پایگاه خبری ایستانیوز
کد خبر: ۲۸۲۱۷۵ - تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۵/۱۴
آشنایی با مفاهیم اقتصادی
»

بازار متشکل ارزی چیست؟

ایستانیوز: بازار متشکل ارزی مکانی برای عرضه و تقاضای بی‌واسطه ارز است که بر معاملات آنی و نقدی اسکناس متمرکز خواهد شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،‌ بازار متشکل ارزی مکانی برای عرضه و تقاضای بی‌واسطه ارز است که بر معاملات آنی و نقدی اسکناس متمرکز خواهد شد. با ایجاد این بازار و مشخص‌ شدن نرخ در داخل کشور، عناوینی مانند دلار سلیمانیه یا دلار هرات به حاشیه خواهد رفت و فشارهای بیرونی برای تعیین نرخ ارز به حداقل می‌رسد.
 
کانون صرافان، کانون بانک‌های خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌های دولتی به عنوان بازیگران اصلی این بازار هستند و بانک مرکزی به عنوان بازیگردان اصلی، نرخ ارز را مدیریت می‌کند. نظارت بانک مرکزی بر این بازار به صورت سیستماتیک و غیرمستقیم خواهد بود.
 
در بازار متشکل ارزی، ارزها به‌ صورت نقد معامله می‌شوند و نرخ‌ها در این بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شده و دستوری نخواهد بود. خریداران و فروشندگان با سازوکاری مانند بورس، پیش از آغاز معاملات، تقاضاهای خود را ثبت کرده و در نهایت بر اساس نزدیک‌ترین قیمت، معاملات انجام خواهد شد.
 
می‌توان انتظار داشت معاملات انجام شده در بازار متشکل ارز بر همان سبک و سیاق معاملات جاری بازار باشد که بر اساس نرخ کشف‌شده در سنا و با اخذ کارمزد انجام می‌شود با این تفاوت که در بازار متشکل جدید، نرخ ارز نیز تحت نظارت بانک مرکزی کشف قیمت می‌شود.
 
اهداف و مزایای ایجاد بازار متشکل ارزی:
 
 شفافیت شکل‌گیری نرخ تعادلی ارز (بر اساس عرضه و تقاضا)
 
 ایجاد مرجعی برای کشف نرخ و نرخ گذاری با کنترل و نظارت بانک مرکزی 
 
 ساماندهی و توسعه بازار نقدی ارز
 
 کوتاه شدن دست دلالان بازار ارز و بازارهای غیررسمی در تعیین نرخ ارز
 
 افزایش شفافیت مالی معاملات و فعالیت بازیگران اصلی بازار ارز