RSS
امروز سه شنبه ، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

سیگنال دلار نهفته به بازار سکه

گزارش عجیب رییس سازمان برنامه درباره نرخ تورم

یک فوریت طرح برخی از احکام مالیاتی بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد

شرط تایید صلاحیت مدیران عامل شرکت های بیمه

انجام مذاکرات جدید بانکی

ورود بانک‌های هلندی به ایران جدی شد

۱۷:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۳کد خبر: 189354
ایستانیوز:قائم مقام بانک مرکزی با اعلام ایجاد زمینه‌های اجرای استانداردهای جدید بین‌المللی بانکی در ایران گفت: بانک‌های هلندی از اولین بانک‌های متقاضی حضور در ایران هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، اکبر کمیجانی در دیدار با خانم سوسانا ترشتال؛ سفیر هلند و آقای اریک لیختاد؛ رایزن و معاون اقتصادی سفارت هلند در ایران، ضمن تاکید بر اهمیت اقدامات عملی متقابل برای برقراری روابط بانکی گفت: خوشبختانه پس از رفع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، در چندین مرحله هیئت‌های مختلفی از کشور هلند برای بررسی راهکارهای توسعه روابط اقتصادی به ایران سفر کرده‌اند و همچنین روسای بانک‌های‌ مرکزی دو کشور در اجلاس صندوق بین‌المللی پول مذاکراتی داشته‌اند و بر همین اساس نیز اقداماتی در قالب تفاهم‌نامه انجام شده است.
 
وی افزود: بنابراین دو کشور باید بیش از پیش برای بهره برداری از فرصتی که فراهم شده، در راستای تسریع روند بهبود و گسترش روابط اقتصادی مشترک اقدام کنند و شایسته نیست تنها به تبادل نظر و گسیل کردن هیئت‌های اقتصادی بسنده شود. ضمن آنکه لازم است با همفکری، خلا‌ءهای موجود را موشکافی و شناسایی کرده و با اقدامات عملی متقابل، برای رفع آنها تلاش شود.
 
قائم‌مقام بانک مرکزی با اشاره به تلاش‌های گسترده ایران برای برطرف کردن فاصله پیش آمده با استانداردهای جهانی به واسطه تحریم‌ها، تصریح کرد: پس از برجام در ایران تحولات با سرعت بسیار زیادی در حال رخ دادن است. از جمله این تحولات، اقدام برای تاسیس دو اداره تطبیق و مدیریت ریسک در بانک مرکزی است که برای رفع مشکلات نظام بانکی، همچون بهبود وضعیت سرمایه بانک‌ها، در حال انجام است. همچنین، با اقداماتی که در جریان است نسبت کفایت سرمایه بانک‌های دولتی ایران نیز به زودی به حد نصاب استانداردهای بازل یک خواهد رسید و اقداماتی نیز برای اجرای مقررات بازل دو و بازل سه تدابیر لازم اتخاذ شده است.
 
وی افزود: همچنین قوانین مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم در سال های گذشته تصویب و به اجرا درآمده‌اند. عنایت به الزامات FATF نیز در زمره اهم برنامه‌های دولت و بانک مرکزی قرار دارد.
 
این مقام مسئول در بانک مرکزی با اشاره به در اولویت بودن گسترش روابط بانکی و تجاری با اروپا پس از برجام، گفت: نمایندگان بانک‌های هلندی که پیش از این به ایران سفر کرده ‌بودند، با تردیدهایی همراه بودند که به نظر می‌آید در شرایطی که هیچگونه محدودیتی برای توسعه روابط بانکی با بانک‌های ایرانی وجود ندارد، لازم است دولت و مقامات اجرایی کشورها برای ترغیب بانک‌ها اقدامات لازم را انجام دهند. البته گفتنی است که برخی بانک‌های هلندی نیز موفق شده‌اند که روابط مناسبی را با ایران برقرار کنند و انتظار بر این است که در تقویت روابط بانکی، بانک مرکزی هلند حمایت بیشتری را در این موضوع انجام دهد.
 
وی افزود: رییس کل بانک مرکزی نیز در دیدار با رییس‌کل بانک مرکزی ایتالیا به توافق رسیدند که هیئت‌های متشکل از بانکداران ایرانی و ایتالیایی با یکدیگر دیدار کنند که نتیجه آن دیدار، تبدیل برخی بانک‌های ایتالیایی به شرکای تجاری و اقتصادی بانک مرکزی و شرکت ملی نفت بوده و هم‌اکنون نیز بخشی از تسویه بدهی‌های نفتی از طریق این بانک‌ها انجام می شود.
 
کمیجانی با تاکید بر اینکه گسترش مراودات بانکی لازمه توسعه مبادلات تجاری است، پیشنهاد کرد هیئت‌های بانکی و اقتصادی هلند برای دیدار با همتایان ایرانی خود و مذاکره برای گسترش روابط بانکی اقدام کنند.
 
وی افزود: هر ارتباط بانکی، روابط اقتصادی میان دو کشور را تقویت می‌کند و در شرایطی که حجم مبادلات تجاری ایران با کشور هلند هر روز در حال افزایش است، لازم است این مسئله مورد توجه طرفین قرار گیرد.
 
همچنین در این نشست،‌ خانم ترشتال، ضمن ابراز اشتیاق بانک‌های هلندی برای حضور در عرصه اقتصاد ایران، گفت: در ماه مارس گذشته بانک‌های هلندی برای همکاری‌ با بانک‌های ایران، بلافاصله پس از برجام اقدام کردند که علاقه آنها را برای ایجاد مراودات بانکی نشان می‌دهد. همچنین هلند آمادگی دارد که تجربیات خود را در مدیریت بحران که در طی بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ به دست آورده را به ایران انتقال دهد.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *