RSS
امروز سه شنبه ، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

سیگنال دلار نهفته به بازار سکه

گزارش خرده‌فروشی بانک مرکزی از اقلام اساسی

صدرنشینان تورم در گروه‌های خوراکی

۱۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۵/۲۵کد خبر: 207518
ایستانیوز:بانک مرکزی گزارش جدید خود از متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۲۰ مرداد را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، نتایج به دست آمده از گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد در میان 11 گروه غذایی «لبنیات»، «تخم‌مرغ»، «برنج»، «حبوب»، «میوه‌های تازه»، «سبزی‌های تازه»، «گوشت قرمز»، «گوشت‌مرغ»، «قند و شکر»، «چای» و «روغن‌نباتی» متوسط قیمت شش گروه غذایی افزایش، 2 گروه غذایی کاهش و سه گروه غذایی نیز بدون تغییر بوده است.براساس آخرین گزارش بانک مرکزی، از میان شش گروه که تورم مثبت هفتگی را ثبت کرده‌اند، تنها دو گروه تخم‌مرغ و گوشت مرغ تورم بالای یک درصد را ثبت کرده اند. بر این اساس، تخم‌مرغ با 2/ 3 درصد و گوشت مرغ با 1/ 1 درصد تورم رو به رو بوده است. گروه لبنیات و روغن‌نباتی با تورم هفتگی 5/ 0 درصد و گروه حبوب و چای تورم 1/ 0 درصد را ثبت کرده‌اند. در هفته منتهی به 20 مرداد ماه، دو گروه میوه‌های تازه و سبزی‌های تازه تورم منفی داشته‌اند. در هفته مورد بررسی، گروه میوه‌های تازه تورم منفی 6/ 4 درصد و گروه سبزی‌های تازه تورم منفی 7/ 4 درصد را ثبت کرده‌اند. علاوه‌بر این، قیمت سه گروه قند و شکر، گوشت قرمز و برنج نیز بدون تغییر بوده‌اند. در گروه برنج تمام اقلام زیرگروه آن بدون تغییر قیمتی بوده‌اند. به این ترتیب، قیمت هر کیلو برنج وارداتی غیرتایلندی 5 هزار و 420 تومان، قیمت هر کیلو برنج داخله درجه یک 12 هزار و 680 تومان و همچنین هر کیلو برنج داخله درجه دو به قیمت متوسط 9 هزار و 700 تومان بوده است. براساس این گزارش، در گروه قند و شکر نیز هر کیلو قند در سطح شهر تهران به قیمت متوسط 3980 تومان رسید و هر کیلو شکر نیز به قیمت 3500 تومان مبادله شده است که در مجموع تغییر قیمتی نسبت به هفته گذشته نداشته است.
 
مرغ و تخم‌مرغ در صدر تورم ماهانه
گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی مواد خوراکی در یک ماه منتهی به 20 مردادماه بیانگر این است که در میان 11 گروه غذایی، 6 گروه تورم مثبت و 5 گروه مواد غذایی تورم منفی ثبت کرده‌اند. در میان گروه‌های با تورم مثبت، تنها سه گروه تخم‌مرغ، گوشت مرغ و روغن‌نباتی تورم ماهانه بالای یک درصد داشته‌اند. بر این اساس، گروه تخم‌مرغ با تورم 4/ 30درصد بیشترین تورم ماهانه را ثبت کرده است. همچنین گروه گوشت مرغ تورم 4/ 4 درصد و گروه روغن‌نباتی یک درصد مثبت بوده است. به این ترتیب، هر کیلو گوشت مرغ در سطح شهر تهران به قیمت متوسط 8270 تومان به فروش رسیده است. همچنین در گروه روغن‌نباتی، هر حلب 5 کیلویی روغن‌نباتی جامد، به قیمت متوسط 24 هزار و 250 تومان و هر لیتر روغن‌نباتی مایع به قیمت 5 هزار و 520 تومان رسیده است که به ترتیب تورم ماهانه 4/ 2 درصد و 1/ 0 درصد را ثبت کرده‌اند که در مجموع رشد یک درصدی در گروه روغن‌نباتی ایجاد کرده است. در آخرین گزارش خرده‌فروشی منتشر شده، 5 گروه تورم منفی ماهانه داشته‌اند. به این ترتیب گروه میوه‌های تازه با رشد منفی 9/ 6 درصدی بیشترین کاهش قیمت را در یک ماه منتهی به 20 مردادماه ثبت کرده است. در این گروه، تنها گیلاس با افزایش متوسط قیمت رو‌به‌رو بوده و هر کیلو گیلاس به قیمت 12 هزار و 670 تومان به فروش رسید که به نسبت ماه قبل، 5/ 23 درصد رشد داشته است. سایر اقلام این گروه نیز تورم منفی 9/ 3 درصد تا منفی 18 درصد داشته‌اند. براساس این گزارش هر کیلو انگور به قیمت متوسط 6 هزار و 250 تومان عرضه شد که به نسبت مدت مشابه ماه قبل 18 درصد کاهش قیمت داشته است. همچنین، هر کیلو خربزه 2هزار و 500 تومان به فروش رسیده که به نسبت ماه قبل 4/ 11 درصد از قیمتش را از دست داده است. آخرین گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد گروه سبزی‌های تازه تورم ماهانه منفی 6 درصد و گروه گوشت قرمز تورم منفی 2/ 1 درصد داشته‌اند و دو گروه حبوب و قند و شکر نیز تورم منفی 4/ 0 درصدی را ثبت کرده‌اند. براساس این گزارش، از میان اقلام گروه حبوب، تنها عدس 3/ 0 درصد رشد قیمتی داشته است و قیمت لوبیا چیتی و لوبیا سفید بدون تغییر بوده است. سایر اقلام این گروه نیز تورم منفی 3/ 0 درصد تا منفی 4/ 1 درصد داشته‌اند که برآیند آنها در مجموع تورم منفی 4/ 0 درصدی را برای این گروه ایجاد کرده است.
 
4 گروه پرتورم سالانه
گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی مواد غذایی نشان می‌دهد در یک‌سال منتهی به 20 مرداد ماه، متوسط قیمت یک گروه غذایی کاهش و سایر 10 گروه غذایی افزایش یافته است. براساس این گزارش، تورم نقطه‌به‌نقطه 4 گروه «سبزی‌های تازه»، «تخم‌مرغ»، «چای» و «گوشت قرمز» بیش از 20 درصد بوده است. در میان این گروه‌ها با تورم مثبت، گروه سبزی‌های تازه با 7/ 36 درصد بیشترین تورم نقطه‌به‌نقطه را ثبت کرده است. در این اقلام این گروه، پیاز همچنان بیشترین تورم را داراست. در این گزارش، هر کیلو پیاز به قیمت متوسط 3 هزار و 260 تومان رسیده است که تورم نقطه‌به‌نقطه 1/ 106 درصدی را ثبت کرده است. البته نگاهی به تغییرات قیمتی هفتگی و ماهانه پیاز نشان می‌دهد به شدت از رشد قیمتی آن کاسته شده است؛ به‌طوری‌که در هفته منتهی به 20 مرداد، متوسط تغییرات آن منفی 1/ 19 درصد و تورم ماهانه آن منفی 2/ 14 درصد گزارش شده است. در صورت تداوم این روند، به‌نظر می‌رسد از رشد نقطه‌به‌نقطه پیاز در هفته‌های آتی کاسته خواهد شد. سایر اقلام گروه سبزی‌های تازه به جز خیار تورم سالانه مثبت داشته‌اند. براساس گزارش منتشر شده، هر کیلو خیار به قیمت متوسط 2500 تومان رسیده که به نسبت مدت مشابه سال گذشته 9/ 3 درصد کاهش داشته است. در گزارش منتشر شده در هفته منتهی به 20 مرداد ماه، تخم‌مرغ تورم نقطه‌به‌نقطه 6/ 29 درصدی داشته است. بررسی آمارهای هفته‌های قبل نشان می‌دهد از رشد تورم نقطه‌به‌نقطه این کالای ضروری کاسته شده است؛ به‌طوری‌که تا پایان تیرماه، تورم سالانه 5/ 31 درصد بوده که در هفته‌های بعد با کاهش مواجه شده و در نهایت به 6/ 29 درصد تا پایان 20 مردادماه رسیده است. همچنین در هفته مورد بررسی، سومین گروه با تورم بالای 20 درصد، گروه چای بوده است. براساس این گزارش هر بسته چای خارجی به قیمت 23 هزار و 400 تومان در سطح شهر تهران به فروش رسیده است که تورم نقطه‌به‌نقطه 24 درصدی داشته است. در گروه گوشت قرمز نیز هر کیلو گوشت گوسفند با استخوان، به قیمت 44 هزار و 700 تومان رسیده که اگرچه به نسبت هفته قبل تغییر قیمتی نداشته است، اما تورم نقطه‌به‌نقطه آن به 3/ 28 درصد رسیده است. همچنین هر کیلو گوشت گاو و گوساله بی استخوان به قیمت متوسط 37 هزار و 900 تومان رسید که تورم سالانه 5/ 9 درصد را ثبت کرده و در مجموع تورم 3/ 20 درصدی را برای گروه گوشت قرمز در پی داشته است.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *