RSS
امروز پنج شنبه ، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

دستگاه‌ قضایی سرمایه مردم را از غیرمجازها پس بگیرد

۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۹/۱کد خبر: 224990
ایستانیوز:عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از دستگاه قضایی خواست تا سرمایه مردم را از غیرمجازها پس بگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، سید کاظم دلخوش با بیان اینکه هم اکنون هماهنگی خوبی میان سه قوه برای حل مشکلات سپرده گذاران موسسات مالی غیر مجاز وجود دارد از تلاش های بانک مرکزی در این راستا تقدیر کرد.
 
وی با اشاره به سابقه شکل‌گیری موسسات مالی غیرمجاز گفت: در گذشته بخشی از مردم به هشدارهایی که به طور پیاپی که از تریبون مجلس، بانک مرکزی و سایر دستگاه ها در خصوص عدم سپرده گذاری در موسسات غیرمجاز اعلام شد توجهی نکردند و با وعده چند درصد سود بیشتر فریب خوردند، به آنها اعتماد کردند و گرفتار شدند.
 
دلخوش ادامه داد: با توجه به قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی حق ندارد بدون مجوز بانک مرکزی اقدام به فعالیت پولی کند؛ بر این اساس خوشبختانه امروز بانک مرکزی با عنایت به این قانون و سایر اختیارات قانونی ضمن همکاری و هماهنگی با سایر دستگاه های مربوطه اقدامات مناسبی را در راستای ساماندهی موسسات غیرمجاز انجام داده و می دهد.
 
رییس کمیته بازرگانی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر وظیفه ماست که برای حل مشکلات سپرده گذاران اقدام کنیم. در همین راستا سران سه قوه وارد عمل شدند و هم اکنون هماهنگی خوبی به وجود آمده و مشکلات در حال رفع است.
 
وی افزود: در مجلس بیش از ۲۰ جلسه در کمیسیون اقتصادی و صحن علنی در این خصوص داشته ایم. بانک مرکزی هم بسیار خوب عمل کرده و با وجود محدویت ها و دغدغه هایی که داشته، صرفا" به منظور تسریع در حل مشکلات سپرده گذاران، در برخی موارد حتی فراتر از اختیارات خود اقدام کرده است. به عنوان مثال در حالی که تاکنون فرایند رسیدگی به املاک و دارایی های موسسه فرشتگان توسط قوه قضاییه به طور کامل انجام نشده، بانک مرکزی با هماهنگی کمیته منتخب سران سه قوه، نسبت به پرداخت مطالبات سپرده های تا ۲۰۰ میلیون تومان اقدام کرده است و به افرادی هم که بیش از این مبلغ سپرده داشته اند ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت می شود.
 
دلخوش در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرد: بحمدالله با اقدامات انجام شده بخش قابل توجهی از سپرده گذاران فرشتگان پوله ای خود را دریافت می کنند و مابقی سپرده مشتریانی که بالای ۲۰۰ میلیون تومان سپرده‌گذاری کرده‌اند پس از شناسایی اموال جدید پرداخت خواهد شد.
 
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی افزود: در همین ارتباط از قوه قضاییه که بر اساس قانون موظف به ارزیابی و تعیین تکلیف دارایی های موسسه فرشتگان است؛ درخواست می کنم که این کار را با سرعت بیشتری انجام دهد. در خصوص سایر موسسات هم آنگونه که اطلاع دارم جلسات نمایندگان سران سه قوه به صورت منظم برگزار می‌شود و تصمیمات خوبی اتخاذ شده که انشاءالله راهگشا خواهد بود.
 
دلخوش ادامه داد: من از سال ۱۳۸۲ که در مجلس حضور داشته ام به انحای مختلف هشدارها و نگرانی های خود در خصوص وضعیت شبکه بانکی کشور و موسسات غیر مجاز را اعلام کرده ام؛ بانک مرکزی باید از همان زمان با جدیت بیشتری وارد عمل می شد و وظایف خود را انجام می داد. خوشبختانه در حال حاضر بانک مرکزی به خوبی وارد عمل شده و اقدامات ارزنده ای در این خصوص انجام داده که قابل تقدیر است و باید تداوم و تسریع یابد.
 
وی افزود: باید توجه داشته باشیم که در دوره مدیریت فعلی بانک مرکزی فعالیت موسسات مالی غیرمجاز گسترش نیافته اند و بانک مرکزی تلاش کرده بحران این موسسات را با کمترین آسیب مدیریت و حل کند. مجلس هم هر اقدامی که لازم باشد انجام می دهد تا ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی به خوبی انجام شود. به نظر من استقلال بانک مرکزی هم می تواند در این مسیر تاثیرگذار باشد و کمک بیشتری به کنترل اوضاع پولی کشور کند.
 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بروز این اتفاقات در حوزه پولی نشان می دهد که حضور افرادی که تجربه، تخصص و صلاحیت لازم در امور بانکی ندارند در راس بانک ها و موسسات مالی و اعتباری تا چه اندازه خطرآفرین است. چرا که اینگونه افراد فرصت طلب صرفا به دنبال منافع خود هستند و در این راه به هیچ کس اعم از ملت و دولت رحم نمی کنند. لذا بانک مرکزی نباید اجازه ورود این افراد به سیستم پولی و بانکی کشور را بدهد. در مورد کسانی هم که به عنوان موسس، مدیرعامل و عضو هیات مدیره یک موسسه اعتباری یا بانک تخلف کرده اند، دستگاه قضایی باید اشد مجازات را در نظر بگیرد و اموال مردم را از آنها پس بگیرد و انشاالله چنین برخوردهایی موجب خواهد شد که دیگر شاهد چنین وقایعی نباشیم.
 
رییس کمیته بازرگانی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: افراد اخلال گر کسانی هستند که ریگی به کفش دارند و می‌خواهند از آشفتگی اوضاع سوءاستفاده کنند. این افراد قطعا" توسط دستگاه های نظارتی کنترل و شناسایی می شوند و مردم هم اعتنایی به آنها نمی کنند چرا که هرچه التهاب و تشنج بیشتر شود مسلما" روند رسیدگی به امور دچار تاخیر می شود. لذا به سپرده گذاران موسسات غیرمجاز توصیه می کنم که صبور باشند و با سعه صدر به مسیولین اجازه بدهند که روال رسیدگی و تعیین تکلیف سپرده ها را انجام بدهند.
 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی گفتگوی خود به بانک مرکزی پیشنهاد داد در خصوص موسسات بلاتکلیفی که از لحاظ نسبت دارایی ها و بدهی ها شرایط مناسبی دارند و می توانند به طور مستقل فعالیت کنند، سریعتر اقدام کند و با بررسی وضعیت آنها و ارایه مجوز، تکلیف سپرده گذران را مشخص کند و چتر نظارتی خود را افزایش دهد.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *