پایگاه خبری ایستانیوز
کد خبر: ۲۹۲۹۷۰ - تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۸/۲۵
کدام کشورها بیشترین کاهش را در نرخ فقر شدید داشته اند؟
»

فقر شدید نابودشدنی است

ایستانیوز:بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱، نرخ فقر شدید در تانزانیا ۳۶.۹ درصد کاهش یافت و از ۸۶.۰ درصد به ۴۹.۱ درصد رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،یکی از اهداف گروه بانک جهانی کاهش فقر شدید -با تعریف زندگی با روزی کمتر از 1.90 دلار براساس نرخ برابری قدرت خرید در سال 2011- به کمتر از 3 درصد تا سال 2030 است. بانک جهانی به این ترتیب گزارشی از وضعیت کشورها و کاهش فقر در آنها منتشر کرده است.
 
این گزارش می نویسد جهان از سال 1990 شاهد پیشرفت چشمگیر در کاهش فقر شدید بوده است. اما کجا دنیا این کاهش فقر موفقیت آمیز تر بوده است؟
 
در نمودار زیر 15 کشور که بیشترین درصد کاهش نورخ متوسط فقر شدید در بین سال های 2000تا 2015 را داشته اند آورده شده است. این 15 کشور در میان 114 کشور بهترین بوده اند.

 

 

در هر یک از کشورها به طور متوسط هرسال حداقل 1.6 درصد از جمعیت از فقر شدید بیرون کشیده شده اند. این به این معنی است که 802.1 میلیون کمتر در زندگی با فقر شدید در این 15 کشور بین سال های 2000 تا 2015 زندگی می کنند.

به طور مثال بین سال های 2000 تا 2011، نرخ فقر شدید در تانزانیا 36.9 درصد کاهش یافت و از 86.0 درصد به 49.1 درصد رسید. به طور میانگین نرخ فقر سالانه 3.2 درصد کاهش یافته است که منجر به کاهش 5.3 میلیون نفری مردم از فقر شدید شد.

در حالی که فقر شدید همچنان در کشورهای کم درآمد و کشورهای جنگ زده و بسیاری از کشورهای جنوب صحرای افریقا باقی مانده است، اما برای کاهش فقر در این کشورها هنوز امیدواری وجود دارد.

هفت کشور از 15 کشور برتر در کاهش فقر در آفریقا، دو کشور در لیست هماهنگ شده گروه جهانی برای کاهش فقر شدید قرار دارند.

برخی از این 15 کشور (چین، جمهوری قرقیزستان، مولداوی و ویتنام) به طور موثری فقر شدید را تا سال 2015 از بین بردند. در دیگر کشور ها مانند هند، نرخ فقر شدید کاهش یافته است، اما هنوز هم میلیون ها نفر از مردم در محرومیت زندگی می کنند.

در برخی از کشورهای جنوب صحرای آفریقا از جمله جمهوری دموکراتیک کنگو، تانزانیا، بورکینافاسو، با وجود کاهش، نرخ فقر شدید هنوز بالای 40 درصد است.