RSS
امروز پنج شنبه ، ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

سخنگوی سازمان برنامه اعلام کرد:

جزئیات برنامه دولت برای ایجاد اشتغال در سال ۹۷

۱۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳کد خبر: 230600
ایستانیوز:سخنگوی سازمان برنامه از اعطای ۴۰ میلیون تومان وام با سود ۵ درصد برای نوسازی بافت های فرسوده، مسکن اجتماعی و مسکن روستایی در سال۹۷ خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم نرخ بیکاری به ۱۱.۲درصد برسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، امیر باقری در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت بودجه در کمیسیون تلفیق، گفت: از عصر دیروز بحث در مورد الحاقیه‌های بودجه سال ۹۷ کل کشور آغاز شده و تا هفته آینده ادامه می یابد، البته در مورد چند تبصره درآمدی شامل تبصره شماره ۴ که استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را دنبال می کند، تبصره شماره ۵ که انتشار اوراق و بازار بدهی، تبصره ۱۴ که بحث هدفمندی یارانه ها و تبصره ۱۸ که بحث اشتغال است، هنوز بحثی صورت نگرفته است.
 
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه افزود: نگاه دولت و مجلس ایجاد ثبات اقتصاد کلان و ایجاد فضا برای سرمایه گذاری در آینده است. این در حالی است که تبصره ۱۸ موضوع بسیار مهمی را در حوزه اشتغال پیگیری می کند.
 
وی با بیان اینکه اتفاقات در بازارهای خارجی شده، تمایل برای حضور در حوزه اشتغال بیشتر شده است و حدود ۸۴۰ هزار نفر سالانه از دانشگاهها فارغ التحصیل می شوند که ۶۸۰ هزار نفر آنها وارد بازار می شوند، پس با عرضه جدید نیروی کار فارغ التحصیلان مواجه هستیم.
 
باقری خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری اقتصادی ایران در تابستان ۹۶، معادل ۱۱.۷ درصد است و میزان عرضه جدید نیروی کار در تابستان سال جاری نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۱۴ هزار نفر بوده است و در حالیکه برای ۷۹۵ هزار نفر شغل ایجاد شده است که بر این اساس، در تابستان سال جاری از تعداد نرخ بیکاران کاسته شده است.
 
وی اظهار داشت: مجموعه اقدامات دولت در سال ۹۶ توانسته ۷۹۵ هزار شغل ایجاد کند و نرخ بیکاری را یک واحد درصد، کاهش دهد. متوسط نرخ بیکاری کشور در شش ماهه امسال ۱۲.۲ درصد بوده که نرخ بیکاری جوانان هم حدود ۲۰ درصد است و پیش بینی می شود که ۸۴۰ هزار نفر سال آینده وارد بازار کار شوند، پس کار عظیمی را در این بازار آغاز خواهیم کرد تا برای این عرضه های جدید نیروی کار، شغل ایجاد کنیم.
 
سخنگوی سازمان برنامه بودجه خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم ۹۸۰ شغل جدید ایجاد کنیم با ورودی ۷۴۰ هزار نفر، نرخ بیکاری ۱۱.۲ درصد خواهد بود. بر این اساس تبصره ۱۸ لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور طراحی شده است که بر مبنای آن، ماحصل برنامه های دولت در حوزه تولید و اشتغال محصول ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دو سال اخیر است.
 
باقری گفت: معادل ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال جمع در نظر گرفته شده برای اشتغال از منابع عمومی بودجه ۹۷ دولت است؛ بر این اساس آنچه که در تبصره ۱۸ نوشته شده است، به نحوی است که ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از منابع عمومی، ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی، ۳۵ هزار میلیارد تومان از شبکه بانکی و بازارهای مالی و ۶ هزار میلیارد تومان از الباقی منابع مالی قانون اشتغال روستایی و عشایری و ۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال حمایتی است که این ها منابعی است که برای تبصره ۱۸ در سال آینده قرار داده شده ولی باید توجه داشت که این منابع، به صورت اهرمی وارد اقتصاد شده و نقش آن می تواند کمک به آموزش، یارانه دستمزد یا مواردی از این دست باشد.
 
باقری با بیان اینکه دولت در کنار فضای اشتغال در نظر گرفته شده در تبصره ۱۸ قصد دارد که چند محور دیگر را دنبال کند، گفت: بهبود حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری در راستای کاهش آلایندگی و بهینه سازی مصرف سوخت حائز اهمیت است و بنابراین محور اصلی ایجاد شغل، در حوزه حمل و نقل دیده شده و کنار آن، دولت این مساله را تدارک دیده که تامین مسکن در بافت روستایی، مسکن اجتماعی و بافت فرسوده طراحی شده است و بنابراین فضای تبصره ۱۸ ضمن اینکه به بحث اشتغال می پردازد، برخی از محورهای مهم مدنظر دولت را هم پوشش می دهد.
 
این مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه به دنبال ایجاد اشتغال برای یک میلیون و ۳۳ هزار نفر هستیم، گفت: در حوزه کشت گلخانه ای و ماهی در قفس، کار را پیش برده ایم؛ بر این اساس در حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، اشتغال خرد و حمایتی، صنایع کوچک و خوشه های صنعتی و طرح های نیمه تمام صنعتی رسته هایی است که برای ایجاد اشتغال استخراج شده و تسهیلات و منابع مالی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
 
وی گفت: ۷۰ هزار نفر ایجاد شغل از طریق کارورزی نیروی کار دانشگاهی صورت خواهد گرفت؛ به این معنا که شیوه کار هم مشخص شده و بر این اساس قرار است که ۱۰۰ هزار نفر از دانشگاهیان وارد طرح کارورزی شوند و پیش بینی هم می شود که ۷۰ درصد آنها یعنی ۷۰ هزار نفر، وارد فضای کار شوند.
 
به گفته باقری، در حوزه مسکن نیز اشتغال زایی پیش بینی شده است که برآورد ما این است که با ۲۰۰ هزار واحدی که قرار است در سال آینده ایجاد کنیم، به ۳۰۰ هزار شغل خواهیم رسید. بر این اساس در خصوص بافت های فرسوده که مشکل اساسی برای کشور است، دولت تصمیم گرفته است که ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده ساخته شود که در استانهای مختلف نیز پروژه اجرایی خواهد شد.
 
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه گفت: منابع مالی که بافت های فرسوده نیاز دارد، ۶۸۰۰ میلیارد تومان پول مورد نیاز است که ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن را دولت قرار خواهد داد و آن را اهرمی برای اعطای تسهیلات قرار خواهد داد.
 
وی اظهار داشت: نرخ سود تسهیلات ۵ درصد و مبلغ وام نیز ۴۰ میلیون تومان خواهد بود؛
 
ضمن اینکه جایگزینی ۱۵ هزار دستگاه تاکسی درون شهری و جایگزینی ۶۰ هزار تاکسی درون شهری تا سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.
 
باقری در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص بودجه عملیاتی گفت: از سال ۹۷ بودجه کشور عملیاتی خواهد بود و بر اساس عملکردی که تاکنون وجود داشته، تخصیص بودجه صورت گرفته و در سال آینده نیز این نظارت به این نحو ادامه خواهد یافت و نظارت به صورت مشخصی پیش خواهد رفت.
 
وی با بیان اینکه برنامه دولت شفاف سازی و انجام بودجه بر اساس عملکرد است که به نظر می رسد محصول خوبی حاصل شود؛ پس بر اساس عملکرد بودجه سال آینده را تخصیص خواهیم داد.
 
باقری در خصوص کسری بودجه نیز گفت: بودجه سال ۹۷ کل کشور با رویکردی متفاوت از سالهای قبل ایجاد شد و سازمان برنامه اصرار داشت که اعداد واقعی در بودجه وارد شود؛ پس بودجه سال ۹۷ در برآورد منابع و مصارف دقیق است و اینکه آیا قسمتی از منابع رخ می دهد یا خیر، برداشت این است که منابع تحقق می یابد.
 
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه در خصوص پروژه های نیمه تمام ملی و استانی گفت: منابع دولت به تنهایی قادر به اتمام این طرح ها نیست؛ پس در لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور روش مشارکت عمومی و خصوصی را پیشنهاد کرده است به این معنا که دولت طرح نیمه تمام یا جدید را با طراحی مدل مالی به بخش خصوصی عرضه می کند.
 
وی افزود: برای لایحه سال ۹۷ کل کشور سازمان برنامه ۱۴ هزار و ۵۰۰ طرح را ممیزی کرده است؛ یعنی این طرح ها امکان استفاده از مشارکت عمومی-خصوصی را دارند.یعنی این طرح ها باید به گونه ای باشند که با امتیازات دولتی، توجیه اقتصادی داشته باشد، از این ۱۴۵۰۰ طرح، ۲ هزار طرح ملی و ۱۲۵۰۰ طرح استانی است که یک تعدادی جدید و یک تعدادی از آنها نیمه کاره هستند.
 
باقری با بیان اینکه برآورد ما این است که منابع دولت، به علاوه صندوق توسعه ملی، بانکها و بخش خصوصی معادل ۶۸ هزار میلیارد تومان پول را برای طرح های نیمه تمام حاصل خواهد کرد، گفت: دولت برای طرح های نیمه تمام برنامه دقیق دارد. البته مساله دیگر قیمتگذاری محصول این طرح ها است؛ بنابراین قیمت خدمات یا محصول این طرح ها پس از دوره بهره برداری، قیمت دولتی نخواهد بود و اجازه داده خواهد شد که کالاها با نرخ آزاد و خارج از قیمتگذاری صورت گیرد.
 
وی افزود: بخش خصوصی می تواند طرح هایی در اختیار داشته باشد که منابع مالی آنها مشخص است؛ ضمن اینکه در متن تبصره ۱۹ لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور، گارانتی برای خرید تضمینی محصولات تولیدی طرح های نیمه تمام نیز صورت گیرد.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:اشتغال
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *