RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

مسیر بازار مسکن در سال ۹۷

مهدی سلطان محمدی، تحلیلگر بازار مسکن
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۷/۲/۱۱کد خبر: 241616
ایستانیوز:چرا باید خواند: بازار مسکن در سال ۹۷ چه در پیش رو دارد؟ در سال گذشته رشد معاملات مسکن با افزایش ارزش ۲۸ درصدی همراه بوده است و از ابتدای سال تا دی ماه قیمت مسکن در پایتخت ۸.۹ درصد بیشتر شده است. سال جاری برای بازاری که رکودی طولانی را تجربه کرده چگونه است؟ طرح های دولت در تحول بافت فرسوده چقدر به بهبود عرضه مسکن کمک خواهد کرد؟
حرکت بازار مسکن در سال گذشته ناشی از عواملی بود که هم چنان پایدار است و  انتظار این است که این عوامل به تداوم روند شش ماه گذشته در بازار مسکن در سال 97 کمک کند. در سال گذشته به دلیل رکود طولانی مسکن عرضه کاهش یافت و کاهش نرخ بهره بانکی به آغاز رونق مسکن کمک کرد. از سوی دیگر سیاست افزایش اعتبارات بانکی در بخش مسکن و کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن هم به کمک آمد که البته از نظر من تنها عامل یا مهم ترین عامل در رونق بازار مسکن در سال گذشته نبوده است. از سوی دیگر دولت تلاش می کند اشتیاق مردم به ساخت و ساز را به سمت بافت فرسوده هدایت کند. سیاست های تشویقی در این زمینه در پیش گرفته شده که از جمله آن کاهش نرخ بهره وام های مسکن برای ساخت و ساز در بافت فرسوده به 6 درصد است که  سوبسید قابل توجهی است. امید فعالان بازار مسکن این است که رونق عمومی کنونی ادامه یابد.
 
دولت در سال 97  برای نوسازی بافت فرسوده برنامه ای ویژه در نظر گرفته است. این تحلیل مطرح می شود که بافت فرسوده و نوسازی آن عرصه خوبی برای افزایش عرضه مسکن و تعدیل قیمت هاست. ایده ساخت مسکن مهر در مناطقی دور از شهر به دلیل نبود زیرساخت های لازم برای زندگی شهری بارها مورد انتقاد قرار گرفته و اکنون این گمان وجود دارد که زیرساخت ها در بافت فرسوده هست اما خانه ها مناسب نیست و می توان با نوسازی این بخش ها عرضه مسکن را بهبود بخشید. من با این تحلیل موافق نیستم چراکه بافت فرسوده در شهرهای ایران پرتراکم است و اگر بخواهیم به نیت بارگزاری جمعیت بیشتر آن را نوسازی کنیم، نقض غرض کردیم. هدف از بازسازی بافت فرسوده جذب جمعیت بیشتر نیست بلکه هدف این است که عوارض ناشی از فرسودگی از جمله خطرات مربوط به زلزله و ناایمنی ساختمان ها یا معضلات اجتماعی در این محله ها از بین برود. بافت فرسوده به دلیل تراکم بالا، ظرفیت  جذب امکانات رفاهی و فرهنگی کافی را ندارد و همین باعث شده به راحتی به جایی برای رشد بزهکاری های اجتماعی تبدیل شود. چالش عمده بافت فرسوده سکونت جمعیت قابل توجه در آن و فقدان امکاناتی چون معابر مناسب برای تردد، زیرساخت ها و فضاهای عمومی است و اگر با نگاه سکونت جمعیت بیشتر به سراغ بازسازی بافت فرسوده برویم، هدف را گم کرده ایم.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بازار مسکن
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *