RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

سرنوشت قارچ‌های کیلویی یک میلیون تومان

۱۰:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۶کد خبر: ۲۷۲۶۶۲
ایستانیوز:قارچ دُنبَلان نوعی قارچ خوراکی گرانقیمت و کمیاب است. این قارچ در گونه‌های مختلف به رنگ‌های قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه دیده می‌شود اما لذیذترین نوع آن دارای پوسته سیاه رنگ است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) به نقل از ایسنا، قارچ‌های دنبلان معمولاً دسته دسته در عمق 30 سانتیمتری در خاک و نزدیک به ریشه‌های گیاهان و درخت‌ها می‌رویند، قارچ دنبلان از نظر تغذیه‌ای دارای بیش از 15 نوع پروتئین و ویتامین است و جزء گران‌ترین و لذیذترین قارچ‌های خوراکی و دارویی جهان محسوب می‌شود.
 
اندازه قارچ دنبلان از یک فندق تا اندازه یک پرتقال است و شکلی شبیه سیب زمینی دارد. منطقه گرماب واقع در شهرستان مانه و سملقان یکی از مناطقی است که امسال این نوع از قارچ در آن سبز شده و این امر سبب شده تا بسیاری از افراد سود جو چشم طمع به آن بدوزند و اقدام به برداشت غیرمجاز آن کنند.
 
ابراز نگرانی برای تکرار داستان حضور سودجویان و برداشت بی رویه دنبلان
 
شادی یکی از اهالی ساکن در منطقه گرماب در شهرستان مانه و سملقان  گفت: امسال نیز شاهد رویش قارچ‌های دنبلان در این منطقه هستیم و بسیاری از افراد تصمیم بر این گرفته‌اند تا برای کسب درآمد بیشتر، این قارچ‌ها را برداشت کنند.
 
وی افزود: جمع کردن این نوع از قارچ محلی خیلی سخت است و باید با دقت به زمین نگاه کرد و به دنبال برآمدگی‌های زمین باشیم.
 
وی با ابراز نگرانی از حضور سودجویان در منطقه و یا برداشت بی رویه این نوع از قارچ اظهار کرد: متاسفانه در سه سال گذشته رویش دنبلان در این منطقه بسیار زیاد بود و همین امر سبب شد تا مردم به جان طبیعت بیفتند و اگر در منطقی گشتی می‌زدید با مردمی مواجه می‌شدید که در دست هر یک از آن ها چاقو، قاشق و ... برای کندن خاک و پیدا کردن قارچ بود.
 
تاکید بر حضور پررنگ اداره منابع طبیعی برای جلوگیری از برداشت بی رویه دنبلان
 
یزدانی یکی دیگر از اهالی این منطقه در ادامه  بیان کرد: در سال 95 اگر وارد منطقه گرماب می‌شدید، بیشتر افراد محلی با بیل و بیلچه، چاقو و ... به جان زمین افتاده‌ بودند تا دنبلان بیشتری جمع کنند و از سوی دیگر شاهد حضور خودروهایی با شماره پلاک استان‌هایی همچون شیراز بودیم تا دنبالان‌های جمع آوری شده را از افراد محلی خریداری کنند و سپس در شهر خود و یا به کشورهای عربی با چندین برابر قیمت به فروش برسانند .
 
وی ادامه داد: به هنگام بعد از ظهر افراد محلی در محل دو راهی روستای بهکده حاضر و ترازوهای خود را برپا و شروع به فروختن دنبلان به دلال‌ها و یا افراد رهگذر می‌کردند.
 
وی تصریح کرد: تمام این منطقه به خصوص در کنار بوته‌های گیاهی سوراخ سوراخ شده بود و جایی نبود که مردم برای درآوردن دنبال زمین را نکنده باشند.
 
یزدانی تاکید کرد: در آن سال، زمانی اداره کل منابع طبیعی ورود پیدا کرد که جای سالمی از زمین باقی نمانده بود و تقاضای ما بر این است تا این اداره کل هنوز دیر نشده ورود پیدا کند و از برداشت بی رویه و غیر مجاز سودجویان جلوگیری کند.
 
برداشت دنبلانی که هنوز رشد کامل را طی نکرده، توسط سودجویان آغاز شده است
 
سرهنگ حیاتی فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز بیان کرد: در سال‌هایی که میزان بارش باران در منطقه مناسب باشد رویش قارچ دنبلان نیز در منطقه گرماب در شهرستان مانه و سملقان خوب است.
 
وی با اشاره به این‌که هم اکنون شاهد این نوع از قارچ در منطقه هستیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که برخی از افراد اقدام به برداشت دنبلان می‌کنند، این درحالیست که هنوز میزان رشد آنها اندک بوده و به اندازه پیازچه هستند.
 
حیاتی با بیان این‌که برداشت این نوع از قارچ ممنوع است، گفت: قیمت خرید هر کیلوگرم دنبلان از افراد محلی 300 هزار تومان و رقم صادرات آن به خارج از کشور حدود یک میلیون تومان است، و همین امر نیز سبب می‌شود تا علاوه بر افراد محلی برخی از سودجویان نیز خارج از استان برای برداشت این گونه از قارچ وارد خراسان شمالی شوند.
 
وی با اشاره به این‌که افراد محلی مجاز به برداشت چهار تا پنج کیلوگرم دنبال هستند، افزود: در سال 95 برداشت بی‌وریه این نوع از قارچ به شدت به زمین‌های این منطقه آسیب وارد کرد.
 
به گفته این مقام مسئول برداشت غیرمجاز گیاهانی همچون شیرین بیان، دنبلان و صعلب در این استان زیاد است
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *