RSS
امروز پنج شنبه ، ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

بازی سود بانکی برای تولیدکننده قابل هضم نیست

احمد کیمیایی اسدی، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۷/۸/۱۲کد خبر: 264429
ایستانیوز:نرخ سود سپرده بالا به دلیل افزایش هزینه بانک، افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی را به همراه دارد و در شرایط رکود تورمی و البته تشدید مشکل تامین نقدینگی، نرخ بالاتر سود تسهیلات برای تولیدکننده قابل هضم نیست.
 زمزمه افزایش نرخ سود بانکی مدت هاست که آغاز شده است. دلیل عمده تشدید تمایل بانک ها به افزایش نرخ سود بانکی و انجام غیررسمی آن افزایش سوددهی بازارهای موازی و تمایل سپرده گذاران به خروج سرمایه از حساب های بانکی  است. در پنج سال گذشته همواره این شبکه بانکی بود که سودی بیش از تورم موجود در اقتصاد به سرمایه ها اختصاص می داد. مردم به دلیل سود بالا و خطر پذیری پایین سپرده گذاری در بانک را به هر سرمایه گذاری ترجیح می دادند اما تحولات اقتصادی اخیر در بازارهای ارز و سکه این معادله را تغییر داد. در هشت ماه گذشته سوددهی بانک ها از دیگر بازارها عقب ماند و همین مسئله به خروج سرمایه از بانک ها و ورود به دیگر بازارها منجر شد.
 
بانک ها به ویژه بانک های خصوصی که به طور معمول در افزایش نرخ سود پیش قدم می شوند تلاش کردند با درصدهای بالا مشتریان را از خروج سپرده ها منصرف کنند اما در عمل دست کم در بانک های دولتی توفیقی در این زمینه حاصل نشد و نقدینگی به بازارهای دیگر که به طور عمده بازارهای سفته بازی و دلالی است سرازیر شد. در چنین شرایطی تکاپوی بانک ها برای حفظ و جذب سپرده ها شدت گرفت. هرچند افزایش نرخ سود از طریق شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی به طور رسمی اعلام نشده اما بانک ها به طور نامحسوس برای مشتریانشان شرایط ویژه ای را در نظر گرفتند. در آینده نزدیک عدم اعلام تصمیم افزایش نرخ سود از سوی مراجع رسمی اقتصادی در کشور به معنای عدم تلاش بانک ها برای سوددهی بیشتر نیست.
 
این فرایند درحالی در جریان است که بهیچ وجه برای تولید و تولیدکننده مطلوب نیست. نرخ سود سپرده بالا به دلیل افزایش هزینه بانک، افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی را به همراه دارد و در شرایط رکود تورمی و البته تشدید مشکل تامین نقدینگی، نرخ بالاتر سود تسهیلات برای تولیدکننده قابل هضم نیست. در شرایطی بازپرداخت تسهیلات با سودهای کنونی برای تولیدکنندگان سخت است، نمی توان انتظار داشت که افزایش نرخ سود سپرده و به دنبال آن تسهیلات برای تولید ایران نتیجه مطلوبی به همراه داشته باشد.
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *