RSS
امروز جمعه ، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

چرا به سامانه صراف الکترونیک نیاز داریم؟

۱۱:۶ - ۱۳۹۶/۷/۳کد خبر: 213374
ایستانیوز:سامانه صرافصراف الکترونیک، یکی ازخدمات ارزش افزوده دستگاه خوددریافت-خودپرداز یا Cash Recycler است که می تواند با شناسایی بارکد گذرنامه گردشگران خارجی به ایران خدمات تبدیل ارزهای خارجی به ریال و برعکس را انجام داده و با محاسبه قیمت روز ارز به آنها به وجه نقد یا کارت نقدی ارائه کند. خدمات سامانه صراف تنها مختص شهروندان خارجی نیست بلکه شهروندان و مشتریان ایرانی نیز می توانند با کمک کارتهای بانکی خود، ریال خود را به ارز تبدیل کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، بسیاری از مکان‌های گردشگری و مراکز تجاری و تفریحی در کشومان، فاقد صرافی و ارائه خدمات تبدیل ارز هستند و این مسئله باعث می‌شود گردشگران خارجی نتوانند به ‌راحتی ارز خود را به ریال تبدیل کنند و به همین دلیل زیر ساخت های لازم جهت تبدیل و ارائه ارز به گردشگران خارجی در تمام نقاط کشور مهیا نیست و با توجه به این موارد یکی از سرویس‌های موردنیاز صنعت بانکی کشور، سرویس تبدیل ارز یا صراف خودکار است.
 
با توجه به اینکه صرافی‌ها فقط ساعات خاصی از روز فعالیت می‌کنند درصورتی‌که پروازهای بین‌المللی خروجی و ورودی کشور تقریباً ۲۴ساعته است و از طرف دیگر با افزایش نرخ ورود گردشگر به کشور که تقریباً به ۵میلیون نفر در سال رسیده است، نیاز به تبدیل ارز یک نیاز ۲۴ساعته است. با ارائه دستگاه صراف الکترونیکی ایران ارقام، بانک‌ها می‌توانند این خدمت را به‌صورت ۲۴ساعته و در ۷روز هفته به مشتریان خود ارائه دهند.
 
این دستگاه علاوه بر ارائه خدمات الکترونیکی صرافی، تمام خدمات بانکی قابل‌ارائه روی دستگاه‌های خودپرداز را نیز ارائه می‌کند. به بیان ساده‌تر در واقع دستگاه صراف الکترونیکی ایران ارقام یک دستگاه خودپرداز است که خدمت صراف الکترونیکی در قالب یک خدمت ارزش‌افزوده روی آن ارائه شده است.
 
خدمات صرافی بدون کارت بانکی
این دستگاه احتیاج به استفاده از کارت‌بانکی ندارد و می‌تواند خدمات صرافی را بدون کارت‌ بانکی ارائه کند. مسافران می‌توانند زبان مورد نظر خود را انتخاب کنند. سپس قیمت ارز از سامانه‌های استعلام قیمت ارز به‌ویژه سامانه بانک مرکزی استعلام شده و به مشتری نشان داده می‌شود. مشتری در صورت تمایل به تبدیل ارز، می‌تواند ارز را در داخل دستگاه قرار داده و معادل ریالی آن را دریافت کند.
 
شناسایی ارزهای تقلبی
این دستگاه با شش متد امنیتی ازجمله ضخامت، رنگ و … ارز را بررسی می‌کند تا از تقلبی نبودن آن مطمئن شود. دقت دستگاه صراف الکترونیکی ایران ارقام در شناسایی ارزهای تقلبی ۹۹.۹۹است. حتی این دستگاه ارزهایی که برخی از فاکتورهای امنیتی آن مثلاً به خاطر شستشو از بین رفته است را تشخیص داده و به کاربر بازمی‌گرداند
 
فرایند احراز هویت بدون کارت بانکی
فرآیند احراز هویت در این دستگاه برای خدمات بدون کارت‌بانکی، از طریق اسکن بارکد گذرنامه و یا کارت ملی انجام می‌شود و شماره پاسپورت یا کد ملی در سامانه ثبت می‌شود. شماره پاسپورت مذکور به همراه شماره‌سریال ارز دریافتی به همراه اطلاعات تراکنش انجام شده، قابل‌پیگیری و رهگیری است .
 
سقف تبدیل ارز
این سامانه قابلیت آن را دارد که با توجه به درخواست بانک‌ها، برای میزان تبدیل ارز در هر تراکنش و یا در بازه‌های زمانی مورد انتظار برای هر شخص (به‌عنوان نمونه روزانه) محدوده‌های مجازی را تعیین کند. در حال حاضر دستگاه به‌طور پیش‌فرض مطابق با الزامات بانک مرکزی تنظیم شده است.
 
دستگاه صراف الکترونیکی ایران ارقام در حال حاضر قابلیت پشتیبانی از ریال، دلار، یورو، درهم و لیر را دارد و ایرانیانی که قصد مسافرت به خارج از کشور را دارند نیز می‌توانند از طریق کارت‌های شتابی و انتخاب نوع ارز، پس از کسر مبلغ ریالی از حسابشان، معادل آن ارز مورد نظر را دریافت کنند.
مراکز هدفی که به سامانه صراف الکترونیک نیاز دارند:
•شعب ارزی بانک های کشور
•مراکز گردشکری و هتل ها
•فرودگاه و پایانه های مسافربری
•مراکز و مناطق آزاد تجاری 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *