RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

طلا بازهم گران شد

تزریق ۲۰۳ همتی پول به بانک ها

سه خبر خوب برای تولید کنندگان

تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها

اولین جلسه شورایعالی بیمه در سال ۱۴۰۳ برگزار شد

یارانه دهک های چهارم تا نهم واریز شد

چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی تکذیب شد

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» به شبکه بانکی ابلاغ شد

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

دلایل سپرده‌گذاری صندوق‌ها در بانک‌ها

۱۵:۳۸ - ۱۳۹۶/۷/۳کد خبر: 213407
ایستانیوز:یک کارشناس بانکی خارج کردن تدریجی منابع صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت از بانک‌ها، فروش اوراق مالی بانک‌ها به صندوق‌ها و اولویت صندوق‌های با درآمد ثابت در خرید عرضه‌های اوراق مالی را سه راهکار بازگرداندن وضعیت این صندوق‌ها به ریل قانون عنوان کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، سید بهاء الدین حسینی هاشمی با بیان اینکه دو دلیل باعث سپرده‌گذاری صندوق‌های با درآمد ثابت در بانک‌ها شد، اظهارداشت: دلیل اول نرخ پایین بازدهی در بازار سرمایه و عامل دوم نرخ بالای سود سپرده‌گذاری در بانک‌ها بود.
وی افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری بزرگ اغلب با حمایت بانک‌ها تاسیس شدند و منابع صندوق‌ها هم به این بانک‌ها منتقل شد. این حرکت نقدینگی از بازار سرمایه به بازار پول، موجب شکل‌گیری رکودی طولانی در بازار سرمایه شد.
این کارشناس بانکی با این صندوق‌های سرمایه جزء نهادهای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه هستند، گفت: صندوق‌ها از طریق کارگزاری‌ها منابع را به سمت پروژه‌های بانک‌ها سوق دادند. 
وی ادامه داد: صندوق‌های تامین سرمایه و صندوق‌های با درآمد ثابت با توجه به پتانسیلی که دارند، می‌توانند حالت تعادل بازار بین بانکی و نرخ‌های سود را از تعادل خارج کنند.
حسینی هاشمی با بیان اینکه اقتصاد باید یک قطب‌نما داشته باشد و وضعیت بازارها را رصد کند، تصریح کرد: اما هم‌اکنون اینکه از یک طرف یک بازار سرمایه با کاهش بازدهی و رکود مواجه است و سهامداران  بورسی متضرر می‌شوند و از طرف دیگر پول‌ها به سمت بانک‌های خصوصی منتقل شود.
وی ادامه داد: البته بانک‌ها هم سال‌ها با تحریم مواجه بودند و معوقات زیادی دارند و آنها هم با شکلات متعددی دست به گریبان هستند.
این کارشناس بانکی با بیان اینکه در دستورالعملی که برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت تدوین شده، میزان سپرده‌گذاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها کاملا تعیین شده است، گفت: حداقل 70 درصد از منابع صندوق با درآمد ثابت باید اوراق مالی باشد زیرا هدف از تاسیس این صندوق‌ها خرید و فروش اوراق مالی بود نه تامین نقدینگی برای بانک‌ها.
وی ادامه داد: اما در حال حاضر 70 درصد از پولی را که صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت از مردم گرفته‌اند در بانک‌ها سپرده‌‌گذاری کرده‌اند و سود اخذ شده از بانک را به سرمایه‌گذاران خود می‌دهند که یک عملیات بانکی است. 
حسینی هاشمی درخصوص چگونگی بازگرداندن منابع صندوق‌های سرمایه‌گذاری از بانک‌ها به بازار سرمایه، گفت: منابع مالی که این صندوق‌ها در بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده‌اند، رقم بالایی است (حدود 95 هزار میلیارد تومان) که در صورت تبدیل این سپرده‌ها به دیگر دارایی‌ها، مجموعه سیستم بانکی متضرر نمی‌شود چون سپرده‌ها از شکل سپرده‌های بلند مدت به سپرده‌های جاری تغییر می‌کند.
وی افزود: اما در چارچوب یک بانک پذیرنده چند هزار میلیارد تومان سپرده این صندوق‌ها، بانک قطعا با کاهش منابع مالی مواجه خواهد شد زیرا بخش قابل توجهی از پول آزاد شده از بانک دوباره به همان بانک بازنمی‌گردد.
این کارشناس بانکی گفت: اگر صندوق‌ها ملزم شوند در مدت کوتاهی این پول‌ها را از بانک‌ها بردارند، بانک‌های پذیرنده با بحران مواجه می‌شوند. بنابراین یکباره نمی‌توان این کار را انجام داد اما قطعا باید به سمت اصلاح رفت.
وی با اشاره به سه راهکار موجود برای تغییر ترکیب دارایی‌های صندوق‌های با درآمد ثابت، اظهارداشت: اول اینکه اجازه داده شود در یک فرایند تدریجی سپرده‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت را آزاد کند و راه حل دوم فروش بخشی از اوراق مالی بانک به صندوق‌ است.
حسینی هاشمی افزود: همچنین در عرضه‌های اوراق‌ مالی از جمله اوراق بدهی، صندوق‌های با درآمد ثابت در اولویت خرید این اوراق قرار گیرند تا به تدریج سهم اوراق مالی به نسبت حداقل 70 درصد از کل دارایی‌ها برسد.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *