RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۴۰درصد دارایی‌های بانک‌ها ساختگی است

۳۵۰۰برابر شدن نقدینگی طی ۴۰سال

۸:۱ - ۱۳۹۷/۹/۳کد خبر: 265328
ایستانیوز:آل اسحاق با بیان اینکه علت پایین آمدن ارزش پول ملی عدم تطابق تولید با میزان نقدینگی است، اظهار داشت: باید بین تولید، اشتغال، درآمد و حجم نقدینگی تعادل برقرار باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، یحیی آل  اسحاق در مورد راهکارهای حفظ ارزش پول ملی، گفت:  اصلی‌ترین مشکل در  این باره این است که مقدار تولیدمان با مقدار مصرف و همچنین مقدار نیازمان به نقدینگی هم‌خوانی ندارد.
 
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه حجم نقدینگی به هزار و هفتصد هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، افزود: طی سال‌های اخیر، حجم نقدینگی به یکباره سه برابر شد که اگر مطابق با افزایش نقدینگی تولید ناخالص داخلی کشور هم افزایش می‌یافت مشکلی ایجاد نمی‌شد. مشکل این است که نقدینگی افزایش یافته اما تولید افزایش نیافته است و عدم افزایش تولید در شرایط افزایش نقدینگی به معنای افزایش تورم و مشکلاتی است که آن را مشاهده می‌کنیم.
 
وی اظهار داشت: افزایش حجم نقدینگی و عدم افزایش تولید منجر به افزایش بیکاری و همچنین افزایش تورم شده است. 
 
آل اسحاق با بیان اینکه علت پایین آمدن ارزش پول ملی عدم تطابق تولید با میزان نقدینگی است، اظهار داشت: باید بین تولید، اشتغال، درآمد و حجم نقدینگی تعادل برقرار باشد. 
 
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه عمده‌ دلیل کاهش ارزش پول ملی در حوزه ریالی  عدم تطابق تولید با نقدینگی است، بیان داشت:  در حوزه ارزی هم وقتی عرضه و تقاضای ارز نظام نداشته باشد و به دلایل غیراقتصادی قیمت ارز افزایش یابد آن‌گاه ارزش پولی ملی هم کاهش می‌یابد.
 
3500 برابر شدن نقدینگی طی 40 سال
 
وی گفت: ظرف 40 سال گذشته حجم نقدینگی کشور 3500 برابر شده است و در 6 تا 7 سال گذشته حجم نقدینگی بصورت جهشی افزایش یافته  است، بیان داشت: طی سال‌های اخیر حجم نقدینگی از 4 هزار و 500 میلیارد تومان به هزار و هفتصد هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
 
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: این در حالی است که تولید ناخالص داخل ما حتی در اندازه سال 90 هم نیست و این بدان معناست که علیرغم رشد 20 درصدی نقدینگی سالانه در سال‌های اخیر،  تولید ما کمتر از 7 سال پیش است. 
 
وی با بیان اینکه بنابراین در این شرایط قدرت خرید مردم و ارزش پول ملی کاهش یافته است، گفت: برای حفظ ارزش پول ملی باید حجم نقدینگی را درست کرد  و حل معضل نقدینگی به مسائل مختلفی بستگی دارد. 
 
* 40 درصد دارایی‌های بانک‌ها ساختگی است
 
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ریشه افزایش حجم نقدینگی بستگی به نظام بانکی ما دارد، گفت: 40 درصد دارایی‌های بانکی موهومی و حساب‌های ساختگی است که توسط مجامع بانک‌ها ساخته شده است.
 
آل اسحاق بیان داشت: این بدان معناست که مجامع بانکی طلب‌های موهوم را جز مطالبات گذاشته‌اند و یک سری دارایی‌های بی‌ربط را قیمت‌گذاری‌ کرده‌اند و این امر اعتراف خود مسئولین بانکی است.
 
وی با بیان اینکه 35 درصد از دارایی‌های بانکی کشور منجمد است، بیان داشت: دارایی بانک‌ها به ملک و سایر کالاها تبدیل شده است و قابل جابجایی نیست. 
 
آل اسحاق با بیان اینکه بنابراین 75 درصد از دارایی‌های بانک‌ها از رده خارج است، گفت: بنابراین بانک‌ها می‌خواهند با 25 تا 30 درصد دارایی‌های خود نیازهای کشور را پاسخ دهند که این امکان‌پذیر نیست. 
 
وی با بیان اینکه کشور ما بانک محور است، گفت: بنگاه‌های اقتصادی  بزرگ  مانند پتروشیمی‌ها و خودروسازی‌ها،  و ... معمولا 30 درصد آورده دارند و بقیه نقدینگی خود را از طریق بانک‌ها جذب می‌کنند بنابراین وقتی 70 درصد از دارایی‌های بانک‌ها منجمد و خارج از رده است با ابزارهای خودش نقدینگی را افزایش می‌دهد.
 
* برای حل مشکل نقدینگی باید وضعیت نظام بانکی را اصلاح کرد
 
وی با بیان اینکه بانک‌ها مجازند که 8 درصد دارایی‌های خود را به عنوان تسهیلات بپردازند، گفت: این در حالی است که بانک‌ها این رقم را به 17 درصد افزایش داده‌اند و چند برابر مجوز قانونی وام می‌دهند و با این کار دچار کسری می‌شوند و برای جبران این کسری اقدام به قرض گرفتن از بانک مرکزی می‌کنند و بانک مرکزی هم برای اینکه بانک‌ها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهد با بهره‌های سنگین 30 درصدی به آنها وام می‌دهد و بدین ترتیب بانک‌ها به بانک مرکزی بدهکار می‌شوند و بدین ترتیب پایه پولی هم افزایش می‌یابد. 
 
آل اسحاق با تاکید بر اینکه برای حل معضل نقدینگی باید وضعیت نظام بانکی را حل کرد،‌بیان داشت: مشکل در عدم برخورد با نظام بانکی است زیرا یک عده ذینفعان بازدارنده با استفاده از نظام فعلی بانکی منافعی مانند دریافت وام‌های 10 هزار میلیارد تومانی دارند و نمی‌خواهند از این منافع دست بکشند.  
 
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: برای اصلاح نظام بانکی برخورد قاطع  و جراحی لازم است و اصلاح این بخش یک کار ریشه‌ای و اساسی است. 
 
وی با بیان اینکه البته دشمن هم با ایجاد مسائل مختلف وقت ما را می‌گیرند، گفت: در مواقعی مسئولین به ناچار به جای پرداخت به مسائل داخلی باید وقت خود را صرف مسائل بیرونی کنند. 
 
وزیر اسبق بازرگانی اظهار داشت: بخش اقتصادی متاسفانه هیچ‌گاه نتوانسته با ابزار، دانش و علم اقتصادی و تاکتیک‌های اقتصادی اقتصاد را داره کند.
 
* اقتصادی ایران ۴۰ سال است سیاست‌زده است
 
وی با بیان اینکه اقتصاد ما 40 سال است که سیاست زده است و  همیشه مدیرهای اقتصادی زیر سلطه مدیرهای سیاسی بوده‌اند بیان داشت: فرق مسائل سیاسی و اقتصادی در این است که مسائل سیاسی کوتاه مدت است و  در سیاست به دنبال قدرت، رای و سیاست هستند اما  مسائل اقتصادی بلند مدت است و این بخش به دنبال تولید ، ، بهره‌وری، کم کردن هزینه و ارتباطات اقتصادی بین‌المللی است.
 
به گزارش فارس ،آل اسحاق بیان داشت: کاهش ارز پول ملی ریشه‌های اساسی دارد که عمده آن به مساله نقدینگی و متناسب نبودن آن به تولید برمی‌گردد.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *