RSS
امروز شنبه ، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

واردات سموم کشاورزی دارای مشابه داخلی معنا ندارد

ممنوعیت یک‌باره صادرات سم

۰:۳۵ - ۱۳۹۷/۶/۱۰کد خبر: 256306
ایستانیوز:اعضای هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی اعلام کردند که دولت نباید اجازه واردات سموم کشاورزی که مشابه تولید داخل دارند را صادر کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، سموم کشاورزی به عنوان یکی از نهاده‌های مهم برای کنترل آفات در بخش کشاورزی مورد مصرف قرار می‌گیرد که تا سال ۸۴ متولی تأمین و توزیع سموم، سازمان خدمات حمایتی کشاورزی به عنوان یکی از سازمان‌های زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی بود، اما پس از آن این مهم به بخش خصوصی واگذار شد. 
 
اعضای هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان سم در واکنش به تصمیمات اخیر دولت مبنی بر اختصاص ارز برای واردات سم و ممنوعیت صادراتی این محصول واکنش نشان داده و در جمع خبرنگاران نکاتی را مطرح کردند. 
 
فریبرز جهان‌تیغی گفت: حجم بازار سم کشاورزی در کشور ۳۰۰ میلیون دلار است که طی سال‌های گذشته با زحمات بسیار توانسته بودیم بازار صادراتی برای خود ایجاد کنیم، اما با یک بخشنامه یکشبه، صادرات را ممنوع می‌کنند فارغ از اینکه فعال این حوزه که با زحمت بسیار برای خود بازار ایجاد کرده باید چه کند. 
 
وی در ادامه گفت: وزیر صنعت گفته بود به دلیل افزایش نرخ ارز، برخی از اقلام تولید سم که از ارز یارانه‌ای استفاده می‌کنند، در نهایت سم تولیدی نباید صادر شود و از طرف دیگر، افزایش نرخ ارز می‌تواند به رونق صادراتی کمک کند. 
 
وی اضافه کرد: اگر قرار است آقایان ارز یارانه‌ای را سهمیه‌بندی کنند، پس چرا به هر میزانی که سم وارد کشور می‌شود به آن ارز اختصاص می‌یابد؟ 
 
مسعود گیل‌آبادی رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان سم هم در مورد بحث صرفه‌جویی ارزی گفت: وقتی ۵۰ درصد مواد اولیه سم از تولیدات داخلی مصرف می‌شود و تمام ملزومات بسته‌بندی و حلال‌ها هم از مواد داخلی است، تنها ۳۰ درصد از ارز دولتی در این حوزه استفاده می‌شود و جالب‌تر اینجاست که تمام سموم بسته‌بندی شده‌ای که از چین وارد می‌شود ارز یارانه‌ای می‌گیرند. 
 
وی بر این نکته تأکید کرد که خواسته اصلی ما از دولت این است که مسئولان از واردکننده سمومی که تولید مشابه آن با کیفیت مناسب در داخل تولید می‌شود جلوگیری کنند و باید پرسید که چرا سمومی هم که قابلیت تولید در داخل را دارند، باید وارد شوند، در حالی که ما مدام سخن از اقتصاد مقاومتی به میان می‌آوریم و مقام معظم رهبری هم بر حمایت از تولید داخل تأکید دارند. 
 
وی تصریح کرد:‌ برخی سمومی که وارد می‌شوند برپایه آب هستند و ۷۰ درصد آن آب است، ما بابت آن ارز تخصیص داده و وارد می‌کنیم. 
 
گیل‌آبادی همچنین به قوانین دست و پا گیر بر سر راه تولید داخل اشاره کرد و گفت:‌از مسئولین می‌خواهیم که امور را تسهیل کنند و برای حمایت از تولید داخل موانع را بردارند، چرا که واردات سموم آماده مصرف به مراتب آسان‌تر از تولید است، همچنین آن‌قدر قوانین دست و پاگیر برای اختصاص ارز گذاشته‌اند که طی دو ماه اخیر نتوانسته‌ایم، ارزی دریافت کنیم. 
 
همچنین بوستانی عضو انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی گفت: با اطمینان می‌گویم که سمی که در داخل کشور ما تولید و مصرف می‌شود هیچ تفاوتی با سمی که در اروپا تولید می‌شود ندارد، چرا که ما استاندارد سختگیرانه‌ای روی سموم خود داریم و استانداردها براساس استاندارد فائو است و تقریبا ۹۰ درصد از سمومی که در داخل کشور مصرف می‌شود، توان تولید آن را داریم و فقط ۱۰ درصد سموم جدید هستند که فناوری آن به روز است و نتیجه واردات بی‌رویه سموم چیزی جز تعطیلی کارخانجات تولید سم نیست. 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *