سال ۲۰۱۹ پیش بینی شده است. رشد حقیقی اقتصاد بدون نفت نیز از منفی ۳.۲ درصد در سال قبل میلادی، به منفی ۱.۵ درصد در سال جاری میلادی افزایش پیدا کرده است.
 
البته در این گزارش رشد حقیقی ارزش افزوده نفت برای سال جاری منفی ۲۲.۳ درصد پیش بینی شده که نسبت به منفی ۶.۷ درصد سال جاری، فاصله زیادی دارد. این صندوق تولید ناخالص داخلی ایران را ۴۸۴.۷ میلیارد دلار برای سال ۲۰۱۹ پیش بینی کرده است که ۳۲.۴ میلیارد دلار بیشتر است.
 
براساس پیش بینی این نهاد بین المللی، تولید نفت خام ایران برای سال جاری میلادی ۲.۵۵ میلیون بشکه در روز پیش بینی شده است که از ۳.۴۹ میلیون بشکه در روز سال قبل حدود یک میلیون بشکه کمتر است.
 
این گزارش، تولید گاز طبیعی ایران را ۵.۰۳ میلیون بشکه در روز برای سال جاری میلادی پیش بینی کرده است که تفاوتی با سال قبل از آن ندارد.
 
صندوق بین المللی پول، صادرات نفت خام ایران را برای سال جاری، ۹۵۰ هزار بشکه در روز پیش بینی کرده است. این رقم برای سال قبل از آن یک میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه بود که دلیل این امر نیز تحریم های آمریکاست.
 
با این حال، براساس گزارش صندوق بین المللی پول، صادرات گاز ایران در سال ۲۰۱۹ بدون تغییر نسبت به سال قبل ۰.۱۶ میلیون بشکه در روز پیش بینی شده است.
 
این نهاد بین المللی حداقل بهای نفت لازم برای عدم کسری بودجه ایران را ۱۲۵.۶ دلار آمریکا اعلام کرده است. با این حال، حداقل بهای نفت لازم برای پوشش نیاز وارداتی ۵۰.۲ دلار در هر بشکه عنوان شده است.
 

پیش بینی تورم ۳۷.۲ درصدی

صندوق بین المللی پول در گزارش خود نرخ تورم در ایران را ۳۷.۲ درصد پیش بینی کرده است که ۶ درصد نسبت به سال قبل از آن بیشتر است. براین اساس نرخ تورم هسته (بدون غذا و انرژی) ۳۹.۶ درصد و رشد نقدینگی ۳۲.۲ درصد پیش بینی شده است.

این نهاد بین المللی، نسبت تراز مالی دولت به GDP را منفی ۴.۱ درصد، نسبت تراز مالی غیرنفتی دولت GDPغیرنفتی را منفی ۷.۲ درصد، نسبت درآمدهای دولت (به جز کمک های بلاعوض) به GDP را ۱۳.۴ درصد و نسبت درآمد غیرنفتی دولت به GDP غیرنفتی را ۱۲.۱ درصد پیش بینی کرده است.

صادرات ۷۴.۸ و واردات ۷۷.۶ میلیارد دلاری

صندوق بین المللی پول صادرات کالا و خدمات ایران در سال ۲۰۱۹ را ۷۴.۸ میلیارد پیش بینی کرده است که این رقم ۳۱.۱ میلیارد دلار از سال قبل کمتر است. از سوی دیگر واردات کالا و خدمات ایران نیز برای سال جاری میلادی ۷۷.۶ میلیارد دلار پیش بینی شده که ۱۰.۴ میلیارد دلار از سال قبل کمتر است.

براساس این گزارش، تراز حساب جاری ایران از ۱۹.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به منفی ۱.۸ میلیارد دلار در سال جاری میلادی کاهش یافته است. نسبت تراز حساب جاری به GDP نیز در مدت زمان مشابه منفی ۰.۴ درصد، پیش بینی شده است.

 


خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *