RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

روحانی : حرکت ایران و ترکیه از تجارت ترجیحی به سمت تجارت آزاد

فصل جدید در روابط اقتصادی ایران و ترکیه

۱۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱کد خبر: 268676
ایستانیوز:در حالی که میزان تجارت ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۷ در کل ۱۰.۷ میلیارد دلار بوده است رئیس جمهور دو کشور برای رسیدن به حجم تجارت ۳۰ میلیارد دلاری برنامه ریزی کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،رئیس‌جمهور و هیات همراه او که شامل بیشتر وزرا و مردان اقتصادی دولت می‌شدند، آخر هفته شلوغ و پرکاری را در ترکیه پشت سر گذاشتند و حاصل مذاکرات مقامات عالی ایران و ترکیه را باید فصلی جدید در روابط دو کشور به‌خصوص در حوزه اقتصادی دانست. ایران امیدوار است در روزهای سخت تحریم‌های آمریکا، ترکیه مسیری برای تسهیل تجارت و مراودات مالی و بانکی بین‌المللی ایران باشد و راه را برای دور زدن تحریم‌ها هموار کند. اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در دیدار باروحانی گفت:« کسی نباید از آنکارا  انتظار تبعیت از تحریم‌ها علیه ایران را داشته باشد.»
 
حسن روحانی و رجب طیب اردوغان در طول مذاکرات دوجانبه برافزایش سقف تجارت بین دو کشور و رسیدن آن به 30 میلیارد دلار توافق و تأکید کردند. حجم تجارت دو کشور در پایان سال ۲۰۱۷ به ۱۰.۷ میلیارد دلار رسید. البته حجم مبادلات تجاری دو کشور پس از 4 سال کاهش، در سال 2017 رشد کرد زیرا حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سال 2012 به بالاترین رقم خود یعنی 21.9 میلیارد دلار رسیده بود. اما با توجه به تغییر سیاست‌های ترکیه و نزدیکی این کشور به عربستان در مقطعی و اختلافات شدید بین نگاه سیاسی ایران و ترکیه بر سر مناقشات در سوریه و همچنین تحریم‌های ایران حجم تجارت دو کشور کاهش شدید پیدا کرد و در سال‌های 2015 و 2016 به ترتیب به 9.7 و 9.6 میلیارد دلار رسید که در سال 2017 با رشد 1.1 میلیارد دلاری روبه‌رو شد.
 
مقامات عالی‌رتبه دو کشور ایران و ترکیه امیدوار هستند با نزدیکی نگاه سیاسی بتوانند از این فرصت برای توسعه روابط اقتصادی هم استفاده کنند. نکته‌ای که در پایان  پنجمین نشست شورای عالی روابط راهبردی ایران و ترکیه و در بیانیه‌ مشترک هم دیده می‌شود، در بخشی از این بیانیه با تأکید بر گسترش روابط اقتصادی آمده است: «طرفین تمایل خود را برای انجام هرگونه اقدام لازم به‌منظور افزایش تجارت فی‌مابین به هدف 30 میلیارد دلاری به‌وسیله تقویت سازوکارهای موجود مانند کمیسیون اقتصادی مشترک، شناسایی زمینه‌های جدید همکاری اقتصادی و توسعه اقدامات مقتضی برای برقراری مشارکت تجاری نزدیک‌تر و نیز تدارک شرایط بهتر برای سرمایه‌گذاران در دو کشور، تسهیل حمل‌ونقل کالا و افزایش مشارکت بخش خصوصی در همکاری تجاری و بازرگانی مورد تأکید قراردادند و بر اهمیت ارائه تضمین‌های لازم به بخش خصوصی همانند ایجاد فضای امن و مطلوب برای سرمایه‌گذاری تأکید کردند، اراده خود را مبنی بر ارتقای زیرساخت‌های حمل‌ونقل و گمرکی برای حفظ ارتباطات اقتصادی مستمر منطقه‌ای که به ثبات منطقه کمک می‌کند  اعلام کردند، از همکاری در حوزه انرژی ابراز رضایت نموده و نیز بر تمایل خود برای ارتقای سطح همکاری در این زمینه بر پایه منافع متقابل در آینده مجدداً تأکید کردند. »
 
حسن روحانی در همایش تجار و فعالان اقتصادی ایران و ترکیه با تأکید بر حرکت دو کشور از تجارت ترجیحی به سمت تجارت آزاد از آمادگی ایران برای حمایت و تأمین شرایط لازم جهت حضور سرمایه‌گذاران ترک در بازار انرژی ایران خبر داد و گفت:« دو طرف تصمیم گرفتند تسهیلات بیشتری برای ورود و خروج و فعالیت بازرگانان و مردم دو کشور فراهم کرده و در ارتباط با ایجاد تسهیلات بانکی، پولی و ارتباطات اقتصادی بین دو کشور تصمیمات خوبی اتخاذ کردند.» هدف‌گذاری 30 میلیارد دلاری در رابطه اقتصادی دو کشور ازجمله موضوعات مورد گفت‌وگوی مقام‌های ایران و ترکیه بود که روحانی دستیابی به این هدف را به مناسب بودن شرایط و تسهیلات مالی بین دو کشور و  نقش‌آفرینی سازنده مؤسسات، بانک‌ها، صندوق، بیمه، کشتیرانی و حمل‌ونقل مشروط دانست. علاوه بر این‌ها تصمیم دو کشور به ایجاد شهرک‌های صنعتی برای بهره گرفتن از امکانات یکدیگر جهت رشد و توسعه صنعتی از دیگر موضوعاتی بود که در مسیر حمایت از سرمایه‌گذاری‌های مشترک و بخش خصوصی مورد تأکید روحانی و اردوغان قرار گرفت.  روحانی همچنین بر حمایت ایران از فعالیت و سرمایه‌گذاری ترکیه در بخش‌های پالایشگاهی، پتروشیمی و صنایع بالادستی و پایین‌دستی انرژی تأکید کرد رئیس‌جمهور تجارت آزاد و نرخ‌های ترجیحی را از اهداف ایران و ترکیه برای توسعه روابط اقتصادی دانست و ضمن تأکید بر اینکه امروز این هدف در برخی اقلام محقق شده و باید سطح و میزان این اقلام را هر چه بیشتر توسعه داد، دستیابی به این اهداف را به نفع منطقه و دو ملت دانست.  
 
اردوغان در مراسم استقبال از روحانی به زبان فارسی شعری از حافظ را برای او خواند که شاید همین را بتوان سمبلی از دور جدید روابط دوجانبه و نگاه کشور ترکیه به ایران دانست:«درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد/ نهال دشمنی بر کن که رنج بی‌شمار آرد»

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *