RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

یک بسته ارزی با چندین امتیاز مثبت برای بورس

۱۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۵/۱۵کد خبر: 254021
ایستانیوز:بدون شک اگر بازار ثانویه با شرایط گفته شده اجرا شود نقدینگی قابل توجهی به سمت بازار سرمایه روانه می شود. با توجه به اینکه چشم انداز شرکت های صادراتی بورس و همینطور ارزش جایگزینی آنها جهش قابل توجهی پیدا می کند و این جذابت بورس را دوچندان می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،علی ابراهیم نژاد، استادیار مالی دانشگاه صنعتی شریف در گفتگویی با سنا، در خصوص اثر سیاست های جدید ارزی دولت در بازار سرمایه می گوید: طبیعتا اگر سیاست اعلام شده به درستی اجرا شود اثر بسیار چشمگیری بر شرکت های صادرات محور مخصوصا شرکت های بورسی دارد.
 
وی در ادامه افزود: با این تفاسیر  همچنان لازم است دولت به طور همزمان، در زمینه فروش داخلی شرکت ها نیز این آزادسازی را اعمال کند، تا زمینه توزیع رانت به طور کامل از بین رفته و رانت توزیع شده میان خریداران دست اول در بورس کالا به خود شرکت ها و سهامداران برسد.
 
ابراهیم نژاد در ادامه با اشاره به بخش کلان اقتصاد و منافع کشور بیان کرد: اگر صرفا نخواهیم بخشی نگری کنیم و منافع اقتصاد کشور را هم لحاظ کنیم،لازم است دولت سوبسیدهای توزیع شده به این شرکت ها (در سمت هزینه ها و مواد اولیه) را از بین ببرد و قیمت خوراک، مواد اولیه و انرژی آزاد شود تا شرکت ها در تعادل بیشتر فعالیت کنند.
 
استادیار مالی دانشگاه صنعتی شریف در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اثر سیاست های ارزی بر  ورود پول های داغ به بازار سرمایه بیان کرد: بدون شک اگر بازار ثانویه با شرایط گفته شده اجرا شود نقدینگی قابل توجهی به سمت بازار سرمایه روانه می شود. در این صورت چشم انداز شرکتهای صادرات محور بورس و همینطور ارزش جایگزینی آنها جهش قابل توجهی پیدا می کند و این امر جذابت بورس را دوچندان می کند.
 
وی در ادامه افزود: با این وجود اگر تنش و ریسک های سیاسی در همین حد باقی بماند، ماه های پررونقی در انتظار بازار سرمایه خواهد بود و  بخشی از پول های داغ به سمت این بازار خواهد آمد.
 
این کارشناس بازار سرمایه در زمینه اجرای عملیات بازار باز در اقتصاد که شب گذشته از سوی رییس بانک مرکزی مطرح شد نیز عنوان کرد: عملیات بازار باز (OMO) در شرایط فعلی بسیار حیاتی است، زیرا با رونق بازار سرمایه و نیز بازارهای دیگر مثل ارز و طلا، ممکن است قیمت ها در بازار بدهی کاهش و بازده تا سررسید افزایش یابد.
 
وی در خصوص اثرات بسیار مثبت این عملیات بیان کرد: عملیات بازار باز به فعالیت بانک مرکزی در تقاضا و عرضه انواع اوراق اطلاق می شود. با توجه به اینکه احتمال کاهش سررسیدها با رونق دیگر بازار ها وجود دارد ، این امر از ریسک این اوراق تا حد زیادی می کاهد.
 
ابراهیم نژاد در تشریح مطالب فوق بیان کرد: با رشد بازار سهام، احتمال اینکه دارندگان اوراق (به خصوص صندوق های با درآمد ثابت) زیان کنند وجود دارد، همچنین این موضوع محتمل است که دور باطلی به وجود بیاید که پول از این صندوق ها خارج و قیمت اوراق بیشتر کاهش می یابد.
 
وی خاطرنشان کرد: همچنین انتشار اوراق جدید در نرخ های کنونی (حدود 30درصد) هم برای دولت و هم شرکت ها بسیار پرهزینه است. لذا بانک مرکزی حتما باید مداخله کرده و با خرید اوراق و افزایش قیمت ها، بازده تا سررسید را کاهش دهد تا این دو اثر منفی کنترل شده و دولت و شرکتها امکان انتشار اوراق بیشتر را داشته باشند.
 
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بسته ارزی، بورس
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *