RSS
امروز سه شنبه ، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

سیگنال دلار نهفته به بازار سکه

گزارش عجیب رییس سازمان برنامه درباره نرخ تورم

یک فوریت طرح برخی از احکام مالیاتی بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد

شرط تایید صلاحیت مدیران عامل شرکت های بیمه

کف قیمت دلار کجا خواهد بود؟

افتتاح ۴ پروژه در بافت و تحول در اشتغال منطقه توسط گروه مالی گردشگری

روزگار مستاجران سیاه شد

قربانیان شتاب تورم تولیدکننده در آخرین ماه سال

جزئیات بیستمین جلسه حراج شمش طلا اعلام شد

سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه افزایش یافت

آیا سرمایه گذاران خارجی به بورس انرژی می آیند؟

۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۳کد خبر: 268823
ایستانیوز:در اولین بار عرضه نفت از طریق بورس در تاریخ ۶ آبان ماه یعنی کمتر از یک ماه قبل قیمت نفت ۷۴ دلار و ۸۵ سنت تعیین شد در شرایطی که امروز ارزش طلای سیاه به حدود ۵۴ دلار رسیده است و این یعنی کاهش ۲۰ دلاری قیمت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در شرایطی که تاکنون دومرتبه و درمجموع یک‌میلیون و 700 هزار بشکه نفت در بورس انرژی عرضه‌شده است؛ حالا مدیرعامل بورس انرژی اعلام کرده است که برخی از کشورها از طریق سفارتخانه‌هایشان به دنبال کسب اطلاعات درباره خرید نفت از بورس انرژی هستند. به گفته سید علی حسینی شماری از شرکت‌های خارجی نیز به‌طور مستقیم برای رایزنی برای خرید نفت مراجعه و حتی کد معاملاتی نیز دریافت کرده‌اند.
 
البته به اعتقاد کارشناسان موانع بسیاری پیش روی خرید نفت از سوی شرکت‌های خارجی و حتی کشورهای دیگر از طریق بورس انرژی وجود دارد که مهم‌ترین آن نقل و انتقالات مالی و بانکی است. شیوه فروش نفت در بورس انرژی 20 درصد ریالی و 80 درصد ارزی است و طبق قانون هر مشتری برای اعلام خرید در روز عرضه باید ابتدا 10 درصد مبلغ اولیه خرید را به‌حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز کند ولی ازآنجایی‌که شرکت‌های خارجی با توجه به تحریم‌های آمریکا این امکان را ندارند به نظر می‌رسد که شرایط خرید نفت از سوی آن‌ها فراهم نباشد مگر اینکه تمهیداتی در این زمینه سنجیده شود.
 
علاوه بر این برخی از کارشناسان معتقدند ازنظر قانونی هم در این زمینه خلأ وجود دارد و شرکت‌ها و یا کشورهای خارجی نمی‌توانند از طریق بورس انرژی نفت خریداری کنند؛ اما شاپور محمدی رییس سازمان بهابازار و اوراق بهادار در پاسخ به این افراد گفته است:« هیچ محدودیتی برای خرید نفت از سوی خریداران داخلی و خارجی در بورس انرژی وجود ندارد.»
 
همچنین یکی دیگر از چالش‌های عرضه نفت از طریق بورس انرژی افت بسیار شدید قیمت نفت و نوسانات بسیار زیاد آن در هفته‌های گذشته است؛ برای مثال در اولین بار عرضه نفت از طریق بورس در تاریخ 6 آبان ماه یعنی کمتر از یک ماه قبل قیمت نفت 74 دلار و 85 سنت تعیین شد در شرایطی که امروز ارزش طلای سیاه به حدود 54 دلار رسیده است و این یعنی کاهش 20 دلاری قیمت.
 
باوجود بی‌ثباتی قیمت نفت در روزهای گذشته مدیرعامل بورس انرژی از تداوم عرضه نفت از طریق بورس انرژی خبر داده و گفته که قرار است شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت برنامه مشخصی را در این زمینه ارائه دهند. دو هفته پیش شورای عالی هماهنگی اقتصادی هم که با حضور سران سه قوه تشکیل جلسه می‌دهد با ادامه عرضه نفت از طریق بورس انرژی موافقت کرد.
 
در مرحله نخست فروش نفت از طریق بورس (6 آبان امسال)، یک‌میلیون بشکه نفت خام عرضه شد ولی هشت محموله 35 هزار بشکه‌ای (معادل 280 هزار بشکه) به نرخ بشکه‌ای 74 دلار و 85 سنت به فروش رسید و در مرحله دوم نیز(20 آبان) 700 هزار بشکه نفت خام به نرخ بشکه‌ای 64 دلار و 97 سنت دادوستد شد.
 
طبق پیش‌بینی فعالان حوزه بورس، چند شرکت بازرگانی زیرمجموعه بانک‌ها و چند شرکت حقوقی غیر بورسی ازجمله خریداران نفت خام در بورس انرژی هستند اما به گفته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، ازنظر این سازمان، اطلاعات مشتریان تا لحظه آخر محرمانه است و اعلام نخواهد شد. شاپور محمدی گفت اطلاعات کسانی که در تابلو معاملات برای خرید نفت خام رقابت می‌کنند را محرمانه حفظ خواهیم کرد، چراکه یکی از وظایف اصلی بازار سرمایه حفظ اطلاعات مشتریان است. اطلاعات تمامی کسانی که در دنیا نفت می‌خرند صیانت خواهد شد و این‌یک روال قانونی است که در مورد سهام‌داران هم این روال را حفظ کرده‌ایم. با توجه به اینکه تمرکز اصلی دور دوم تحریم‌های آمریکا روی صادرات نفت و روابط مالی و بانکی ایران است؛ دولت قصد دارد باعرضه نفت در بورس شرایطی را فراهم کند که بخشی از کاهش صادرات جبران و بخش خصوصی وارد صادرات نفت شود.
 
طرح عرضه نفت خام در بورس در سال‌های گذشته بارها مطرح شد اما ناکام ماند تا سرانجام در تیرماه امسال با حمایت دولت و تأکید معاون اول رییس جمهوری این طرح کلید خورد و در آبان امسال، اجرایی شد.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بورس انرژی
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *