RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

بازار موازی ارز راه اندازی شود

۱۲:۹ - ۱۳۹۷/۴/۴کد خبر: 248554
ایستانیوز: رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به در راه بودن تحریم های جدید، خواستار راه اندازی مجدد بازار موازی ارز با هدف تعدیل نرخ ها، نزدیک شدن به قیمت‌های واقعی و کاهش التهابات اقتصادی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، بهرام شکوری در نشست خبری هیات مدیره خانه معدن ایران که به مناسبت دهه صنعت و معدن برگزار شد، افزود: در زمان تحریم های گذشته، صرافی ها نقش اساسی در نقل و انتقالات ارزی برای پاسخگویی به تقاضای بازار داشتند و تحرکی نیز در بخش‌های مختلف اقتصادی ایجاد شده بود.
به گفته شکوری، بازار موازی ارز می تواند زمینه ساز فروش ارز حاصل از صادرات به نرخ آزاد شود و نرخ ها را به قیمت‌های واقعی نزدیک‌تر کند.
وی با یادآوری ‌افزایش همه ساله هزینه‌های حقوق و دستمزد، سوخت، منابع انرژی و غیره که در نتیجه به افزایش هزینه‌های تولید می انجامد، تاکید کرد: ثابت نگه داشتن نرخ ارز در این شرایط، جفا در حق تولیدکننده است.
این فعال اقتصادی افزود: باید بتوانیم همه ساله نرخ ارز را به موازات افزایش نرخ تورم داخلی و متوسط تورم خارجی افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: پشتوانه ارزش پول ملی هر کشور، نیازمند ثبات اقتصادی، تولید کالا و ارائه خدمات است.
این فعال اقتصادی، بخش عمده نوسانات اقتصادی را ناشی از انتظارات شکل گرفته در مردم و بی اطمینانی از آینده دانست.
شکوری افزود: احتمال خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها و سایر مسائل داخلی و تصمیم گیری های اشتباه، نا اطمینانی های اقتصادی را دامن زده و سبب شد تا در ماه‌های گذشته مردم به سمت خرید دلار و سایر فعالیت‌های سوداگرانه و سفته بازی روی آورند.
عضو اتاق ایران تاکید کرد: اگر بتوانیم صرفه لازم را در بخش تولید ایجاد کنیم، می‌توان پولهای سرگردان که حدود 400 میلیارد دلار تخمین زده می شود را به سمت تولید هدایت کرد.
وی تاکید کرد: دولت باید با استفاده از دیدگاه کارشناسان اقتصادی و تشکل‌های بخش خصوصی، از تصمیم گیری های احساسی خودداری کند.
به گفته شکوری، کنترل و ثابت نگه داشتن نرخ ارز در ماه های گذشته اگرچه آثار مثبتی با خود به دنبال داشت، اما سبب شد تا صادرکنندگان به سختی و واردکنندگان به آسانی ارز تهیه کنند و نتیجه این اقدام بروز مشکلاتی برای فعالان اقتصادی بوده است.
وی با یادآوری طبقه بندی و رتبه بندی کشورها براساس ریسک سرمایه گذاری گفت: به عنوان نمونه رتبه ایران در شاخص رقابت پذیری جهانی 69 از بین 138 کشور و 13 از بین 20 کشورهای منطقه است که بروکراسی زائد، دیوانسالاری دولتی، دسترسی دشوار به منابع مالی و بی ثباتی در سیاست گذاری ها از دلایل آن است.
این عضو اتاق ایران گفت: پول ترسو است و هر کجا امنیت ایجاد شود، سرمایه گذار وارد گود می شود.
شکوری توضیح داد: بسیاری از سرمایه گذاری ها وابسته به سرمایه گذاری های اولیه است، به عنوان نمونه، توسعه معادن سرب و روی مهدی آباد یزد، نیازمند 200 میلیارد تومان زیرساخت آب و برق است که مهیا نیست، بنابراین سرمایه‌گذاران کمتر برای ورود به آن ترغیب می شوند.
به گزارش ایرنا، وی با تاکید بر اینکه باید فضای کسب و کار کشور را اصلاح کرده و بهبود بخشیم، افزود: دولت و مجلس باید قانونمند عمل کرده و ثبات در قوانین ایجاد شود
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *