RSS
امروز سه شنبه ، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

سیگنال دلار نهفته به بازار سکه

گزارش عجیب رییس سازمان برنامه درباره نرخ تورم

یک فوریت طرح برخی از احکام مالیاتی بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد

شرط تایید صلاحیت مدیران عامل شرکت های بیمه

مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی

مشکل نقدینگی در بانک‌ها جدی است

۱۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۶/۵کد خبر: 209369
ایستانیوز:مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی بانک‌ها با مشکل نقدینگی روبرو هستند، گفت: نمی‌توان به صورت دستوری سیستم بانکی را مجاب به کاهش نرخ سود کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)؛ کامران ندری، مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ، پایین آمدن نرخ سود سپرده را با کاهش نرخ سود تسهیلات مرتبط دانست و افزود: البته با همین نرخ سود فعلی هم تعداد زیادی از مردم شرایط دریافت تسهیلات را ندارند و باید دید که با چه تمهیداتی قرار است نرخ سودها کاهش یابد.
 
وی تاکید کرد: مادامی که مشکل نقدینگی بانک‌ها را حل نکنیم، نمی‌توان انتظار داشت که بانک‌ها نرخ سود سپرده‌های خود را به راحتی کاهش دهند. البته بانک مرکزی اضافه برداشت بانک ها را تبدیل به خط ارتباطی کرده و امکان استفاده از منابع بانک مرکزی را برای بانک ها فراهم آورده است. این روش یکی از راه های موثر برای پایین آوردن نرخ سود سپرده بانک ها محسوب می شود؛ زمانی که بانک‌ها بتوانند از منابع بانک مرکزی برای تامین کسری نقدینگی خود استفاده کنند، دیگر نیازی ندارند، برای جذب سپرده با یکدیگر رقابت کنند و نرخ سود سپرده خود را دائما بالا ببرند؛ البته همه این‌ها منوط به این است که بانک مرکزی تا چه اندازه به بانک‌ها اجازه برداشت از منابع خود را بدهد.
 
ندری در ادامه خروج سپرده ها از بانک‌ها را عامل رشد پایه پولی و به تبعیت از آن رشد نقدینگی دانست و اظهار کرد: رشد نرخ پایه پولی با کمی تاخیر باعث رشد تورمی نیز می‌شود.
 
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه پایین آمدن نرخ سود در اقتصاد باعث افزایش تقاضا خواهد شد. در صورتی که تولیدکنندگان مازاد ظرفیت داشته باشند، میزان تولید آن‌ها مثبت خواهد بود، اما اگر مازاد ظرفیت تولیدی در بنگاه ها وجود نداشته باشد پایین آمدن نرخ سود تسهیلات صرفا باعث افزایش تقاضا و در نهایت باعث ایجاد تورم و بالا رفتن قیمت‌ها می‌شود.
 
مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با بیان اینکه پایین آمدن نرخ سود سپرده باعث افزایش سرعت گردش پول می‌شود، خاطر نشان کرد: در آن صورت مردم موجودی خود را از حساب‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت خارج و به حساب‌های کوتاه مدت منتقل خواند کرد؛ و در نتیجه با توجه به بالا رفتن سرعت گردش پول با کمی تاخیر آثار تورمی را در کشور شاهد خواهیم بود.
 
به گزاش اقتصاد آنلاین ،ندری در پایان با اشاره به پایین بودن میزان شفافیت در سیستم بانکی افزود: اگر برای کمبود نقدینگی بانک‌ها تلاشی صورت نگیرد در صورت پایین آمدن نرخ سود سپرده بانک‌ها، ممکن است باز هم از میزان شفافیت بانک‌ها کاسته شود و شاهد یک بازار غیر رسمی برای آن‌هایی که سپرده‌های بیشتری در بانک‌ها دارند و سود بیشتری هم دریافت می‌کنند باشیم.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *