RSS
امروز پنج شنبه ، ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
آخرین اخبار

اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی

رمز موفقیت بیمه ما در ۱۴۰۲

چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

شاخص فلاکت رکورد ۱۰ ساله را شکست

بازی باخت- باخت سرخابی‌ها با بانک ها

ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی می آیند؟

استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی

مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط جدید ضامن وام ازدواج چیست؟

بیت کوین دو برابر طلا کمیاب می‌شود

برات الکترونیکی به زودی رونمایی می شود

فولاد در بن بست نیما

سیاست معیوب کنترل تورم

همسایه های بدهکار

ثبت نام سهامداران در «سجام» از ۴۶ میلیون نفر عبور کرد

۵ شرط اجرای حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد

رویداد عیدانه صنعت بیمه برگزار شد

سقف مهربانی در بانک ملی بلند است

سقف تراکنش خرید افزایش یافت؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه تمدید شد

طلا وارد کانال جدید شد

نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید، ویژه است

مدیرعامل ایران کیش:تحریم ها نخبه پروری درصنعت پرداخت راافزایش داد

رقابت pspها بر سر زیان بیشتر

۱۷:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۷کد خبر: 186380
ایستانیوز:مدیر عامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش گفت:"شاید شرکت های پرداخت نیز مثل بانک ها بر سر بیشتر ضرر کردن رقابت می کنند و این بسیار خطرناک است. باید بدانیم ما همه، بخش هایی از یک زنجیره هستیم و باید به کمک همدیگر کارراپیش ببریم."
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)، صادق فرامرزی مدیر عامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش در پنل تخصصی روند رقابتی در صنعت پرداخت، با اشاره به  برخی قوانین در بخش رگولاتوری کشور، گفت:پیش ازاینکه آفت شرکت های پرداخت الکترونیک را بررسی کنیم،بایدببینیم این آفت هاازکجا و چرا به وجود آمده است؟"
 
فرامرزی با اشاره به اینکه تصمیمات در حوزه رگولاتوری بایدبه موقع ودرزمان خودش صورت بگیرد افزود :در ابتدای پنل گفته شد شرکت های پرداخت از بانک ها جداشدند. شاید این موضوع به صورت انشاو قانون صورت گرفته باشد اما همه می دانیم که چنین چیزی در عمل رخ نداده است."
 
وی گفت : دستورالعملی نوشتند که نباید هر بانکی 20 یا 30 درصد در این شرکت ها (PSP )سهام داشته باشد ولی این اتفاق نیافتاد( حداقل در ارتباط با سهامداران قبلی چنین اتفاقی رخ نداده است ).بنابراین شرکت های پرداخت، کماکان زیر مجموعه بانک ها هستندواین به معنای آن است که همچنان‌بانک ها، برای شرکت های پرداخت، مدیر عامل و هیئت مدیره تعیین می کنند و همین بانک هامی توانند به راحتی و ظرف یک روز، تمام هیئت مدیره و مدیران این شرکت ها را تغییر دهند.لذابدیهی است که مدیران بخواهند در کوتاه مدت بالاترین بیلان را از لحاظ آماری به دست آورند.فارغ از آنکه این تصمیمات درکلان به سود صنعت هست یا خیر ."
 

 

*رگولاتورکیست ؟

مدیرعامل شرکت ایران کیش درباره چالش شرکت های پرداخت گفت:"درابتدای پنل عنوان شد که شرکت های پرداخت زیر مجموعه شاپرک هستند و شاپرک محل  قانونگذاری برای این شرکت هاست. البته تا مدت ها برای من نیز این موضوع فرض بود که شاپرک قانون گذار است. اما الان باید شفاف کرد که شاپرک قانون گذار نیست بلکه رگولاتورشرکت های پرداخت ، بانک مرکزی است و شاپرک به عنوان بازوی اجرایی بانک مرکزی عمل می کند و خوشبختانه این موضوع مورد تایید همه عزیزان نیز می باشد."

*ارزش ها ی پرداخت !

فرامرزی با انتقاد از روند موجود که ارزش های  شرکت های پرداخت را نیز تحت الشعاع قرارداده است  گفت :" دراین مدت ، تنها عواملی که برای این شرکت ها،تبدیل به ارزش شده است، سهم بازار، سهم تعداد تراکنش، تعدادpos های هر شرکت بوده است. به عبارتی برخی قوانین  کاری کرده است که همه ارزش ها ی psp  ها در کمیت خلاصه شود."

فرامرزی در ادامه به مشکلات شرکت های پرداخت در زمینه کارمزدها اشاره کرد و گفت:"در کنار این موضوع محصولی به نام کارمزد خلق شد تا از بانک گرفته شده و به psp  داده شود .psp  ها در این زمینه دچار چالش شدند. چون درظاهر، بانک، این کارمزد را به psp ها می دهد اما بانک ها عملا چنین نمی کنند. اغلب  psp  ها با بانک های خود برسر این پولی که به باید قانونا به psp ها داده شود ولی نمی شود! درگیرند. در کنار کارمزد چیزی به نام اجاره هم وجود داشت که جمع این دوزندگی بعضی از psp ها را می گرداند. اما اکنون در هر دومورد شرکت های پرداخت با مشکل روبه رو هستند "

فرامرزی گفت:"اتفاق بدتر درصنعت پرداخت  این است که تعداد تراکنش - با هر مقدار تراکنشی چه تراکنش 100 تومانی وچه 100 میلیون تومانی-ارزش شده است. متاسفانه اکنون این تصور غلط ایجاد شده که هر شرکتpsp  که تراکنش بیشتری ایجاد کند شرکت بهتری است و از این طریق می تواند پول بیشتری را هم به دست آورد ."

وی افزود:"این مسئله  باعث می شود  شرکت های پرداخت همه کار انجام دهند تا تراکنش ایجاد کنند. از آن سو ، پذیرنده ها نیز این موضوع را می دانند که مبلغی (کارمزد)که از  طریق این تراکنش هاوارد شرکت psp می شود تقریبا 50 درصد در آمد این شرکت هاست . این پول از جایی می آیدکه باید پذیرنده از طریق کارمزدآن را بدهد ولی پذیرنده  چون می داند که  شرکت psp  دنبال جذب تراکنش و همین طور جذب خود اوست، به شرکت های psp می گویدکه پول دهید تا از دستگاه pos  شرکت شما استفاده کنم  حتی اگر پذیرنده چنین چیزی نخواهد یکی از ما 12 شرکت پرداخت، این موضوع را به پذیرنده می گوییم .هرچند من به عنوان مدیرعامل متعهدم که چنین کاری نباید بشوداما،مدیر زیرمجموعه من و یا بازاریاب چنین مطلبی را به پذیرنده پیشنهاد می دهد ."

وی گفت :" طبیعی است که وقتی شما در محیطی نا مطلوب و رقابتی مشغول به کار هستید بخشی ازحقوق پرسنل خود را وابسته به در آمد شرکت می کنید. بازاریاب و پشتیبان هم که در کف بازار است می داند که اگر تراکنش pos های زیرمجموعه اش بیشتر شود بهتر پول می گیرد. پس به پذیرنده پیشنهاد مذکوررا می دهد و این آفت همین طور تداوم خواهد داشت  ."

*بانک قوی PSP قوی !

فرامرزی تاکید کرد: قضیه بانک ها و رابطه شان با psp ها باید مشخص شود. درحال حاضر طبیعی است که اگر بانک قدرتمند، پشتیبان یک psp شود و سهم بیشتری از psp  داشته باشد آن  psp  قدرتمندتر می شود."

مدیر عامل شرکت ایران کیش در این پنل تخصصی ادامه  داد:" نودو نه درصد فعالیت pos ها روی چهارعمل اصلی است.مگر psp وقتی با پذیرنده در ارتباط است چه چیزهای بیشتری به جز برخی مزیت هایی که در عمل، استفاده ابزاری برای پذیرنده  ندارد را می تواند ارائه دهد؟ مگر یک یا دو ثانیه افزایش سرعت تراکنش ، تاثیری دارد ؟  psp ها تنها می توانند بگویند من یک سرویس بهتری به پذیرنده میدهم و مثلا به جای دو ماه یکبار ، ماهی یکبار به پذیرنده سرویس خواهم داد یا سرعت تراکنش را یک ثانیه بهتر می کنم ."

وی گفت :" همان psp اگر از قدرت یا توان بیشتری برخوردارباشد حتی وام می فروشد . "

فرامرزی با بیان اینکه شرکت های psp  در بحث محصولات غیراز POS خوب کار میکنند و سود خوبی هم به دست میاورند گفت :اما هنوز گاو شیرده شرکت های psp  دستگاه های pos است و عمده در آمدها از این دستگاه ها و کارمزد آن به دست میاید. ولی این را بگویم که نمی توانم بپذیرم، نصب  2 میلیون pos  ظرف این دو سال اتفاق خوبی است چون تضمینی وجود ندارد که  POS ها در آینده، مانند امروز درآمد داشته باشند."

وی ادامه داد":اتفاق بدتراین است که چون بانک  بالاسری psp مقبولیت مدیرعامل شرکت را در تعداد pos هایی که با حسابهای آن بانک ربط دارد می سنجد.مدیرعامل و هیئت مدیره آن شرکت پرداخت همه کار می کنند برای اینکه تعداد pos های بیشتری داشته باشند ."

وی گفت :" به طور مثال استهلاک posآنها 5 ساله است که گهگاه در محاسبات ،8ساله اش هم می کنند ! در حالیکه طول عمر pos  از لحاظ تکنولوژیکی بسیارکوتاه مدت شده است.پذیرنده ها در 6 ماه گذشته به سمت pos های صفحه رنگی تاچ روی آوردند،یعنی پذیرنده ها  pos یک سال پیش را هم نمیخواهند امااستهلاک  POSها 5 ساله یا بیشتر معرفی شده است!"

فرامرزی در ادامه این پنل گفت :"حتما درباره بیزینس مدل زیادشنیده اید. در حال حاضر ما در ماه دی هستیم . درارتباط با ایران کیش -شرکتی که مسئولیتش برعهده من است - و یک شرکت بورسی است این را باید بگویم که ایران کیش تا آخر دی ماه باید بودجه حسابرسی شده اش را روی کدال بگذارد . اما در هر جلسه ای که می نشینیم و با مدیران بالاسری در شاپرک جلسه می گذاریم می شنویم که ممکن است اتفاقاتی جدید مثلا در بحث کارمزدبیافتد،آنهم اتفاقاتی که نمی دانیم دقیقا چه چیزی است و چگونه رخ می دهد. "

وی ادامه داد:" می گویند قرار است  کارمزد را کم یا حذف کنیم . نصف کردن کارمزدها یعنی یک چهارم در آمد psp ها . شما خودتان را یک لحظه جای مدیرعامل و مدیر آن مجموعه شرکت psp بگذارید چگونه می توانید بااین روش برای سال بعد بیزینس مدل و EPS و بودجه بدهید .بانک ها از PSP ها برنامه سه ساله می خواهند!چگونه می خواهید ما شرکت هایPSP  با یک چنین تغییرات ناگهانی ، برای سال آتی برنامه داشته باشیم ؟"

فرامرزی تاکید کرد:"چنین تغییراتی باعث می شود که بخش بزرگی از سهامداران شرکت psp ، ضررهای بزرگی ببینند. من نمی خواهم راجع به درست یا غلط بودن این تغییرات قانونی صحبت کنم اما بحث من این است که اگر بنا به تغییرات قانونی است باید در زمان خودش اتفاق بیافتد. به هر حال مااگر در بورس هستیم  سهامدارانی داریم که نباید با تغییرات ناگهانی به آنها لطمه زد. پس هر تصمیمی که منجربه تغییر در معادلات مالی شرکت های پرداخت می شود باید در زمان کافی و با برنامه و پیش بینی آن در سازمان ها انجام گیرد."

*ولخرجی ورقابت بر سر ضرر

وی ادامه داد : برخی  pspها برای آنکه حساب درست کنند و در آخر سال یک بیلان بدهند و امسالشان را سپری کنند کارهایی انجام می  دهند که دراین پنل به عنوان ولخرجی یاد گردید."

مدیر عامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش گفت:"شاید شرکت های پرداخت نیز مثل بانک ها بر سر بیشتر ضرر کردن رقابت می کنند و این بسیار خطرناک است. باید بدانیم ما همه، بخش هایی از یک زنجیره هستیم و باید به کمک همدیگر کارراپیش ببریم."

وی تاکید کرد :" از دیدگاه psp   ها گاهی  ین انتظار، نسبت به رگولاتوری وجوددارد که تاخیر در پاسخگویی به نواوری ها و ایجاد قوانین جدید باعث مشکلاتی در شرکت های پرداخت شده است.امااکنون که بانک مرکزی قراراست تا یک اسکوپ معرفی کند امیدواریم یک اتفاق خوب بیافتد و این مشکلات حل شود .به هر حال همه ارکان صنعت پرداخت مانند دانه های یک تسبیح درکنارهم هستند و صرف ایراد گرفتن چیزی را حل نمی کند . باید همگی با هم این صنعت را هدایت کنیم ."

*تحریم ها نخبه پروری را افزایش داد  

مدیرعامل شرکت ایران کیش درادامه گفت :"ما،درکشور، از لحاظ زیر ساخت تکنولوژی در حوزه تراکنش وضعیت بسیار خوبی داریم . 100 میلیون تراکنش روزانه موضوع کوچکی نیست. تراکنش هایی که همگی در بستر امن انجام می شود.ایران در لبه تکنولوژی است . بیراه هم نیست که بگوییم نخبه پروری در کشور بسیار خوب صورت گرفته است . ازبرکات تحریم ظالمانه خودکفایی شرکت علی الخصوص در بخش مغز افزار بوده است که ما رادر دنیا بی نظیر ساخته است .

وی تاکید کرد:" در حال حاضردر حوزه نرم افزار هر کاری که بخواهیم می توانیم انجام دهیم و بارفع تحریم ها نیز دراین حوزه شرایط بسیار بهتر خواهد شد ."

فرامرزی با اشاره به بحث بیت کوین نیز اظهار کرد:" در حالی که بسیاری فکر می کنند بررسی فرایند ها دراین زمینه مسئولیت بانک مرکزی است .اما در حقیقت بانک مرکزی باید تنها  تامین امنیت مشتری نهایی را فراهم کند. "

وی گفت :"در سال 2016، چهل و شش میلیارد دلار تراکنش های پنهان در دنیا انجام شده است . شاید وقتی در باره تراکنش های closedloop صحبت کنیم عده ای از آمدن چنین چیزی وحشت کنند اما نمی توانیم جلوی تغییررا بگیریم ."

گفتنی است پنل تخصصی روند رقابتی در صنعت پرداخت در آخرین روز از ششمین همایش بانکداری الکترونیک و با حضور داود محمد بیگی مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی ، محمد گرگانی نژادمشاورمعاون فناوری های نوین بانک مرکزی ، صادق فرامرزی مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش ، امیر حسین داوودیان مشاور پژوهشکده پولی و بانکی، محمد رضا روشن نژاد معاون توسعه و نظارت شرکت شاپرک و رستم شاه گشتاسبی مدیر عامل به پرداخت در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برگزار شد.

 


خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *