RSS
امروز پنج شنبه ، ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

خانه گران می‌شود؟

تحلیل بازار مسکن در سال‌۹۷

۱۲:۱۲ - ۱۳۹۷/۱/۹کد خبر: 238780
ایستانیوز:یک کارشناس مسکن گفت: می‌توان انتظار داشت که رشد قیمت مسکن در سال ۹۷ بیش از تورم عمومی باشد، اما جهش قیمت بعید خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازاراهی مالی(ایستانیوز)، مهدی سلطان محمدی با اشاره به این ‌که رکود قبلی بسیار طولانی شده بود،تصریح کرد: در چرخه های قبلی مسکن معمولا دوره های رکود دو یا سه سال به طول می کشید اما رکود اخیر به چهار سال رسید و بخش مسکن و صنایع وابسته را با بحران جدی روبه رو کرد.
 
او با اشاره به این‌که نرخ بالای بهره بانکی در دو سه سال گذشته و مشکلات سیستم بانکی موجب کاهش سرمایه گذاری در همه بخش های اقتصادی به خصوص بخش مسکن شده بود اضافه کرد: به تدریج با بهبود درآمدهای نفتی از دو سال گذشته وضعیت عمومی اقتصاد کشور رو به بهبود رفت ولی رشد بخش مسکن تا زمستان سال 95 همچنان منفی باقی ماند.
 
این کارشناس مسکن با بیان این‌که میزان پروانه های صادره در طول سال 94 و 95 به پایین ترین حد خود در یک دهه گذشته رسیده بود اظهار کرد:  انتظار بر این بود که رونق آرام آرام به بازار مسکن برگردد و با اولین علایم تغییر روند که در پایان سال 95 ظاهر شد، به تدریج در طول یک سال گذشته شاهد حرکت بازار مسکن و خروج آن از رکود بودیم و این روند به تدریج شتاب بیشتری پیدا کرد.
 
او کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد را یکی از دلایل رونق محسوس بازار مسکن در نیمه دوم سال 96 دانست و خاطر‌نشان کرد: از  شهریور ماه با کاهش نرخ سود بانکی فضا برای حرکت مجدد مسکن فراهم شد و رشد قیمت مسکن  به تدریج از نرخ تورم نیز پیشی گرفت. به طوری که در بهمن ماه در شهر تهران میزان حجم معاملات 7.16 درصد و قیمت ها 6.20 درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافت.
 
سلطان محمدی به تغییر سیاست بانک مرکزی و انتشار اوراق سپرده 20 درصدی و جذب بیش از 100 هزار میلیارد تومان ظرف مدت دو هفته اشاره کرد و گفت: با توجه به روند بازار از نیمه دوم سال، به نظر می‌رسید رونق بخش مسکن با شتاب بیشتری تداوم پیدا کند اما با سیاست انقباضی جدید بانک مرکزی انتظار می رود از شتاب رشد قیمت ها در این بخش کاسته شود.
 
این کارشناس مسکن درباره تاثیر نوسانات دلار بر بازار مسکن توضیح داد: معمولا رشد هیجانی قیمت ارزهای خارجی در کوتاه مدت اثر منفی بر بازار مسکن دارد، اما در میان مدت همبستگی مثبتی بین نرخ ارز و قیمت‌های مسکن وجود دارد به بیان دیگر در نتیجه تورم و کاهش ارزش پول ملی هم نرخ ارزهای خارجی و هم قیمت مسکن به صورت اسمی افزایش می یابند.
 
وی در پاسخ به این سوال که "در سال 97 شاهد رونق بازار مسکن خواهیم بود یا خیر" افزود: روند افزایش حجم معاملات و قیمت ها در سال جاری نشان از رونق نسبی بازار مسکن دارد و به نظر می رسد که این روند در سال 97 نیز تداوم داشته باشد.
 
به گزارش اقتصاد آنلاین ،این کارشناس مسکن درباره چشم‌انداز قیمت در سال 97 گفت: پیش بینی می‌شود اگر اتفاق غیر‌منتظره‌ای نیفتد در سال آتی نیز رشد قیمت مسکن از تورم پیشی بگیرد اما بعید به نظر می رسد که این افزایش همانند دوره‌های قبلی به صورت جهشی باشد.



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *