RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بانک مرکزی: فعلا ارز مستقیم به صرافی‌ها نمی‌دهیم

۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۱/۲۹کد خبر: 239739
ایستانیوز:سخنگوی بانک مرکزی گفت: فعلا ارز مستقیم به صرافی ها داده نخواهد شد اما حتما این سیاست ها نمی تواند در بلندمدت ادامه پیدا کند و باید بازار حاکم شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، محمدعلی کریمی با اشاره به سیاست های جدید ارزی خاطر نشان کرد: در اجرای دستور جدید ستاد اقتصادی دولت، به دلیل اینکه شرایط و التهاباتی که در بازار ارز ایجاد شده بود و برخی از جامعه و مردم را نگران کرده بود، سیاست های جدید اتخاذ شد.
وی ضمن تاکید بر اینکه قرار نیست این سیاست ها، محدودیت و کنترل فوق العاده ای بر کشور حاکم کند، گفت: ولیکن این سیاست ها حتما باید انضباط بهتری را در تخصیص منابع ارزی کشور، حاکم کند.
سخنگوی بانک مرکزی تخصیص بهینه منابع ارزی را یک الزام برشمرد و خاطر نشان شد: ما با منابع کمیاب و گران قیمت ارزی کشور، باید بتوانیم بهینه برخورد کنیم، تخصیص بهینه دهیم و این تخصیص بهینه الزام و ضرورت کشور است. بنابراین مقرر شد نیاز بیشتر گروه های کالایی را از طریق بانک ها و بطور غیر مستقیم و نه اینکه به شکل تزریق ارز مستقیم در بازار باشد، ادامه دهیم.
وی افزود: بر این اساس مثلا تکلیف ارز مسافری را مشخص کردیم. کسانی که مسافر هستند مدارکشان را فعلا به بانک ملی و سامان می دهند و از فرودگاه ارز خود را دریافت می کنند. یا برای گرفتن ارز دانشجویی و درمان، وزارت علوم و یا بهداشت تائید می کنند و به بانک تجارت یا سامان مراجعه می کنند و ارز خود را دریافت می کنند.
کریمی در رابطه با گروه های دیگر نیز گفت: برای 30 گروه دیگر هم، مثلا راننده ترانزیت، حضور در مجامع بین المللی، حضور در نمایشگاه ها، حقوق خدمه خارجی، هزینه سوخت هواپیماها، کشتیرانی را هم ارز می دهیم و قرار نیست محدودیتی ایجاد شود اما از طریق بانک اقدام می شود بنابراین فعلا ارز مستقیم به صرافی ها داده نخواهد شد اما حتما این سیاست ها نمی تواند در بلندمدت ادامه پیدا کند و باید بازار حاکم شود.
وی متذکر شد: در حال حاضر نمی توان زمان مشخصی را برای این موضوع داد اما به هر حال، زمان کوتاه و موقتی خواهد بود و با سامانی که پیدا می کند امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر وضعیت مناسب تر و پایدارتر را ایجاد کنیم اما فعلا محاسبات نشان می دهد با این روش، توان تامین نیازهای ارزش کشور وجود دارد.
سخنگوی بانک مرکزی در رابطه با نقش صراف ها در سیاست جدید دولت، بیان کرد: صراف ها بازوی بانک مرکزی و نظام بانکی کشور بوده اند، ما تعداد زیادی شبکه صرافی مجاز داریم و الان هم بیکار نخواند بود و در سامانه نیما که تعریف کرده ایم و قرار است ارز حاصل از صادرات غیر نفتی پتروشیمی ها و فولادی ها عرضه شود و در اختیار قرار بگیرد، اجازه داده ایم که در آن شبکه هر صرافی مجاز بیاید و بخرد و بفروشد اما به دستور و تقاضای بانک عامل.
وی با تاکید بر اینکه باید کنترل ها و مراقبت های لازم صورت بگیرد تا ارز کشور مورد دلال بازی نشود، گفت: باید اگر صرافی غیر مجازی فعالیت می کند، حتما بسته شود و متاسفانه شاید نسبت به رعایت این مقررات اهمالی شده است ولی مسئله ارز چند وجهی و پیچیده است و فقط یک مسئله اقتصادی نیست که بانک مرکزی بتواند بطور کامل مدیریت کند.
کریمی از قاچاق به عنوان یکی از مشکلات نام برد و اظهار داشت: وقتی هنوز بالای 12,5 میلیارد دلار قاچاق داریم، همین یعنی تامین بخشی از ارز کشور از مسیر قاچاق انجام می شود و ارز تامین می شود بنابراین باید مجموعه سیاست هایی در کشور بصورت پیوسته و در حوزه اقتصاد کلان و در سایر حوزه ها اعمال شود که بتوان مدیریت کرد.
به نوشته تسنیم، وی خاطرنشان شد: الان با سیاست جدیدی که داریم و بخش نامه ای که شده که باید همه واردات کشور از مسیر ثبت سفارش و نظام بانکی انجام شود و امیدواریم تا حدود زیادی قاچاق مدیریت شود و کاهش پیدا کند.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *