پایگاه خبری ایستانیوز
کد خبر: ۲۷۲۷۸۰ - تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
»

تخصیص ارز سرنوشت واردات دارو در سال ۹۸ را رقم می زند

ناصر ریاحی، رییس اتحادیه واردکنندگان دارو
ایستانیوز:واردات بعضی اقلام دارویی که مشابه ساخت داخل دارد، ممنوع شده است. عرضه بی مشکل این اقلام منوط به تامین نقدینگی تولیدکنندگان داروست. از سوی دیگر واردات بعضی مواد جانبی که مصارف غیردارویی دارد اما برای تولید ضروری است، با چالش همراه است.
تخصیص ارز به واردات دارو روند خوبی را طی نمی کند. انتقال پول بسیار سخت شده است با این حال موجودی انبارها کافی است. بعضی داروهای وارداتی که مشابه آن در داخل ساخته می شود وارد نخواهد شد اما عرضه آن منوط به تامین نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان است. واردکنندگان در شرایط کنونی با توجه به محدودیت های مالی با چنین ممنوعیتی مشکلی ندارند چراکه معتقدیم همه باید با همکاری با یکدیگر از این بحران عبور کنیم.
 
تامین دارو در سال 98 بیش از هر  چیز به تخصیص ارز بستگی دارد. پیشنهاد واردکنندگان دارو این است که دارو از دایره کالاهای وارداتی با ارز تخصیصی خارج شود چراکه مجاری ارز تخصیصی متنوع نیست. نکته مهم دیگر اینکه اکنون واردات مواد اولیه برای تولید دارو سخت تر از واردات داروست چراکه برای تولید دارو تنها به واردات ماده موثر دارو بستگی نداشته و بعضی مواد جانبی که مصارف غیردارویی دارد را هم شامل می شود. نکته مثبت اینکه منشا واردات بعضی از این اقلام چین و هند است و خرید از آن ها با محدودیت کمتری همراه است.
 
واردات دارو با زندگی بیماران مرتبط است و نمی توانیم به صرف کاهش درآمد این حوزه را رها کنیم و شغلمان را عوض کنیم. واردکنندگان دارو روی کار خود تمرکز کرده اند و امیدواریم دیگر دستگاه های متولی جلوگیری از قاچاق یا ... هم به وظایف خود به درستی عمل کنند. بارها با انواع مدارک و اسناد زیان ده بودن قیمت های فعلی دارو را به مسئولان یادآور شدیم و هیچ اصلاحی انجام نشده است. در بعضی رشته ها به زیان دهی رسیدیم اما هم چنان به کارمان ادامه می دهیم چراکه هر نوع تعللی در کار واردات دارو به قیمت سلامتی و جان یک بیمار تمام می شود. با وجود همه مشکلات داخلی و خارجی  واردکنندگان دارو به کار خود ادامه می دهند.