RSS
امروز سه شنبه ، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

از قیمتگذاری تا محدودیت در تامین مواد پتروشیمی

دستور رییس‌جمهوری برای حل مشکلات صنعت دارو

۱۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۷/۳کد خبر: 257511
ایستانیوز:رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران از وزارت بهداشت خواست تا برگزاری مناقصه توسط هیات امنای ارزی را که در شرایط موجود ایجاد انحصار می‌کند، لغو کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در واپسین روزهای شهریور ماه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور از ابلاغ دستور رئیس‌جمهور به استانداران برای حل مشکلات صنعت داروسازی کشور خبر داد. به گفته بابک دین‌پرست، در این ابلاغیه تأکید شده است سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نسبت به تأمین اعتبارات مورد نیاز برای تسویه بدهی به صنعت دارویی کشور و خروج از مشکلات فعلی، اقدام عاجل به عمل آورند و از هرگونه تأخیر در پرداخت مطالبات در آینده، خارج از مهلت قانونی و متعارف، پیشگیری صورت گیرد. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شده است که با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، برای تخصیص بهنگام ارز و پیشگیری از هرگونه تأخیر و یا وقفه در روند تأمین ارز مورد نیاز صنعت دارویی کشور، تدابیر و سازوکارهای لازم را اتخاذ کند.
 
محمود نجفی‌عرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران درباره این ابلاغیه رییس‌جمهوری گفت: مسئولان مربوطه در وزارت بهداشت، وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرکات و بانک مرکزی، طبق دستور رییس‌جمهوری باید مجموعه تشکل‌هایی که در صنعت دارو فعال هستند را فرابخوانند و نظر آنها را برای حل مشکلات جویا شوند.
 
 او به صورت اجمالی به مشکلات فعالان صنعت دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: عمده مشکلات معطوف به محدودیت در تامین ارز، رسوب کالاها در گمرکات و شیوه قیمتگذاری وزارت بهداشت است و همچنان بخشی از اقلام موردنیاز تولید در ردیف گروه کالایی دو و سه قرار گرفته است که فعالان این بخش باید ارز مورد نیاز خود را از سامانه نیما تهیه کنند و سازو کار تهیه ارز از این سامانه، مشکلاتی را ایجاد کرده است. در عین حال، تولیدکنندگان دارو، حتی در تهیه اقلامی که باید از داخل تهیه کنند نیز چار مشکل هستند. موادی از قبیل مواد پتروشیمی، مقوا، کاغذ، انواع پلیمرها، آلومینیوم و سایر اقلام که در بسته‌بندی‌ها مورد نیاز است. قیمت این اقلام، چندین برابر شده و برخی نیز به دلایلی چون کمبود در بازار یا احتکار قابلیت تهیه ندارد.
 
نجفی‌عرب با بیان اینکه پرداخت‌های دولت به این صنعت نیز دچار تاخیر شده است ادامه داد: دولت نتوانسته است زنجیره پرداخت‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را تنظیم کند و روز به روز نیز بر دامنه مشکلات افزوده می‌شود. البته ما این مشکلات را در نشستی با معاون اول رییس‌جمهوری نیز مطرح کردیم و ایشان، آقای ویسه، معاون هماهنگی و نظارت خود را مامور رسیدگی به این مشکلات و برگزاری جلسات با فعالان صنعت دارو کرد که البته تاکنون خبری نشده است.
 
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران بر این باور است که نه‌تنها مشکلات موجود پابرجاست که متولیان دولتی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با تصمیمات خود به دامنه مشکلات می‌افزایند. او ادامه داد: اخیرا هیات امنای ارزی وزارت بهداشت به حوزه تامین تجهیزات پزشکی به صورت مناقصه‌ای ورود کرده است. از آنجا که خریدار دارای انحصار است، ایجاد تراست می‌کند. در واقع، هیات امنای ارزی قرار است مناقصه‌ای برگزار کند و تامین تجهیزات پزشکی را به یک شرکت بسپارد. اما در شرایطی که کل خرید اقلام پزشکی منحصر به دولت است، کسب و کار سایر شرکت‌هایی که در این مناقصه برنده نشده‌اند، مختل خواهد شد و در واقع از بین خواهد رفت. در نظر داشته باشیم که بیش از 75 درصد دارو و تجهیزات پزشکی را دولت خریداری می‌کند. افزون بر این، قیمتگذاری، رگولاتوری، نظارت بر تولید، و واردات نیز و صدور مجوزها تماما با دولت است و مصرف‌کننده نهایی نیز دولت است. وقتی مناقصه‌ای برگزار می‌کند و شرکتی به هر دلیل در آن برنده می‌شود، سایر شرکت‌ها باید چه کنند؟
 
 نجفی‌عرب افزود: ما در گذشته نیز مخالفت خود را با این اقدام دولت اعلام کرده‌ایم و اکنون نیز خواهان آن هستیم که در تصمیم خود تجدید نظر کند.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *