RSS
امروز پنج شنبه ، ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

نتایج نشست ایجاد بانک توسعه اعلام شد

۱۷:۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۹کد خبر: 271403
ایستانیوز:نشست علمی بررسی فقهی اقتصادی ایجاد بانک توسعه با کارکرد برطرف کردن شکست بازار و کمک به تامین مالی پروژه‌های کشور برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، نشست علمی بررسی فقهی اقتصادی بانک توسعه در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی برگزار شد که در این نشست حجت الاسلام والمسلمین بحرینی نماینده مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی، محمد طالبی؛ دبیرکل بانک مرکزی و علی صالح آبادی مدیرعامل بانک توسعه صادرات و حجت الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان؛ عضو شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس سخنرانی کردند.
در ابتدای جلسه بحرینی نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص ضرورت موضوع، اظهار داشت: توسعه نیازمند تامین و پوشش منابع است؛ اما از یکسو به دلیل آنکه افق نگاه بخش خصوصی بلندمدت نیست شکست بازار اتفاق می‌افتد؛ و از سوی دیگر منابع بودجه‌ای دولت هم تکافو تامین مالی چنین پروژه‌هایی را نمی‌کند، لذا تنها راه باقی مانده تاسیس نهادی مالی به نام بانک توسعه خواهد بود.
وی ادامه داد: بر همین اساس مهم ترین کارکرد بانک توسعه برطرف کردن شکست بازار خواهد بود. از آنجا که چنین بانکی سپرده‌پذیر نیست می‌تواند به پروژه ها نگاه بلندمدت داشته باشد. چنین بانک هایی می‌توانند سرمایه اولیه را از دولت اخذ کرده و به میزان چند برابر سرمایه اولیه خودشان تعهد ایجاد نمایند.
 
تحقق اهداف طرح توسعه با رصد نحوه اجرای طرح‌ها از سوی بانک توسعه 
علی صالح آبادی؛ رییس بانک توسعه صادرات طی سخنانی به تطبیق دیدگاه حاکم در طرح با بانک تخصصی پرداخت و خاطرنشان کرد: گاهی سنخ منابع اخذ شده، ریالی با سازوکار O&D (Originate and Originate) بوده و بانک اوراق بهادار منتشر می‌نماید و از این راه منابع به دست می آورد؛ چنین اوراقی باید جهت رقابت با سایر اوراق موجود در بازار از جذابیت کافی برخوردار باشد.
وی ادامه داد: راه حل پیشنهادی جهت جذابیت آن است که دولت با تامین بخشی از سود انتظاری در قالب یارانه سود، به این بانک‌ها کمک کند. ولی چنانچه سنخ منابع اخذ شده، ارزی بوده و از صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شد باید تفاوت نگاهی بین بازپرداخت منابع مختص طرح‌های توسعه‌ ای و سایر طرح‌ها لحاظ شود.
محمد طالبی؛ دبیر کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز در تبیین دیدگاه بانک مرکزی بیان داشت: طرح‌هایی که به چنین بانکی پیشنهاد می شود باید مشخص و معین باشد، با امکانات سخت افزاری و نرم افزاری موجود می توان یکی از بانک های تخصصی دولتی را مامور اجرای این طرح ها کرد و با تامین سود از طرف دولت آن را تقویت کرده و جذابیت ایجاد کرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر رصد نحوه اجرای طرح‌ها از سوی این بانک می‌تواند اهداف طرح توسعه را محقق سازد. طالب پیشنهاد داد که ۲.۵ درصد بودجه دولت به چنین بانک‌هایی اختصاص یابد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان؛ عضو شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از منظر فقهی به بررسی طرح پرداخت. وی ابتدا ماهیت چنین اوراقی را مدنظر قرار دادند و بیان کردند اگر نوع اوراق مشخص شود می‌توان در مورد مشروعیت آن به گفتگو پرداخت.
وی ادامه داد: در فرض پذیرش مشروعیت اوراق مذکور، حمایت دولت در قالب پرداخت یارانه سود به چنین اوراقی قابل توجیه است چراکه طرح های توسعه ای بلندمدت دارای سودهای پنهانی است که دولت می تواند از قِبل آن تعهد پرداخت سود نماید.
موسویان افزود: اگر این اوراق دارای سود علی الحساب باشد باید نحوه تامین سود پروژه های بلندمدت معلوم شود. در پایان این نشست که به دبیری حجت الاسلام والمسلمین حبیبیان برگزار شد، حجج اسلام والمسلمین مجید رضایی، دکتر سید محمدتقی علوی فریدونی، محمدرضا یوسفی شیخ رباط، سید کاظم رجایی و محمداسماعیل توسلی حضور داشتند و ابهامات و سوالات پیرامون طرح پیشنهادی مجلس در خصوص بانک توسعه مورد گفتگو قرار گرفت.
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بانک توسعه
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *