RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

سیدحسین سلیمی مطرح کرد

مسیر ناهموار جذب سرمایه خارجی در سال ۹۷

۱۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶کد خبر: 238611
ایستانیوز:سیدحسین سلیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران می‌گوید: روند ورود سرمایه‌گذاری خارجی به ایران در ۱۵ سال گذشته، تقریباً یک خط مستقیم بوده و گرچه پس از اجرایی شدن برجام دولت توانسته قدم‌های بلندی در این حوزه بردارد؛ اما فعلاً مواضع ضدبرجامی رئیس‌جمهور آمریکا، از جمله عواملی است که می‌تواند ورود سرمایه به ایران را تحت تأثیر قرار دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: در طول سالیان گذشته ما به دلایل مختلف اعم از پیچیدگی مقررات، نامساعد بودن محیط کسب‌وکار، بی‌ثباتی نرخ ارز و ... افزایش قابل‌توجهی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی نداشته‌ایم اما در پسابرجام امیدهای تازه‌ای برای افزایش ورود سرمایه به ایران ایجاد شد.
 
سید حسین سلیمی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران افزود: با اجرایی شدن برجام، دولت تمهیداتی  برای جذب سرمایه خارجی اندیشید و هم‌زمان بخش خصوصی نیز برای گرفتن مجوزهایی برای توسعه تولید دست‌به‌کار شد؛ اما با مواضع اخیر رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج از برجام، دورنمای ورود سرمایه به ایران دچار حاشیه شده است.
 
سلیمی با اشاره به اینکه فعلاً عمده سرمایه‌گذاران مشتاق به حضور در ایران منتظر هستند تا موضع‌گیری نهایی ترامپ در 11 می (22 اردیبهشت) مشخص شود، تصریح کرد: اگر آمریکا از برجام خارج شود، صرفاً به دلیل خروج این کشور مشکلی برای برجام و فرایند جذب سرمایه‌گذاری خارجی رخ نمی‌دهد اما چنانچه خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها تحت تأثیر قرار دهد، این احتمال وجود دارد که به‌واسطه ترس اروپایی‌ها از آمریکا، تمایل کمتری برای همکاری با ایران داشته باشند.
 
رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی ایران  اظهار کرد: کشورهای اروپایی مراودات بالایی با آمریکا دارند و آمریکا می‌تواند تحت پوشش جریمه همکاری با ایران، مبالغ هنگفتی از منابع این کشورها را ضبط کند ازاین‌رو شیطنت‌ها آمریکا عملاً می‌تواند کشورهای اروپایی را از همکاری با ایران باز دارد.
 
سلیمی بروز مشکلات در نقل‌وانتقال پول را نیز از دیگر تبعات بی‌سامانی برجام دانست و افزود: در پسابرجام حدود 23 میلیارد دلار مجوز برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی صادر شده که بخش از آنها هنوز اجرایی نشده است علاوه بر این پیش‌بینی می‌کردیم در سال 97 سرمایه‌های بیشتری نسبت به سال جاری جذب شود اما همه اینها منوط به این است که راه ورود سرمایه به ایران همچنان باز بماند.
 
نائب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران همچنین برخی مسائل داخلی مانند بی‌ثباتی در بازار ارز را از جمله عوامل تأثیرگذار بر روند جذب سرمایه‌گذاری خارجی عنوان کرد و افزود: در این شرایط با افزایش نرخ سود گواهی‌های سپرده بانکی به 20 درصد، بخش زیادی از سرمایه داخلی نیز به سمت سود بی‌ریسک بانکی متمایل شده و بخش تولید بیش‌ازپیش در استفاده از سرمایه‌های داخلی کشور ناکام مانده است.
 
سلیمی با اشاره به اینکه واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی به بخش خصوصی در دستور کار دولت قرار گرفته است، گفت: تشویق بخش خصوصی برای حضور چشمگیر در پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام می‌تواند در بدترین شرایط نیز منجر به سرمایه‌گذاری قابل توجه در کشور شود؛ چراکه اگر دولت موفق شود زمینه مساعد برای حضور بخش خصوصی در این طرح‌ها را فراهم کند، حداقل 4 تا 5 هزار طرح نیمه‌تمام از این رهگذر فعال می‌شود که گردش اقتصادی قابل‌توجهی به همراه خواهد داشت.
 
به گزارش اتاق ایران ،البته او تأکید می‌کند: برای تحقق این امر، دولت باید بهبود محیط کسب‌وکار و هر آنچه می‌تواند انگیزه سرمایه‌گذاری داخلی را افزایش دهد را تسریع کند.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *