RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

مدیر نظارت بر ناشران فرابورسی سازمان بورس:

دلایل تغییر ساز و کار معاملات در بازار پایه شفاف سازی شد

۱۴:۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۴کد خبر: 271602
ایستانیوز:فرابورس ایران روز کاری چهارشنبه مقررات جدیدی در خصوص معاملات در بازار پایه با سه تابلوی پایه زرد و نارنجی و قرمز را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، بر اساس این تحول جدید ، شرکت های حاضر در بازار پایه فرابورس از تابلوهای «الف ، ب و ج» به «زرد ، نارنجی و قرمز» تغییر چهره داده اند. شرکت هایی که در تابلوی زرد قرار گرفته اند ٢ روز در هفته با حراج قیمتی داد و ستد شده و ٣ روز باقی مانده با قیمت ثابت معامله می شوند.
 
حال آنکه شرکت های حاضر در تابلو نارنجی یک روز در هفته با حراج قیمتی معامله می شوند و ۴ روز مابقی را با قیمت ثابت. در نهایت شرکت های حاضر در تابلوی قرمز تنها یک روز  در ماه با حراج قیمتی قابل معامله خواهند بود و مابقی روز های معاملاتی در آن ماه با قیمت ثابت داد و ستد می شوند.
 
صابرجعفروند آذر ، مدیر نظارت بر ناشران فرابورسی سازمان بورس و اوراق بهادار درباره دلایل اعمال مقررات جدید برای بازار پایه به خبرنگار بورس۲۴ گفت: فلسفه وجودی بازار پایه این بود که معاملات سهام شرکت های سهامی عام در یک بستر شفاف و قانونی انجام شود.در واقع هدف اصلی قانونگذار این بود که این نقل و انتقالات در دفاتر سهام شرکت ها یا بنگاه های معاملاتی املاک انجام نشود و این تکلیف قانونی در قانون برنامه پنجم توسعه به صراحت عنوان شده بود.خوشبختانه تسهیلاتی هم از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار ایجاد شد و در سال های گذشته معاملات شرکت هایی که شرایط پذیرش را نداشتند در بازار پایه متمرکز شد و قدرت نقدشوندگی سهام سهامداران در بستری قانونی فراهم شد.
 
وی با بیان این که بازار پایه به شکل کنونی امکان ادامه فعالیت نداشت و سهامداران زیادی در معرض ضرر و زیان قرار داشتند ، تاکید کرد: برخی از این شرکت ها شفافیت و شرایط لازم را ندارند و شرایط پذیرش در بورس و فرابورس را ندارند ، از طرفی الزام قانونی معامله سهام شرکت های سهامی عام تنها از طریق بازار سرمایه وجود دارد، لذا نهاد ناظر باید برای ساماندهی هر چه بیشتر معاملات این شرکت ها که اساسا پذیرفته شده نیستند و تنها نزد سازمان ثبت شده اند فکری می کرد.
 
این مقام مسئول در سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: نهاد ناظر تا جایی که توانسته تلاش کرده این شرکت‌ها قابلیت معامله بیشتری داشته باشند، اما وضعیت این شرکت‌ها همانند سهام پذیرفته‌شده نخواهد بود و محدودیت های این شرکت ها از سوی سازمان نیست ، بلکه به صورت ذاتی و بالقوه وجود دارد.در این شرکت ها مسئولیت ارائه اطلاعات بر عهده هیات مدیره است اما سازمان وظیفه نظارت را بر عهده دارد و حال آن که اگر سازمان بورس متوجه موضوعی شود برای دریافت اطلاعات اقدام خواهد کرد.
 
چرا زرد ، نارنجی و قرمز؟
 
جعفروند دلایل تغییرات جدید در بازار پایه را این گونه تشریح کرد : سهامداران باید مطلع باشند که این شرکت‌ها اطلاعات کاملی ندارند و ریسک بیشتری برای خرید خواهند داشت. این ریسک بالا ، هم می‌تواند سود بالا و هم ضرر زیادی داشته باشد.
 
جعفروند گفت: وقتی شرکتی قابلیت حضور در تابلوهای اصلی بورس را ندارد ، بهترین راهکار این است که در یک فضای جداگانه معاملات آن انجام شود، تا به جای اینکه سهامداران در دفتر سهام شرکت ها خرید و فروش کنند ، مکانیزمی از طریق بورس یا فرابورس برای معاملات آن ها وجود داشته باشد. نکته مهم این است که این شرکت‌ها باید با شرکت‌های سهامی خاص یا شرکت‌های سهامی عام ثبت نشده نزد سازمان مقایسه شوند.چرا که شرکت‌های مذکور از نظر معاملات در شرایط ریسک پذیری بیشتری نسبت به شرکت های بازار پایه ای قرار دارند و برای همین باید شرکت‌های بازار پایه با این نوع شرکت ها مقایسه شود، نه شرکت های بازارهای اصلی بورس و فرابورس که شرایط نسبتا سختی را برای پذیرش طی کرده اند.
 
وی تاکید کرد : در ساختار جدید بازار پایه هم قدرت نقدشوندگی سهام شرکت ها وجود دارد و هم تفکیک لازم بین سهام شرکت های پذیرفته شده و فقط ثبت شده رعایت شده است و سهامداران با علم به تمام ریسک های موجود اقدام به فعالیت در این بازار خواهند کرد.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *